![]() |
Problem z wypalaniem
Od pewnego czasu mam takie problemy z nagrywarką DVD. Jak uda nagrać się płytę
to u mnie się odpala ale u innych osób nie. Ale przeważnie jest tak że po prostu proces zapisu kończy się niepowodzeniem. Mam LG GSA 4167B. To nie jest wina nagrywarki, bo zamieniałem na nową i nadal jest to samo. Nagrywam Nero7 Ultra Edition. Nie jest też to wina systemu bo formatowałem komputer z 3 razy. W czym jest przyczyna ??? A i jeszcze drugie pytanie : Dlaczego w Nero w metodzie zapisu mogę tylko wybrać Disc at Once ?? |
nagrywarka poprawnie podpi***281;ta na 80***380;y***322;owej ta***347;mie ? wbi***263; najnowszy firmware, zainstalowa***263; aspii w***322;***261;czy***263; DMA
u***380;ywa***263; dobrych p***322;yt, nero 7 na twoim miejscu zmieni***322; bym na 6 ,ale teraz z 7 mo***380;na chyba ju***380; ***380;y***263; |
Spr***243;buj na innych p***322;ytach :taktak:
|
w tej chwili mam na 40 zylowej. dma włączone. instalowałem przed chwilą sterowniki aspi, instalacja przebiegla dobrze ale jakos tych plików nie ma. dziwne się rzeczy dzieją :D.
|
probowalem na kilku roznych i DVD i CD roznych producentow i to samo. Tez mi sie wydaje ze to chyba laser
|
To potwierdzam wesj***281; @Speeda. Nagrywara na ***347;mieci :(
|
Cytat:
|
heh nie wiem co się stało ale nagrywarka nagle ożyła :) dzieki wam za podpowiedzi choć nie przydały się za bardzo.
|
Koszt naprawy chyba jednak będzie za wysoki, więc raczej trzeba kupić nową. :(
A myślałem, że LG to dobra marka, cóż zastanawiam się nad pionkiem 111, wygląda paskudnie, ale płytki nagrywa świetnie. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, dlaczego kilka lat temu nagrywary Pionieera wyglądały tak: http://cdrinfo.com/Sections/Articles...R-A08XLA_1.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
ps. ***347;liczny ten Pioneek :) |
Cytat:
|
Nie uwierze, ***380;e ***322;adny design nap***281;du podnosi cene 2 czy 3 razy... Mogliby sprzedawa***263; ***322;adniejsze, cho***263;by tylko BOXowe...
|
Cytat:
Postaraj się przypomnieć co zrobiłeś, że nagrywarka zaczęła działać. Teraz wszystko czyta? Pozdrawiam |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:01. |