![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.11.2004
![]() |
Lg Dv8631v
Mam odtwarzecz DVD lg dv8631v i nie chce mi odtwarzać napisów na divx jest na to sposób
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Sprawdzasz w instrukcji jaki format napisów obsługuje ten sprzęt I takie trzeba mu zapodać ![]() Jeżeli napisy masz w .txt To sprawdź czy stacjonarka je obsługuje ![]()
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.11.2004
![]() |
kingston, ja tez nie wiem jakie trzeba mu podawać napisy i nie mam instrukcji. Jak sie dowiesz to bedę wdzięczny za info na ppr4@interia.pl .
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Zobacz TU ![]() Musisz więc sobie konwertować na któryś z tych formatów ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.01.2004
![]() |
![]()
No dobra, takie obsługuje, ale czy komuś sie udało zmusić go do pokazania napisów. Mam instrukcje w której generalnie nic nie ma (jak to instrukcja - i potem sie ludzie dziwią że Polacy nie czytają <lol> ) i nawet nagrałem napisy na płytę DVD w formacie str oraz sub (i razem i film z jednym typem napisów) ale za cholere nie wiem czy działają bo nic nie ma
![]() Wciskam subtitle i nic, miał srt czytać, nie czyta, albo cos zle robie. Napisow typu sub jest zbyt wiele rodzajow zebym wszystkie sprawdzil ale te co nagralem nie chodzily. Napisy konwertowalem programem SubtitleWorkshop. Bede wdzieczny za jakiekolwiek informacje. A moze macie jakis inny sprawdzony sposob na konwersje napisow, inny soft np. lepszy ? ![]() dzidek |
![]() |
![]() |
#6 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
A jeżeli chodzi o wyświetlanie napisów - to już jakiś użytkownik LG niech się wypowie ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
Cytat:
![]() napisy beda zawsze 8 ) ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
tak wiec z tego co wiem czyta napisy
http://pl.lge.com/prodmodeldetail.do...model=NOTHING# ale podstawa plik z napisami musi sie nazywac dokładnie tak samo jak film np ag125fg.avi ag125fg.srt ag125fg.sub |
![]() |
![]() |
#9 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Ten sam link co dwa posty wyżej ^_^ |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.11.2004
![]() |
Dzięki za podpowiedzi!
Jeśli chodzi o wklejanie napisów na stałe to faktycznie wydaje sie oczywiście proste, ale jest przy tym ponoć strata jakości no i ... strata czasu (chcę wypalić ok 50 filmów pod dvd więc trochę by to trwało). A co do *.srt to mój sgzemplarz ![]() Jeszcze raz dzięki! |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.01.2004
![]() |
No wlasnie, moj chyba tez cos nie czai napisow. Dodałem kilka różnych typów (wg instrukcji miał te typy napisów czytać) i nic. Oczywiscie napisy nazywaly sie tak samo jak film.
Jakby ktos cos odkryl to prosze o info. A moze po prostu nie umiem ich wlonczyc ? Ale to nie powinno byc zbyt skomplikowane :cool: |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.11.2004
![]() |
przekonwertuj napisy w sub rip na ssa i nazwij pliki tak samo np:
terminator terminator automatycznie napisy wejdą bez polskich znaków na to nie ma rady pod koniec roku ma być soft do polskich znaków |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.12.2004
![]() |
FW do Lg DV8931V lub DV8631V
Witam , czytałem Wasze wypowiedzi i znalazłem zapowiedź nowego softu do tego odtwarzacza. Ale gdzie ten soft się ukazuje? Przejrzałem cały serwis Lg i nie trafiłem na żaden soft do jakiegokolwiek modelu. Tak więc prosze o informacje na ten temat. Dzięki.
P.S. Czy wiecie może czym sie różnią modele DV8931V i DV8631V? Czy chodzi tu tylko o to że jeden ma wyświetlacz a drugi nie? A co z modelem DV8931H - on ma wyświetlacz, czy ma też menu po polsku? |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.12.2004
![]() |
Lg 8931V
Witam. tu chyba nikt nie zagląda.czesc
|
![]() |
![]() |
|