![]() |
mimo wszystko kupiłbym Verbatimy albo sony i ponowił próbę nagrania.
|
Przyczyn może być wiele. A na podstawie porażającej ilości informacji tu zawartych to jest wróżenie z fusów.
Od kiepskich płyt, przez zasilacz (LG lubią dużo prądu), po koniec nagrywarki. I pamiętajmy, że kupując płyty tej samej marki, nie kupujemy koniecznie takie same płyty. |
Lepszej jakości płyty stanowią jakieś rozwiązanie, ale w sumie to tak nie powinno się dziać. miałem podobny przypadek że na początku nagrywarka nie czytała płyt tych niskiej jakości , potem przestała czytać i te lepsze. Jedynym rozwiązaniem stały się płyty wielokrotnego zapisu. Ale po jakimś czasie nie była w stanie odczytać i nagrać nawet tych. 'Jednym słowem' twoja nagrywarka ma się ku końcowi...więc jeśli masz na gwarancji to oddaj ;/
|
Owszem.
|
no nie widzi jej czystej :( bo chce na nią nagrać gre a tutaj pisze mi zebym włożył płyte , a ona jest w napędzie :/ , czyli musze kupic lepsze plyty ?
|
A no klapa... :ysz:
Płyty lepsze kupić. Aha. Jeszcze pytanko. W ogóle nie widzi tej płyty po włożeniu? Nawet czystej? Czy już po nagraniu? |
problem LG GSA 4167 B
mam problem z tą nagrywarką , a więc zainstalowałem najnowszy firmware DL13 i chcialem nagrac sobie na plyte DVD - ( ActiveJet) gre no ale nagrywarka nie czyta mi tej płyty :/ o co chodzi ?? myslalem ze jak wgram najnowsze firmware do tej nagrywarki to zacznie czytać te płyty a tutaj nadal klapa
oto screen z InfoToola http://i31.tinypic.com/fedhz9.jpg co robić ?? :( |
Płytki TDK i dobre? Nawet lepsze niż TESCO? Świat się znowu kończy. ;p
|
odp
heh kupiłem płyty tdk i ngrało ładnie bez problemów dziwne bo na nagrywarce liteona tescowe nagrywa mi bez zarzutów a nagrywarka jest już weteranem , ale dzięki no jednak wina płyt "Tesco" ;p
|
Jastrzab, na początek zmień płyty (lepsze zawsze jest lepsze od gorszego ;)), jak to nie pomoże, to można jeszcze rozkręcić nagrywarke i zobaczyć czy nie są prowadniki wózka z optyką czymś zapaćkane (napisałeś, że "na końcu złe rzeczy się dzieją" ) ale to raczej będzie wina płyt. Jak to nie zda egzaminu to pozostaje wymiana nagrywarki.
|
odp
no tescowe ;p myslisz ze z lepszymi plytami nie bedzie tego problemu ?
|
No sadzac po modelu to nie jest nowa, a na jakich plytch probowales nagrywac ?
|
problem z nagrywarką
ale to nowa nagrywarka ! a jak uaktualnic bios lub nagrywarkę
|
uaktualnienie biosu nagrywarki może pomóc, jeśli nie to chyba czeka ją koniec...
|
Poradź ktos coś no ?:/
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:32. |