![]() |
:) Zaryzykowałem i wgrałem a106 działa i nie mam żadnych niepokojących objawów ze strony GSA-4163B
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Tak samo.
Wgrałem A106 i nagrywareczka ładnie śmiga i pali wszystko ;) |
Cytat:
kolejny magik |
Gdzieś pisao o nadpalaniu pytek DVD czy to możliwe? oczywiście np. NERO 7 to umożliwia trzeba tylko ustawić odpowiednią opcję
|
Pytanie co z tego że nadpalisz do 4,5 GB ba nawet 5 GB skoro nic powyżej 4,38 Gb ci nie odczyta ||
|
Tu jest o tym wątek: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=53137
Nadpalone płyty są bez problemów odczytywane - pod warunkiem, że dysponujesz napędem który potrafi nadpalać płyty... A potrafią to tylko Plextor PX-712, PX-716, i chyba BenQ 1640. Pewnie nowsze BenQ i Plextory też - ale jeszcze ją za słabo przetestowane... |
czy ktos robil jakies testy? jakie są zmiany?
|
Nadal mam z tymi nagrywarkami problemy.. Z poczatku powodem złego działania było złe jej podłączenie... była ustawiona na master a podłączona jako slave :ysz: Później jak dobrze podłączyłem już działało :) i nawet biososa dobrze wgrało.. Potem próbowałem podłączyć druga nagrywarek i sie znowu ******ło... jednak zawioze całego kompa do serwisu...
|
Tutaj jest już o nowym biosie
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=60793 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=60903 |
Ilość załączników: 1
a to fotka plytki CD LightScribe wypalona w najlepszej jakosci :
|
Cytat:
|
@hot_lopez
Bylo juz - na forum jest to dokladnie opisane - poszukaj :) Supratec DVD-R x8 (TYG02) http://apswww.com/slawo/supratec DVD-R x8 TYG02.png Odpady... |
Co myslicie o tym linku:
http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?...page=1𞗐 Czy u Was tez po aktualizacji na A106 nie ma obslugi CD-R?? Bo sam mam teraz A105 i zastanawiam sie nad aktualizacja... Moze ktos dac tutaj screen z nero Info Tool? ;-) |
Co myslicie o tym linku:
http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?...page=1𞗐 Czy u Was tez po aktualizacji na A106 nie ma obslugi CD-R?? Bo sam mam teraz A105 i zastanawiam sie nad aktualizacja... Moze ktos dac tutaj screen z nero Info Tool? ;-) |
a moze ty wklej bo pewnie zle patrzysz:)
|
A u mnie jest:
|
Mi płyty CD Audio (pozbawione błędów) nagrywa dopiero wersja 6.3.1.17, wersje 6.6.0.15 nie mówiąc już Nero 7 niestety sobie nie poradziły z tak trudnym zadaniem.
Nie wiem tylko komu trzeba pięknie podziękować LG czy Ahead :| |
Cytat:
pozdrawiam |
Lg Gsa4167b Dvd Ram Transfer Pomocy
Witam. Zostałem posiadaczem LG GSA 4167B. Podpięta na drugim kanale jako master. Na pierwszym kanale dysk twardy. Sterownik do DVD RAM wgrany, Aspi wgrane, płyta główna na NVIDII ale stery IDE windosowe. Sformatowałem płytę (Verbatim DVD-RAM 3xcertified) w systemie FAT32. Włączam total commandera i przeciągam folder ważący 90MB na płytę. Transer przez parę sekund wynosi ponad 1Mbit a potem spada do 45kbit/s - jednym słowem idzie jak krew z nosa. Aha...w pasku systemowym pojawia się ikonka żółty trójkąt z wykrzyknikiem, po najechaniu kursorem pojawia się napis w stylu opóźnione nagrywanie nie powiodło się. Pomóżcie co z tym zrobić bo chyba tak nie powinno być.
System Windows XP SP2 P.S Problem ustąpił po sformatowaniu płytki na UDF2. W takim razie dlaczego tak się dzieje z FAT32 ? |
GSA 4120B- problem w wypalaniem dvd
Mam gsa 4120b i wszycho bylo spoko az niedawno niechcial mi wypalic dvd. Myslalem ze to winna dupnych hawkow wiec olalem sprawe ale nie dawno znowu chcialem cos wypalic i znowu sie to samo stalo.Zaczolem czytac i pierwsze co to wymienilem firmware w kolejnosci 115-->117-->115-->116-->117. Po zainstalowaniu na poczatku 115 byla roznica bo chcialo czytac plyty ktorych wczesniej nei chcial.Wiec dalem 117 i wtedy zaczolem wypalac ale wyskakiwal na poczatku wypalania blad (nero) niepowowdzenie uaktualniana PMA wiec dalem dvd rw wypalilem i bylo ok.Ale pozniej dalem zwykla plytke (verbatim) i wypalil mi ale przy odczycie czytalo tylko kilka pozycji (serial-odcinki).Wiec wywalilem aspi bo myslalem ze wina tego ale teraz nie chcce mi czytac tej rw ktora wczesniej czytalo ze nie wspomne juz hawkach :blee: .Obecnie mam znowu zainstalowane aspi ale efekt ten sam.Poddaje sie.Aha z odinstalowywaniem kontrolerow IDE tez probowalem.
|
@xray007
Obsluga CD-R oczywiscie jest :) |
Musisz wylaczyc systemowa usluge nagrywania w XP.
1. W formacie UDF kopiowanie/kasowanie dziala szybciej :taktak: 2. Predkosci DVD-RAM, ze wzgledu na sprzetowa weryfikacje zapisu, nie odpowiadaja zwyklym DVD - x3 DVD-RAM to predkosc ok. x1.7 DVD |
No i jestem po bezproblemowej aktualizacji ;-)
Z A105 na A106 i narazie roznicy nie widac ale poczekamy... :P Jak Wasze wrazenia? Ma ktos z Was moze ten program to automatycznej aktualizacji? |
No i jestem po bezproblemowej aktualizacji ;-)
Z A105 na A106 i narazie roznicy nie widac ale poczekamy... :P Jak Wasze wrazenia? Ma ktos z Was moze ten program to automatycznej aktualizacji? |
Jest na stronie lg, ale pobiera sie jako .xml i za diabla nie dziala, tak samo jest z niektorymi biosami.
|
wielkie dzięki mistrzu kataryniarzu :piwo:
to było to :respect: |
Bez problemow mozna pobrac stad: http://pl.lgservice.com/
|
A czy ten autoupdate dziala z 4167b i znowu zapisuje sie jako .xml zmienie rozrzeszenia to moze sie dostane do tego pliku. No i nie moge tego uruchomic, moze mi to ktos zassac i wrzucic na megaupload
|
Cytat:
Prosze bardzo: <pobierz LG ODD> |
dzieki, zaraz bede testowal:)zobaczymy moze znajdzie dl13:)
|
PROBLEMY Z NAGRYWANIEM DVD w LG GSA 4167B
Witam wszystkich!!
Mam taki problem z moja nagrywarką GSA 4167B. nie chce nagrywać DVD wszystkie sterowniki zaktualizowałem bios w nagrywarce również obecnie GL12. Sprawdzałem ja u taty na kompie i jest z nia wszystko oki wszystkie płytki nagrywa jak również czyta u mnie natomiast nie chce nagrywać DVD zakreci pare razy płytką i to wszystko wogóle jej nie widzi. Parametry mojego kompa to: Płyta główna MSI KT3 Ultra na chipsecie VIA KT333 Procesor AMD ATHLON 1,7 XP Grafika nVidia Ge Force2 Titanium Pamieć DDR 256MB Instalacje różnych systemów nie pomogły wymiana taśm też a i ustawione sa kanały IDE na tryb pracy UDMA tryb 2 Za wszelkie sugestie dziekuje. |
Problem z nagraniem DVD na LG GSA 4167B
Witam wszystkich!!
Mam taki problem z moja nagrywarką GSA 4167B. nie chce nagrywać DVD wszystkie sterowniki zaktualizowałem bios w nagrywarce również obecnie GL12. Sprawdzałem ja u taty na kompie i jest z nia wszystko oki wszystkie płytki nagrywa jak również czyta u mnie natomiast nie chce nagrywać DVD zakreci pare razy płytką i to wszystko wogóle jej nie widzi. Parametry mojego kompa to: Płyta główna MSI KT3 Ultra na chipsecie VIA KT333 Procesor AMD ATHLON 1,7 XP Grafika nVidia Ge Force2 Titanium Pamieć DDR 256MB Instalacje różnych systemów nie pomogły wymiana taśm też a i ustawione sa kanały IDE na tryb pracy UDMA tryb 2 Za wszelkie sugestie dziekuje. |
Kupiłem TDK DVD-R x8
GSA 4167, bios DL12 (aktualnie najnowszy) Nero 6.3 i oto rezultat: Cytat:
Czyżby rzeczywiście LG nie zapisywało wcale TDK DVD-R ? || |
Może koledzy używacie za bardzo "firmowych" płytek ja LG GSA-4167b kupiłem w połowie grudnia więc dużego doświadczenia jeszcze nie mam, ale wypaliłem już kilkanaście płytek głównie HAWK, OMEGA i BENQ DVD-R i DVD+R CDRW CDR i żadnej jeszcze nie spaliłem. Wszystkie nagrane OK.
|
****a mam ten sam problem co wy, nie chce mi nagrywac TDK-R. Narazie tylko zauwazyłem ze tych nie chce nagrywac ale jak dotychaczas testowałem tylko Verbatima+R(x16) i własnie tego TDK-R :serdusz: Wczesniej miałem 4163B ale posypała sie po pół roku i wymienili własnie na tą. Zaktualizowałem biosa do wersji DL12 i nic to nie zmieniło. Widac ze musimy poczekac na nowsze biosy albo poprostu nagrywac na innych płytkach
PS: Jesli zauktualizowałem bios z DL11 na DL12 to chyba nie straciłem gwarancji ???? |
Słyszałem opinię , że płyt audio nie powinno nagrywać się szybko, najlepiej x4 lub wolniej. Ja na takim samym LG nagrywałem x8 i wszystko działało bez problemu. Natomiast ta sama płyta na sprzęcie kolegi miała problemy ze znalezieniem ścieżki. Chyba trzeba też brać pod uwagę różną jakość odtwarzaczy stacjonarnych.
|
A ja powiem tak tdk-r wypusciła ostatniduza partje lipnych nosników. ponizej sie rozpisze ale jak bym napisał w skrucie to by nie było wiadomo o co chodzi. Podam przykład jakies dwa miechy temu kupiłem własnie tdk-r i moj liteon nagrywał wszystkie filmy z jakims dziwnym rezultatem film stawal na 5-10 sek. a w tle leciał po zrzuceniu na twardziela nie było nic cały film leciał bez problemu a wiec dałem 4 plyteki kuzynowi u niego nagrywały sie bez problemu. Wiec zmieniłem nagrywarke na własnie lg-4167b (dodam słaba korekcja błedów) ale nagrywa swietnie ostatnio kuzyn kupił przez pomyłke TDK-R i nagrywalo mu je do 25% i wywałało bład i tak popsól 5 płytek wiec pomysłał ze cos mu nagrywara pada wzioł jedna czysta domnie u umnie nic nie rozpoznaje czy nie chce nagrac tego nosnika wogóle nie idzie na liteon-ie nie patrzyłem bo nie ma sensu i tak nagra z babokami. Wiec ja mysle ze to nie wina naszych napedów lg tylko wina nosnika tdk-r dodam na koniec ze kuzyn ma samsunga inne -R nagrywa mu bez problemu a te tdk-r teraz lipa inne smigają
|
Cytat:
no i wymienić soniacza z auta (gdzie najczęściej słucham CD) :idea: chociaż taniej będzie kupić inną nagryware |
ktoś dzisiaj napisał na forum coś ciekawego, co się potwierdza - ta cholerna nagrywarka lubi dobre, mocne i stabilne zasilacze.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ktos juz pisal na forum, ze wine za podobne problemy jak u Ciebie ponosil u niego zasilacz, po wymianie na mocniejszy (stabilniejszy moga tu miec znaczenie spadki napiecia) pomoglo taka jest moja sugestia
ja osobiscie mam zasilacz 400W firmowy i LG 4167b i raczej bez problemow to smiga.. |
i pamięci dodać ;)
|
Problem z nagrywaniem na lg gsa - 4167b
Kupiłem ostatnio tą nagrywarkę, i problem tkwi w tym, że 4,5 giga nagrywa ona ponad godzinę (prędkość 16).
Mój sprzęt: athlon 1.6 Ghz, płyta ecs k7s5a, 512 ddr. Macie może jakieś sugestie???????? |
Cytat:
a na przyszłość używaj opcji SZUKAJ |
Więc ja z tym samym problemem, co chyba nikogo nie dziwi:) Do wczoraj pięknie wypalała dvd-r TDK, ale dziś zakupiłem nową 'porcje' płytek. I dupa. Ale zauważyłem dziwną rzecz, na x4 wypala bez problemu na x8 błędny adres bloku. Nie wiem co o tym sądzić. Pozostaje nam(biednym użytkownikom gsa-4167B) czekać na nowe biosy. Mam nadzieję, iż niedługo jakiś się pojawi. Jak narazie ja mam dl12. Argh :bicz:
|
ale jesteście biedni kurcze to palcie 4x
...ale przecież to jest udręka;) Ja cały czas te płyty palę 4X tzn DVD-r TDK chociaż mam Benq 1650 co poterafi szybciej, ale 4x robi mniej błędów |
prosze o pomoc chodzi o LG
przejrzałem cały dział i nie moge znaleźc jak wgrac biosa do LG !! czy to sie robi tak samo jak w innych nagrywarkach!! jakim programem , środki bezpieczeństwa !! prosze o pomoc
|
Jaki to model LG'ka ???
W zasadzie polega to na ściągnieciu biosu (plik *.exe) i jego odpaleniu, potem klikasz na Update, czekasz chwile aż program poinformuję Cie o sukcesie i resetujesz system...tyle :) Przed ściągnięciem biosu warto (a nawet trzeba) zapoznać się z komentarzami (o ile istnieją) dotyczącymi nowej wersji. |
moj model nagrywarki to Lg GSA 4167B (shit) żałuje że kupiłem
|
Cytat:
|
Cytat:
|
w poniedziałek zadzwonie do sklepu i zapytam czy mi nie wymienią na LiteOn SHW 16H5S http://allegro.pl/show_item.php?item=82757044 co wy na to !! Ma ktoś taką to moze sie wypowie czy warto, bo LG odradzam każdemu kto sie do niej przymierza ! to co o moim modelu juz wyczytałem to te nagrywarki powinny byc wycofane ze sprzedaży
|
czemu zalujesz? brat ma i nacina znakomicie bez zmiany biosa. na tyle dobrze ze drugi braciak se kupil dokladnie taka sama i tez bez zmiany biosa nagrywa wypasnie.
|
Update:: Teraz na już nawet na x4 nie nagrywa. :|
LG na Sybir. |
u mnie na biosie A106 są problemy z zapisem płyt DVD-RW i DVD+RW. chodzi o to, że zapisując płytkę na tej nagrywarce nie mogę jej już odczytać na żadnej innej :( próbowałem na DVD-RW TDK 4x, SONY DVD-RW 2x, Philips DVD+RW 4x, Emtec DVD+RW 4x.
na biosie A105 było wszystko ok. nero 6.6.0.18 (zarówno DVD ISO jak i DVD-VIDEO) |
u kumpla nie ma z tym problemu, dvd-rw platinum i odczyta na moim lg 4167b ok, tylko ze to dwa lg.
|
właśnie próbowałem nagrywać na GSA-4163B i odczytać na Liteonie SHW-1635S i nie widzi płytki (TDK DVD-RW 4x) :(
zaraz wróce do A105 i sprawdze co jest grane edit: DVD+RW widzi na SHW-1635S i SHW-15H5S, natomiast DVD-RW nie widzi :( płytka pusta, system plików RAW i tyle. oczywiście na GSA-4163B wszystko jest ok. |
Cytat:
Wypaliłem na GSA-4163B A106 płytkę DVD+RW TDK x4 (Philips). Na Lite-ON 1635s (bios V) czyta się znakomicie. Pozdrawiam, latet |
Dziwne na NEC 3520a chodzą płyty tevion rw+ x4 platinum rw+ x4 verbatim rw- x4 nagrywane na lg gsa 4163b bios a106.Na dvd rom lg gdr 8163b też bez problemu.Manta prince też bezproblemowo odczytuje te rw :)
|
Cytat:
|
firmware do lg gsa 4167b
czy ktoś ma lub wie z kozd ściągnąc firmware do lg gsa 4167b .
Potrzeba mi dl 10.Pliz napiszcie....bede wdzienczny |
test
Postanowiłem zrobić test nośników które nagrywa moja 4167B więc kupiłem wszystkie rodzaje płyt DVD które były w sklepie :D jeżeli komuś się nudzi to może rozszeżyć ten test :p
Niestety nie mam czasu na test zapisu opisze co sądzę o poszczególnych płytach . ActiveJet DVD+R ***8211; tanie płytki ja kupiłem za 1zł ale za wytrzymałe to one chyba nie są co ciekawe max. prędkość to 8x a da się nagrać 12x !!! ActiveJet DVD-R- tanie płytki ja kupiłem za 1zł ale za wytrzymałe to one chyba nie są Xgamma DVD+R - tanie płytki ja kupiłem za 1,2zł ale za wytrzymałe to one chyba nie są co ciekawe max. prędkość to 8x a da się nagrać 12x !!! Xgamma DVD-R- tanie płytki ja kupiłem za 1,2zł ale za wytrzymałe to one chyba nie są Supratec DVD+R-płytki klasy średniej za 1,6zł co ciekawe max. prędkość to 8x a da się nagrać 12x !!! Supratec DVD-R- płytki klasy średniej za 1,6zł EMTEC DVD+R- płytki klasy średniej za 1,4zł EMTEC DVD-R- płytki klasy średniej za 1,4zł Sony DVD+R- płytki za 1,5zł odniosłem wrażenie że klasy lepszej !! Sony DVD-R- płytki za 1,5zł odniosłem wrażenie że klasy lepszej Dysan- płytki klasy średniej za 1,4zł Verbatim-tego komentować nie muszę ;) Esperanza DVD+R ***8211; Nagrywarka tych płyt nie wykrywa co ciekawe moja stara 4163B je wykrywała i teraz po zmianie zostałem z 25 esperanzami do wyrzucenia ale najwidoczniej te płyty to dziadostwo. a co do TDK to pali aż miło więc wszystkim którym nie pali TDK radze odesłąć do serwisu !!!!! |
Podaj jeszcze przy nazwie producenta kod :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam, latet |
mam problem jak sformatowac plyte DVD-RAM w nero?? mam zarowno WinXP jak i WinME w total commanderze jej nie widzi??
|
ja po zainstalowaniu sterownika DVD-RAM Driver prawym klikiem na na napęd, potem formatuj - pokazuje się okienko z wyborem systemu plików, wybieram jaki chcę - i formatuję. tyle.
|
Cytat:
|
gdzieś tu był post z linkiem od pana Kataryniarza :) A jak nie znajdziesz to podaj maila - podeślę - plik waży ok. 5MB
|
Cytat:
|
Wczoraj zainstalowałem 4167B nie nagrywa rónież TDK DVD+R 8 x oraz DVD+R 16x i żeby było mało TDK CD-R80 52x, zepsułem już 7 płytek, wgranie biosu w v.12 nic nie daje, z LG odpisali że wiedzą o DVD-R, co ciekawe moja domowa nagrywarka 4166B ligth scribe radzi sobie z nimi bez zarzutu!
POnadto zauwazylem cos jeszcze zalozylem 4167 do obudowy USB i okazuje sie ze nie nagrywa cd w trybie disc at once, poki co odradzam zakup tej nagrywarki chyba ze wyjdzie lepszy bios, na razie to lipa lepeij wziac 4166 za 40 zł wiecej. |
Jest juz dl13.Narazie tylko tu http://au.lgservice.com , nie ma przez auto update ani nigdzie indziej.
|
Cytat:
Cytat:
Jest szansa na poprawki wielu błędów - zobaczymy w praktyce... -edit- Nowy bios już wgrany, w wolnej chwili przyjdzie czas na testy. |
Cytat:
|
Nero nie wykrywa Lg gsa 4167b...
mam nero 5.5.9.9 i 6.0.0.15 nie moge nagrac plytki cd poniewaz nero nie wykrywa lg gsa 4167b pisze o jakims wirtualu ;/
|
a nie wykrywa bo za stare jest, a wirtual to jego nagrywarka:)Zainstaluj nowsze nero gdzies tak 6.6.x.x lub wyzsze
|
pisze image recorder zero predkosci i etc a komp widzi normalnie najwyzsze jakie mam to 6.3.1 ale czemu to starsze nie widzi dziwne to:/ mam alcohola najnowszego i ten widzi tego LG
|
Cytat:
|
Szkoda po nero 5 bylo fajne jak na moje potrzeby instalnalem moja pelna wersje 6 i uaktulanienie i widzi teraz jestem ciekaw jak bedzie nagrywac dzieki za odpowiedz bo w sumie mogliscie mnie olac leszcza jakiegos:] jeszcze raz dzieki...
|
Jest tez pod adresem: http://pl.lgservice.com/
|
Ustawienie zworek w LG GSA 4167B jako slave
Witam!
Mam pytanie jak w temacie. Nie mam zbyt dużego doświadczenia z komputerami a kupiłem nagrywarkę DVD LG GSA 4167B i chcę ją zamontować. Nie wiem jednak jak to zrobić, czyli jak połaczyć zworki, żeby napęd pracował jako slave. Z góry dziękuję i proszę o pomoc. Załączam linka do zdjęcia http://www.cdrlab.pl/article_strona_...ja+i+opis.html |
Dl13 Super Sparawa !!!
Ilość załączników: 3
witam aktualizacja z dl11 do dl13 jest super!!!!!!
esperanzy + 8x zaczeła mi palić !!!!!!!!!!!!! niedługo pełna recenzja nagrywarki a teraz mały przedsmak ;) http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...chmentid=28964 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...chmentid=28965 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...chmentid=28966 |
Na napędzie u góry masz pokazane, które to Master, Slave czy CableSelect
zazwyczaj opisane skrótami MA SL CS |
Mam pytanko {proste}jak maja byc zworki w HDD i nagrywarce dvd?
|
Cytat:
A napweno biedzie to 2 od tasmy IDE |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
HDD jest z systemem? jak tak to primary master czyli zworka na master
czy system na na dysku pod SATA? to ten inny dysk na inną taśmę niż napędy optyczne. |
Uwaga nowy bios DL13 podobno ...Poprawiono grywalność płyt CD-R Audio w niektórych odtwarzaczach CD...
zobaczymy |
Nom narazie działa :respect: dla LG
|
Jest już nowy bios DL13, teraz jast przygotowany pod kątem naszych niekompatybilnych odtwarzaczy, jak narazie pierwsza płytka wypalona działa bez problemu
pozdro |
Moja po wgraniu szczęśliwej trzynastki zaczeła wypalać poprawnie CD AUDIO ! Jest jednak jedna sprawa, nośnik typu (tylko proszę się nie śmiać dostałem 30 sztuk za darmo) DVD+R HAVK x4 nagrywarka chce wypalać z prędkością x8, coś takiego kończy sie oczywiście niepowodzeniem, przy x4 jast OK - czy ktoś ma podobnie
ps Wiem że płyty były kupione w Bidronce :) |
@JUKA
jak to mówią stare indiany.....darowanemu koniowi......;) Pal x4 bo to shit nad shity..... |
zloty deszczyk mnie nie interesuje, nie wiem jak tam eda:)
|
Cytat:
wczoraj oglądałem irlandzki film z Colinem Farrelem pt. interMission było sikanie na buty i wątek o panience, którą gość okradł i osrał || film polecam :spoko: |
Miałem to samo, po wgraniu DL13 wszystko jest OK. Teraz wypaliłem dla sportu płytę AUDIO CD na nośniku BENQ (50 gr sztuka) z prędkością 48x i.... zero problemów, płyta w sprzęcie działa jak należy. Od początku wiedziałem że to wina FW, dlatego że skopiowanie oryginalnej płyty CD np. Alcoholem dawało dobrą, działającą w sprzęcie audio płytę. Problemy były w przypadku tworzenia CD AUDIO z pojednczych plików WAV , i było bez znaczenia czy wypalało się w Nero 7, Nero 6 czy innym softem
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:22. |