![]() |
Dzięki.. mam nadzieje ze tak jest bo nie chce mi się ganiać specjalnie za gwarancją. Tylko jestem ciekaw czy inni użytkownicy tej nagrywarki spotkali się z takim czymś kiedyś...
|
Cytat:
|
Cytat:
Ciekawe od kiedy zaczeli czytac poczte :) |
Testują Twoj napęd czy testują ogólnie 4167B ? skoro nie przetestowali to po ch... go sprzedają :/ Moje TDK kupiłem w Geant ;) Serwis LG mnie olał ale to chyba norma.
|
Wczoraj właśnie kupiłem takie "cudo". Wcześniej miałem liteony (451: poprostu tragedia, potem 1693 całkiem nieżle, ale tą miałem bardzo krótko, nagrałem tylko jedną czy dwie płyty). Bardzo głośne. Dałem się więc namówić na "super cichego" LG GSA 4163 B i teraz mam. Płytki firmy bulkpaq, minusy zwalił dwie na początek, zawsze mie mógł zakończyć, z TDK DVD-R razy osiem żadnych kłopotów, nagrałem trzy po kolei i jedyne co zauważyłem to że po wyjęciu są dość ciepłe. dziś chciałem nagrać filmiki na Platinum DWD+RW, nagrałem nie zamykając sesji i kicha odtwarzacz jej nie widzi, wkładam do komputerka a tam płytka czysta, więc drugie podejście, sesja oczywiście zamknięta, i też nic. Dokładnie to samo, płytka czysta. Do drugiego nagrania nawet nie trzeba było jej kasować. Kolejna płytka Platinum, tym razem CD-RW i wszystko działa cacy, jeszcze jedna CDR tym razem XDISK Txister *52, klasa , szybko solidnie, i jak pan sprzedawca powiedział "super cicho". Myślę więc że mam sporo szczęścia że płytki tanieją bo będę musiał pozostać chyba przy markowych. Wezmę na próbę kilka LG i sprawdzę na nich. Powinienem kupić jeszcze jedną nagrywareczkę do pracy, ale chyba jednak kupię sobie coś innego. Pionierka może. Co o tym sądzićie?
|
Jeszcze jedno. Zauważyłem że miał kłopoty z czytaniem Datxów, ale one zawsze były marnej jakości (choć liteon nie miał z nimi kłopotów) ponadto, muszę dość długo poczekać na to żeby zaczytał płytkę, czsem nawet około minuty
|
Cytat:
Ogolnie testuja ten naped. Po ch.. go kupowales? |
Jeszcze będziemy wspominać z tęsknotą LG DVD 4163B to była nagrywarka :) zobaczycie
|
zamknijcie się zachowujecie się jak dzicz z buszu marsz na drzewa się tam żreć a nie na forum
|
Cytat:
Na razie wszystko na to wskazuje :D |
Mam te same problemy. Jak nagrywam w moim LG 4167B płyty DVD-R TDK lub DVD-R Esperanza to wyskakuje mi błąd "Błędny adres bloku" i nie nagrywa się płyty. Co się może dziać? A płyty DVD+R Esperanza wogóle nie chce mi rozpoznać? Co siędzieje. Kupiłem go w czwartek. Chyba jest takie prawo, że gdy coś mi nie będzie pasowało mogę go oddać bez podania przyczyny do 10 dni? Oddawaćczy czekać na lepszy bios? A moiże lepszy będzie BENQ 1640?
|
Cytat:
|
A jest takie prawo że można oddać nagrywarkę do 10 dni bez podania przyczyny?
|
Cytat:
ps: W teście chipa nagrywało im TDK-R (przynajmniej tak jest napisane) : http://rankingi.chip.pl/ranking_1668...p=45350&tt_v=3 ??? |
Gdybyś miał okazję to zamienił byś go na BENQA 1640?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:58. |