![]() |
Nowy bios A106 dla LG 4163B :)
Mozna juz pobrac stad: <pobierz> :)
Kilka pierwszych testow: <zobacz> Podobno jedyna zmiana to poprawa zapisu x16 Nie widac, zeby jakies nowe nosniki dodali... Kod:
------------------------------------------ |
Cytat:
Na NEC3540A te milisekundowe przerwy sie nie zdarzaly tak czesto jak na LG ale moj odtwarzacz mial te same problemy ze znalezieniem sciezek co po nagraniu na LG. IMO najwieksza wine ponosi w tym wypadku NERO 7 [edit] nagrywaj plyty audio w trybie DAO/96 - powinno pomoc z bledem w odczytywaniu czasu sciezek |
mi tez nie nagrywa 8X musze odda do reklamacji mam4167b kiedy nagrywam pisze mi błond ogniskowania lub śledzenia. jak ci sie uda zrobic to napisz
|
No tak: od instalowałem NERO 6.6.0.18 (bo NERO 7 nie posiadam), zainstalowałem starszą wersję NERO 6.3.1.17 określiłem metodę zapisu jako Disc-At-Once , i :banan2: działa, płyta nagrana doskonale :) . Wgrałem uaktualnienie do wersji NERO 6.6.0.18 i znowu problemy: przy metodzie zapisu Disc-At-Once odtwarzacz nie mógł zlokalizować pierwszego utworu, reszta utworów lokalizowana była poprawnie, metoda Track-At-Once to kompletna porażka, odtwarzacz nie mógł rozpocząć żadnego utworu, choć po włożeniu płyty pojawiły się informację o ilości i czasie utworów, cały czas czegoś szukał, więc od instalowałem i ponownie zainstalowałem starszą wersję, i tak już zostawię. A jak spotkam kogoś z firmy LG to :bicz: hehe.
Podziękowania dla kol.asche :respect: POZDRAWIAM |
Jeśli wypalałeś te płytki TDK -r i wyskoczył ci błąd bloku to te płyki są sprawne i można je nagrać bez problemu i będzie je czytać napęd GSA 4167B ale nie nagrasz ich tą nagrywarką jak masz te płyty jeszcze które chciałeś nagrać to możesz sam sprawdzić ja miałem to samo ta nagrywarka to syf i tyle
|
ale jest i dobra wiadomość jest lepszy od sony, wiem z autopsji, ....niestety
|
Zamiast na nagrywarkę(i), powinniście narzekać na płyty. Od czasu, gdy palę wyłącznie na TDK i Verbatim (tylko te dwie) skończyły się jakiekolwiek problemy z zapisem i odczytem, poprzednio się zdarzały. I nie ma znaczenia na jakiej wypalarce palę (LiteOn czy LG), chociaż LG jest lepszy (u mnie i według mnie).
Zamiast narzekać wystarczy zapłacić tylko 20gr więcej za płytę i .... wszystko gra. Jak się nagrywa na odpadach produkcyjnych (CDR - 50-60gr, DVD 80-100gr) to nie można oczekiwać, że nagrywarka nagra bez problemu i każdy napęd bez problemu odczyta. Wybór między jakością i jej brakiem jest oczywisty a różnica w cenie niewielka. |
szkoda, że LG ma gdzieś użytkowników jakby nie patrzeć nieco starszych już napędów. Podejrzewam, że A106 to już ostatnia wersja biosu do 4163B. Liczyłem na dodanie nowych nośników, np RITEKW06 (DVD-RW 6x) a tu nic.
|
a moze tak dl13 dla 4167b:)?
|
Wrzuciłem biosa ale nie testowałem myśle że gorszy od poprzedniego nie będzie.Mam jeszcze takie pytanko na tej nagrywarce można nagrywać płyty dvd+rw x8 i gdzie je kupić bo za chiny nigdzie jeszcze nie widziałem.
|
chociaz jest nowy FW myslalem ze juz "zapomnieli" ehh szkoda ze nie moze palic dvd DL -R no ale coz ...teraz nie bede zmienial palarki bo juz niewarto "zmieniac" do poki nie wejda nowej generacji "smazarki" ktore beda formatem wygranym HD-DVD czy BD
|
czy jeśli podczas wgrywania biosu zawiesił mi się program wgrywający to czy mogło coś się stać z wypalarą? System widzi ją normalnie, ale czy mogło stać się coś co może później wpłynąć na pracę napędu ?
|
Jeżeli palnik działa jak dotychczas, to się ciesz, bo miałeś szczęście. :D
Prawdopodobnie flasher się zwiesił zanim zaczął wgrywać bios do eproma. :hmm: |
Nowy BIOS LG GSA-4163B -->v106 !!
Witam.
Nigdzie jeszcze nie ma tego na oficjalnych stronach LG ale tu jest link. Jak ktoś nie wierzy to niech sprawdzi. Nie wiem czy to jest FAKE czy PRAWDA Proszę o opinę. http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=1973 |
Okazało się, że zawiesił się po wgraniu :)
Uruchomiłem kompa wgrałem jeszcze raz i znów to samo. Później uruchonmiłem kompa w trybie awarujnym i poszło bez problemu. Może to wina anydvd albo innego softu. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:58. |