![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.05.2005
![]() |
LG 4163B kolejny problem
Sprawa może się okazać banalna ale spodziewam się Waszej pomocy.
Najpierw co mam w kompie. Celeron 1000MHz, płyta Asus, SDRam 512MB, HDD IBM 40GB, Zasilacz 300W Więc w czym problem: Nagrywarkę LG kupiłem miesiąc temu (prudukcja Chiny Luty 2005), był firmware 102A, pracuję tak że w domu jestem gościem dlatego kontrola i jakiekolwiek kombinacje przy sprzęcie trwają tyle czasu. Od początku nie chciała nagrywać, i przez to że nie mam czasu na szybką kontorlę sprzętu ponieważ rzadko przebywam w domu to trochę mi zeszło zanim znalazłem Firmware 104A i zainstalowałem go, problem nie zniknął Objawia się to tym że np. w Nero 6601 jak robie nagrywanie kolejnej sesji to pasek stany dochodzi do 26% a bufor się wogóle nie wypełnia, najpierw pisze bezczynny a potem ścieżka ale dioda miga ciągle i nie nagrywa się, płyty wyjąć się nie da. Komp się nie wiesza Próbowałem wielu rzeczy: Zmieniłem zasilacz z 200W na 300W spodziewając się braku mocy zamieniałem taśmy i zworki w nagrywarce na każde kombinacje żeby tylko bios i windows widział dysk i nagrywarkę wrzuciłem firmware ze 102A przez 103A (sprawdziłem, nie nagrywa) no i na 104A i też to samo Próbowałem nagrać Audio przez WMP i nie da się Zainstalowałem też na nowo łindołsa XP Pro na nowo z SP2 no i pech dalej to samo CloneCD nie zaczyna wypalać, inne programy też nie startują nagrywania, Nie nagrywa ani CD ani DVD ani też nie kontynuuje sesji. I jak to wytłumaczyć jak tylko wziąłem nagrywarkę do innego kompa (nowszy niż mój bo Duron 1200, DDRAM 256MB, WinXP Pro SP2) i jak podłączyłem to nagrało pierwszą płytę jaką mu ustawiłem !!! Ehh, nie mam sił już na to Nie wiem w czym tkwi problem Proszę o pomoc, albo na maila albo na forum albo też na GG 448322 Amaren vel Czarny Kot^CSPL Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|