![]() |
lg gsa 4167b (komp jej nie czyta)
cholera oczywiście mam problem!
zainstalowałem nagrywarkę lg gsa 4167b, ale jej komp nie czyta, nie moge płyt odpalić nawet na zwykłym napędzie. Przed chwilą zainstalowałem tak samo starą nagrywarkę (CD-RW) i jest wszystko ok. a tamto ciągle mi się istaluje i chce restartowania kompa i tak wkołko. Pomocy :\ |
a jaki windows?
|
sciagnij do nagrywarki biosa,nic ci sie nie stanie z windowsem.sprawdz czy dobrze podpieles tasme no i czy masz plytke z sterownikami do tej nagrywarki,ale windows sam powien wykryc ja i zainstalowac.
|
windows xp, tu jest jakis konflikt pomiedzy nagrywarka DVD a zwyklym nośnikiem, gdyż jak podłączyłem nagrywarke DVD z nagrywarką CDRW to było wszystko ok. może tam trzeba jakoś inaczej scrossowac, bo jest w dwóch przypadkach MASTER, a w tej starej jest SLAVE.
Płytki ze sterownikami nie mam, tasma dobrze podpieta |
Cytat:
Jaki CHIP-set na plycie glownej ? |
ja tez teraz mam 2 nagrywarki zwykla i dvd i zadnego konfliktu nie mialem,wykrylo zainstalowalem co trzeba przy okazji sciagnolem biosa do narywarki dvd,i to wszystko i dziala jak burza.
|
Via
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
EDYTUJ posty :) Wiec przyczyny szukaj w Wingrozie - Bios poprawnie identyfikuje nagrywarke ? |
LG GSA - 4167B - problem z nagrywaniem plyt TDK DVD-R
Ilość załączników: 1
Moja nagrywarka LG GSA - 4167B nie chce mi nagrywac na plyte TDK wszystkie inne plyty nagrywa. W Nero wyskakuje blad: Błędny adres bloku! G: HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B. Jako załącznik dodałem dziennik błedów z Nero
Co moge z tym fantem zrobic?? |
Cytat:
nie wiem czy bios poprawnie identyfikuje - nie znam się na tym |
no to mozliwe ze mozesz miec walniety system,zle podlaczone do plyty glownej,zle zainstalowane,a takze radzilbym ci sprawdzic ustawienia w biosie.
|
Cytat:
i kilka razy widziałem, że ten model LG nie lubi niektórych płyt. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:32. |