Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LG GMA-4020B\GSA-4040\408x\4120\416x B (https://forum.cdrinfo.pl/f15/lg-gma-4020b-gsa-4040-408x-4120-416x-b-25338/)

slawekj 13.04.2005 09:06

Cytat:

Napisany przez VANTWG
Sławku
jitter średnio 10,53% a 12 to max piki. Niechce mi się szukać ale widziałem już skany x16 z jitterem poniżej 9%.

:spoko:
Na LG nie narzekam. Bardzo dobrze nagrywa. A Jitter myślę że będzie poprawiony.
Wiele zależy również od płytek. Tak naprawdę żaden wykres nie powinien być porównywany. Każda płytka inna.
Cóż. To ból testerów. Pozostali mogą spać spokojnie. :taktak:

:)

kataryniarz 13.04.2005 10:10

Ciekawe wykresy po zmianie 8x@16x do obejrzenia tu: <zobacz>

Wyjatkowo dobrze 16x wypala sie TYG02 8x:)

xux84 13.04.2005 10:30

Cytat:

Napisany przez kataryniarz
Ciekawe wykresy po zmianie 8x@16x do obejrzenia tu: <zobacz>

Wyjatkowo dobrze 16x wypala sie TYG02 8x:)

a jakie plytki wykorzystuja ten nosnik?

sampajo 13.04.2005 19:02

Cytat:

Napisany przez slawekj
Na biosie A104 book type działa poprawnie.

Może i działa ale za każdym ponownym uruchomieniu komputera trzeba ustawiać ponownie na DVD-ROM w DVD Decrypterze bo jak uruchamiam ponownie i sprawdzam to pisze normal. Sprawdzałeś tak slawekj??
Pozdrowiam
P.S
Zauważyłem również, że nie można zapisać płyty DVD do obrazu ISO, NRG(Zapis ścieżki na dysk twardy) tzn w ogóle się nie da zrobić przełączając na NERO Express czy ktoś zauważył coś podobnego - Nero 6.6.0.8a ??

AIRWOLF 13.04.2005 22:50

A dokładnie to ten bios jest z jakiego dnia ?Dawno został opublikowany? Bo ja dopiero kupiłem ta nagrywarke i jeszcze nie instalowałem nowego firmware'u .

Raus 13.04.2005 23:04

Cytat:

Napisany przez sampajo
Może i działa ale za każdym ponownym uruchomieniu komputera trzeba ustawiać ponownie na DVD-ROM w DVD Decrypterze bo jak uruchamiam ponownie i sprawdzam to pisze normal. Sprawdzałeś tak slawekj??
Pozdrowiam
P.S
Zauważyłem również, że nie można zapisać płyty DVD do obrazu ISO, NRG(Zapis ścieżki na dysk twardy) tzn w ogóle się nie da zrobić przełączając na NERO Express czy ktoś zauważył coś podobnego - Nero 6.6.0.8a ??

Z tym Book Type to masz racje po każdym resecie kompa trzeba ustawiać od nowa, ale obraz da się normalnie zrobić w NERO (ISO i nrg). ps. mam tą samą wersje nero co Ty

sampajo 13.04.2005 23:18

Cytat:

Napisany przez Raus
Z tym Book Type to masz racje po każdym resecie kompa trzeba ustawiać od nowa, ale obraz da się normalnie zrobić w NERO (ISO i nrg). ps. mam tą samą wersje nero co Ty

Ale mi chodziło jak przełączam na Nero Express / Zapisuje ścieżki na dysku twardym/ i jak zaznaczam ścieżkę to nie mogę wybrać format pliku na wyjściu bo jest pusto ????
A Ty próbowałeś w ten sposób czy inny??

sampajo 13.04.2005 23:21

Cytat:

Napisany przez AIRWOLF
A dokładnie to ten bios jest z jakiego dnia ?Dawno został opublikowany? Bo ja dopiero kupiłem ta nagrywarke i jeszcze nie instalowałem nowego firmware'u .

Pierwszy raz pokazał się chyba 6 kwietnia a oficjalnie na polskiej stronie lg chyba 7 kwietnia 2005 :)
Pozdrawiam

Raus 13.04.2005 23:22

Dokładnie w ten sposób co opisałeś i wszystko OK, chyba że chcesz zrobić obraz filmu to ja też wtedy zawsze mam zamiast ISO i NRG puste pole

sampajo 13.04.2005 23:35

Cytat:

Napisany przez Raus
Dokładnie w ten sposób co opisałeś i wszystko OK, chyba że chcesz zrobić obraz filmu to ja też wtedy zawsze mam zamiast ISO i NRG puste pole

Dokładnie chodzi mi właśnie o obraz filmu ;), wcześniej tzn na A103 można było wybrać normalnie ISO lub NRG :D a teraz się nie da.
Pozdrawiam

Raus 13.04.2005 23:59

Cytat:

Napisany przez sampajo
Dokładnie chodzi mi właśnie o obraz filmu ;), wcześniej tzn na A103 można było wybrać normalnie ISO lub NRG :D a teraz się nie da.
Pozdrawiam

Ja nawet na A103 nie mogłem zrobić obrazu filmu poprzez Nero, zawsze używałem do tego DVD Decryptera

Pozdro

Jaceqpro 14.04.2005 01:28

Też miałem problem z użyciem Płyty DVD-RAM w Windozie XP jako duzej dyskietki - nie chciała się sformatować (wyskakiwał błąd) Zainstalowałem sterowniki Aspi i wszystko jest ok. (może to przypadek ale zadziałało:)

Czemu łatwiej jest sprzedać wersję Box ? Chyba, że ktoś namietnie pragnie pudełka :)hehe... Aha przy upgradeowaniu biosu w pliku readme.txt napisane jest info (No OEM Units) Ja mam OEM-ke i wszystko jest git aktualizowałem bios w LG 4163B ze standardowego A102 na A103 bez jakichkolwiek problemów... teraz nagrywa gry do PS2 jak szalona (oczywiście kopie bezpieczeństwa). Poczytajcie na zagranicznych forach tam ludzie zachwalają LG, jest najcichsza i podobno najbardziej żywotna ! Także Polecam z czystym sumieniem !!!

VANTWG 14.04.2005 08:38

@Jaceqpro
"no oem Units" nie odnosi się do wersji bez pudełka tylko do wersji od innych producentów dla których LG produkuje napędy na bazie swoich modeli.

BelYaal 14.04.2005 09:36

A co za glupoty mowicie z tym DMA 2. Nie powiem jaki kabel mam bo nie zwrocilem uwagi, ale mam na nim dwa napedy LG i Litka 1673. Litek ma DMA 4 a LG 2 i oba nagrywaja z 8x. Sa podobnie szybkie z lekka przewaga na Litka, no ale on JEST szybszy.
A czemu tak pokazuje... cholera wie, a zapodalem to pytanie i cisza

VANTWG 14.04.2005 09:53

kolego BelYaal DMA 2 posiada przepustowość 33MB/s więc nawet nagrywarki x16 bezproblemowo pociągnie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:09.