![]() |
****a mam ten sam problem co wy, nie chce mi nagrywac TDK-R. Narazie tylko zauwazyłem ze tych nie chce nagrywac ale jak dotychaczas testowałem tylko Verbatima+R(x16) i własnie tego TDK-R :serdusz: Wczesniej miałem 4163B ale posypała sie po pół roku i wymienili własnie na tą. Zaktualizowałem biosa do wersji DL12 i nic to nie zmieniło. Widac ze musimy poczekac na nowsze biosy albo poprostu nagrywac na innych płytkach
PS: Jesli zauktualizowałem bios z DL11 na DL12 to chyba nie straciłem gwarancji ???? |
Słyszałem opinię , że płyt audio nie powinno nagrywać się szybko, najlepiej x4 lub wolniej. Ja na takim samym LG nagrywałem x8 i wszystko działało bez problemu. Natomiast ta sama płyta na sprzęcie kolegi miała problemy ze znalezieniem ścieżki. Chyba trzeba też brać pod uwagę różną jakość odtwarzaczy stacjonarnych.
|
A ja powiem tak tdk-r wypusciła ostatniduza partje lipnych nosników. ponizej sie rozpisze ale jak bym napisał w skrucie to by nie było wiadomo o co chodzi. Podam przykład jakies dwa miechy temu kupiłem własnie tdk-r i moj liteon nagrywał wszystkie filmy z jakims dziwnym rezultatem film stawal na 5-10 sek. a w tle leciał po zrzuceniu na twardziela nie było nic cały film leciał bez problemu a wiec dałem 4 plyteki kuzynowi u niego nagrywały sie bez problemu. Wiec zmieniłem nagrywarke na własnie lg-4167b (dodam słaba korekcja błedów) ale nagrywa swietnie ostatnio kuzyn kupił przez pomyłke TDK-R i nagrywalo mu je do 25% i wywałało bład i tak popsól 5 płytek wiec pomysłał ze cos mu nagrywara pada wzioł jedna czysta domnie u umnie nic nie rozpoznaje czy nie chce nagrac tego nosnika wogóle nie idzie na liteon-ie nie patrzyłem bo nie ma sensu i tak nagra z babokami. Wiec ja mysle ze to nie wina naszych napedów lg tylko wina nosnika tdk-r dodam na koniec ze kuzyn ma samsunga inne -R nagrywa mu bez problemu a te tdk-r teraz lipa inne smigają
|
Cytat:
no i wymienić soniacza z auta (gdzie najczęściej słucham CD) :idea: chociaż taniej będzie kupić inną nagryware |
ktoś dzisiaj napisał na forum coś ciekawego, co się potwierdza - ta cholerna nagrywarka lubi dobre, mocne i stabilne zasilacze.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ktos juz pisal na forum, ze wine za podobne problemy jak u Ciebie ponosil u niego zasilacz, po wymianie na mocniejszy (stabilniejszy moga tu miec znaczenie spadki napiecia) pomoglo taka jest moja sugestia
ja osobiscie mam zasilacz 400W firmowy i LG 4167b i raczej bez problemow to smiga.. |
i pamięci dodać ;)
|
Problem z nagrywaniem na lg gsa - 4167b
Kupiłem ostatnio tą nagrywarkę, i problem tkwi w tym, że 4,5 giga nagrywa ona ponad godzinę (prędkość 16).
Mój sprzęt: athlon 1.6 Ghz, płyta ecs k7s5a, 512 ddr. Macie może jakieś sugestie???????? |
Cytat:
a na przyszłość używaj opcji SZUKAJ |
Więc ja z tym samym problemem, co chyba nikogo nie dziwi:) Do wczoraj pięknie wypalała dvd-r TDK, ale dziś zakupiłem nową 'porcje' płytek. I dupa. Ale zauważyłem dziwną rzecz, na x4 wypala bez problemu na x8 błędny adres bloku. Nie wiem co o tym sądzić. Pozostaje nam(biednym użytkownikom gsa-4167B) czekać na nowe biosy. Mam nadzieję, iż niedługo jakiś się pojawi. Jak narazie ja mam dl12. Argh :bicz:
|
ale jesteście biedni kurcze to palcie 4x
...ale przecież to jest udręka;) Ja cały czas te płyty palę 4X tzn DVD-r TDK chociaż mam Benq 1650 co poterafi szybciej, ale 4x robi mniej błędów |
prosze o pomoc chodzi o LG
przejrzałem cały dział i nie moge znaleźc jak wgrac biosa do LG !! czy to sie robi tak samo jak w innych nagrywarkach!! jakim programem , środki bezpieczeństwa !! prosze o pomoc
|
Jaki to model LG'ka ???
W zasadzie polega to na ściągnieciu biosu (plik *.exe) i jego odpaleniu, potem klikasz na Update, czekasz chwile aż program poinformuję Cie o sukcesie i resetujesz system...tyle :) Przed ściągnięciem biosu warto (a nawet trzeba) zapoznać się z komentarzami (o ile istnieją) dotyczącymi nowej wersji. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:39. |