![]() |
Biosu jeszcze nie zmieniałem, dopiero wieczorkiem to zrobię
|
Jest jakakolwiek metoda na sprawdzenie jakosci inaczej?
|
Nie
|
Nie przejmuj sie też mam ten syf mało co ta nagrywarka nagrywa a pozatym kupiłem ją i po 10 dniach wysłałem do serwisu i czekam już 12 dni :/
|
nowy bios nic ci nie pomoże miałem najnowszy i dalej to samo teraz jest na gwarancji :/
|
ta nagrywarka nie obsługuje większości nośników na rynku mimo zaktualizowania biosu niektórych płyt dalej nie widzi porażka :/
|
Swego czasu nagrywałem na tdk dvd+r 8x. Kupowałem w kilku miejscach, ale z ostatniego szpindla 10 sztuk, poprawnie nagrało się 8, a z tych ośmiu 3 były nieczytelne dla odtwarzacza dvd. Patrzyłem na producenta tychże płytek i to był jakiś szajs. Ale cóż to było kupione w Tesco, więc czego lepszego się spodziewać. Aktualnie kupuję dvd+r LG albo HP i nie mam żadnych problemów. Nagrywarka LG 4163b
|
(( Grrrr. zmiana biosu nic nie dała
Czekam na sugestie |
To znowu ja :P
parek64 jak masz Nero 7 to powiedz mu fuck off, ja wróciłem na 6 i jest wszystko okey (szkoda tylko tych kilku płytek) masz jeszcze linka http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57959 pozdrawka |
Nagrywarka LG GSA 4081b
Pomocy
Nagrywarka LG nagrywała bez problemu . Kilka dni temu przestała widzieć płyty DVD i CDR (żadnych płyt nie widzi).Zmieniłem firmware na nowsze ,ale bez efektu Dodam że w systemie jest rozpoznawana jako DVD-RAM a po włożeniu płyty zmienia się na zwykły CD-Rom ale i tak nie odczytuje żadnej płyty Nie wiem jaka jest przyczyna takiego zachowania nagrywarki . Jeżeli ktoś potrafi mi pomóc to bardzo proszę |
Tak jak myślałem... Bios uaktualniłem, Nero 6 przywróciłem i niestety...efekt ten sam! Napisałem nawet do LG, ale jak na razie cisza.
|
Więc tak...LG GSA-4167B. Pali ślicznie, narazie wypalałem tylko na TDK + i - r
Wszystko ładnie wypala. Miała problemy z dvd, ale okazało sie, że to wina płyt. U mnie nie ma z nią zbytnich problemów. Pozdrawiam PS.bios nagrywarki DL11. |
Pierwsze płyty jakie zakupiłem to były tdk DVD+R, pięknie wypalało, latało wszystko.
Teraz zakupiłem dla odmiany 3 sztuki tdk DVD-R i chciałem sprawdzić czy nie mam podobnych problemów do waszych. Na całe szczęście nie mam, nagrywa je tak samo jak nie lepiej jak dvd+r. Pozdrawiam. bios: DL11. |
metoda jest ale wiąże się z zakupem litka albo lepiej benqa.....;) Pozdro na nowy rok....
|
Ilość załączników: 1
mialem okazje miec kilka godzin ta nagrywarke w swoim kompie. W zalaczeniu test jakosci wykonany na BenQ 1640 dla plytki verbatim DVD+R 8x palonej w LG 4166.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:13. |