![]() |
Cytat:
|
Sprawdziłem nagrywarkę na innym kompie i tam działa dobrze. W takim razie co u mnie może być nie tak że nie chce chodzić? Zmieniłem taśmę, zasilanie, przekładałem zworkę nic nie dało((:'(
|
Cos masz pokopane w systemie, sprawdz na linuxie czy masz to samo jak nie to wina windowsa
|
Nie mam linuxa ale na drugim dysku mam viste i tam jest to samo czy nak***322;adka co***347; temu zaradzi? szkoda mi tego wszystkiego co mam na dysku z xp
|
A jaki to problem pobrac linuxa z neta ?
No i na tym innym kompie jak dokladnie ta nagrywarke sprawdzales ? |
Nie sprawdzi***322;em czy nagrywa ale przynajmniej odczytuje p***322;yty DVD te kt***243;re nagra***322;em wcze***347;niej, nie mam miejsca ***380;eby instalowa***263; linuxa czy bym zainstalowa***322; jego czy mow***261; vist***281; to chyba to samo ( nowy system).
|
Linuxa nie trzeba instalowac startuje z plyty i dziala z plyty
No chyba ze masz tylko jeden naped to mozna go zainstalowa***263; ale to instaluje sie na osobnej partycji ktora sobie zrobi sam bo linux korzysta z innego rodzaju partycji |
Udało mi się rozwiązać problem. Na głowicy która się przesuwa nad płytą odnalazłem dwa malutkie potencjometry :>. Trochę nimi pokręciłem i metodą prób i błędów ustawiłem je tak że teraz odczytuje wszystkie rodzaje płyt plusy i minusy.W podsumowaniu można wysunąć wniosek że nastąpił spadek mocy lasera ( być może to była wina zasilacza ) i dlatego nagrywarka nie odczytywała płyt. Temat można zamknąć.
|
W kwestii formalnej - je***347;li u Ciebie g***322;owica przesuwa si***281; nad p***322;ytk***261;, tzn. ***380;e zamontowa***322;e***347; nap***281;d 'do g***243;ry nagami'
|
bardzo dziwne, ze jak sam pisales w innym kompie lazi, a w twoim spadla moc lasera. no coz jak to mowil HE-MAN mocy przybywaj:)
|
Cytat:
|
Cytat:
Przejrzyj dokładnie napęd Jeśli znajdziesz tam jeszcze jakieś malutkie potencjometry to kręć nimi do oporu i jeszcze dalej :tak!: Może dzięki temu zacznie nagrywać BR... :> Jak więc widzimy, stara prawda sprawdza się :taktak: Krętacze mają lżej... || :czar: |
Nie wiem czego powodem jest złośliwość kolegi Vizzarda:>
|
Mo***380;e nie wie co jest po drugiej stronie lustra?
|
Cytat:
Oby***347; nie musia***322; z ni***261; obcowa***263;... :> :czar: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:54. |