![]() |
GSA 4120B- problem w wypalaniem dvd
Mam gsa 4120b i wszycho bylo spoko az niedawno niechcial mi wypalic dvd. Myslalem ze to winna dupnych hawkow wiec olalem sprawe ale nie dawno znowu chcialem cos wypalic i znowu sie to samo stalo.Zaczolem czytac i pierwsze co to wymienilem firmware w kolejnosci 115-->117-->115-->116-->117. Po zainstalowaniu na poczatku 115 byla roznica bo chcialo czytac plyty ktorych wczesniej nei chcial.Wiec dalem 117 i wtedy zaczolem wypalac ale wyskakiwal na poczatku wypalania blad (nero) niepowowdzenie uaktualniana PMA wiec dalem dvd rw wypalilem i bylo ok.Ale pozniej dalem zwykla plytke (verbatim) i wypalil mi ale przy odczycie czytalo tylko kilka pozycji (serial-odcinki).Wiec wywalilem aspi bo myslalem ze wina tego ale teraz nie chcce mi czytac tej rw ktora wczesniej czytalo ze nie wspomne juz hawkach :blee: .Obecnie mam znowu zainstalowane aspi ale efekt ten sam.Poddaje sie.Aha z odinstalowywaniem kontrolerow IDE tez probowalem.
|
@xray007
Obsluga CD-R oczywiscie jest :) |
Musisz wylaczyc systemowa usluge nagrywania w XP.
1. W formacie UDF kopiowanie/kasowanie dziala szybciej :taktak: 2. Predkosci DVD-RAM, ze wzgledu na sprzetowa weryfikacje zapisu, nie odpowiadaja zwyklym DVD - x3 DVD-RAM to predkosc ok. x1.7 DVD |
No i jestem po bezproblemowej aktualizacji ;-)
Z A105 na A106 i narazie roznicy nie widac ale poczekamy... :P Jak Wasze wrazenia? Ma ktos z Was moze ten program to automatycznej aktualizacji? |
No i jestem po bezproblemowej aktualizacji ;-)
Z A105 na A106 i narazie roznicy nie widac ale poczekamy... :P Jak Wasze wrazenia? Ma ktos z Was moze ten program to automatycznej aktualizacji? |
Jest na stronie lg, ale pobiera sie jako .xml i za diabla nie dziala, tak samo jest z niektorymi biosami.
|
wielkie dzięki mistrzu kataryniarzu :piwo:
to było to :respect: |
Bez problemow mozna pobrac stad: http://pl.lgservice.com/
|
A czy ten autoupdate dziala z 4167b i znowu zapisuje sie jako .xml zmienie rozrzeszenia to moze sie dostane do tego pliku. No i nie moge tego uruchomic, moze mi to ktos zassac i wrzucic na megaupload
|
Cytat:
Prosze bardzo: <pobierz LG ODD> |
dzieki, zaraz bede testowal:)zobaczymy moze znajdzie dl13:)
|
PROBLEMY Z NAGRYWANIEM DVD w LG GSA 4167B
Witam wszystkich!!
Mam taki problem z moja nagrywarką GSA 4167B. nie chce nagrywać DVD wszystkie sterowniki zaktualizowałem bios w nagrywarce również obecnie GL12. Sprawdzałem ja u taty na kompie i jest z nia wszystko oki wszystkie płytki nagrywa jak również czyta u mnie natomiast nie chce nagrywać DVD zakreci pare razy płytką i to wszystko wogóle jej nie widzi. Parametry mojego kompa to: Płyta główna MSI KT3 Ultra na chipsecie VIA KT333 Procesor AMD ATHLON 1,7 XP Grafika nVidia Ge Force2 Titanium Pamieć DDR 256MB Instalacje różnych systemów nie pomogły wymiana taśm też a i ustawione sa kanały IDE na tryb pracy UDMA tryb 2 Za wszelkie sugestie dziekuje. |
Problem z nagraniem DVD na LG GSA 4167B
Witam wszystkich!!
Mam taki problem z moja nagrywarką GSA 4167B. nie chce nagrywać DVD wszystkie sterowniki zaktualizowałem bios w nagrywarce również obecnie GL12. Sprawdzałem ja u taty na kompie i jest z nia wszystko oki wszystkie płytki nagrywa jak również czyta u mnie natomiast nie chce nagrywać DVD zakreci pare razy płytką i to wszystko wogóle jej nie widzi. Parametry mojego kompa to: Płyta główna MSI KT3 Ultra na chipsecie VIA KT333 Procesor AMD ATHLON 1,7 XP Grafika nVidia Ge Force2 Titanium Pamieć DDR 256MB Instalacje różnych systemów nie pomogły wymiana taśm też a i ustawione sa kanały IDE na tryb pracy UDMA tryb 2 Za wszelkie sugestie dziekuje. |
Kupiłem TDK DVD-R x8
GSA 4167, bios DL12 (aktualnie najnowszy) Nero 6.3 i oto rezultat: Cytat:
Czyżby rzeczywiście LG nie zapisywało wcale TDK DVD-R ? || |
Może koledzy używacie za bardzo "firmowych" płytek ja LG GSA-4167b kupiłem w połowie grudnia więc dużego doświadczenia jeszcze nie mam, ale wypaliłem już kilkanaście płytek głównie HAWK, OMEGA i BENQ DVD-R i DVD+R CDRW CDR i żadnej jeszcze nie spaliłem. Wszystkie nagrane OK.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:58. |