![]() |
gorzej to znaczy jak?? porównałeś korekcję czy co??
|
@Raiven
Ja mam to samo - to jakis blad systemowy. Sciagnij bios bezposrednio ze strony Lg lub cdrinfo.pl :idea: |
Cytat:
pozdro |
To że linia nie jest idealnie gładka wcale nieznaczy że naped ma gorszy odczyt....
|
Cytat:
:czytaj: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...6&postcount=65 http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...5&postcount=68 :) |
LG GSA-4163B firmware error
Cześć. właśnie kupiłem nową nagrywarkę LG GSA-4163B i od razu kanał.
Przy pierwszych testach już wybijało errory przy tescie NERO cd-cdv speed.na jego własnej płycie ze sterownikami i innych. Zainstalowałem jakoś jednak nero i inne programy z płytek dołączonych. Napęd pracuje jako master w trybie Ultra DMA-2 - więc jest ok. Chciałem zrobić upgrade firmware bo miał stary A102 i .....Updating was failed. Please repeat that. (Error data = 70 00 05 00 00 00 00 10 3B 14 00 10 to samo na A103.(pliki oryginalne ze strony lg) Z kolei w programie do autoupdate mruga ikona ,mruga i się wyłącza nie pokazując w oknie napędu. Widziałem już takie problemy na forach zagranicznych ale nie było repli. Pomocy. Czy powinienem oddać ją do reklamacji? wygląda mi to na zrąbany BIOS ale może jest inna przyczyna? |
przyczyna jest taka, oddaj ten naped tam gdzie kipiles.
wez -benq, nec, lub ..... ale nigdy LG. |
Cytat:
|
Cytat:
|
trafił ci się wadliwy model może, nawet Plextor ma wpadki :) oddaj ją tam z kąd kupowałeś niech wymienią ją na inną
|
no chyba ją oddam , ale nie zmienię firmy.
Od 4 lat mam nagrywarkę cd LG chodzącą non-stopa i do dziś pół bloku znosi mi podrapane płytki żebym im odczytał bo ich 2 letnie lite-ony i inne nie chcą ich czytać. Nie ma bata na LG, tyko miałem widocznie pecha. |
Miales pecha.
Moja pierwsza nagrywarka byl Lg 4/4/32 i do dzisiaj chodzi u kuzyna. Ma juz sporo lat. Pozniej mialem Liteona i sporo zarzutow jezeli chodzi o odczyty mialem. Teraz znowu powrocilem do LG GSA 4163b i jestem bardzo zadowolony. |
Stary tu nie trzeba żadnego opisu....odpalasz execa i dajesz upgrade i tyle.
W napędzie nie może być płyty, no i jak braknie ci prądu to zonk.... |
Chyba rzeczywiście musiałeś mieć pecha. Sam używam LG 4163B i bez wahania poleciłbym ją każdemu. Może sprawdź jeszcze, czy dobrze masz podłączony ten napęd. Zgodnie z instrukcją wgrywania biosu - IDE2, Master. Mój znajomy miał kiedyś podobny problem z aktualizacją biosu, tyle że we wcześniejszym modelu 4120B.
|
No i sprawa się wyjaśniła.
:) Nie dało sie zupgradować bo płyta była w napędzie.Teraz jest git. Choć trochę żal że oczywiście pokazuje mi na info - read x10 a write x4 i pewnie tyle jest ale u nich to normalka. :| |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:18. |