![]() |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57002 :czytaj: |
No i lipa. Odłączyłem, podłączyłem, a dalej nie czyta DVD :(. Coraz bardziej myślę, że jest to wina firmwalla ver. 1.02 bo jak poszperałem w necie to wielu osobom podobne problemy zaczynają się właśnie takie problemy. W takim razie mam pytanie jak można downgrade'ować firmwalla. Ja po prostu ściągnąłem wersje 1.01 i nadpisałem, ale to nie załatwiło problemu. Może jest jakiś program czy coś :/.
PS. Melag, tey może znasz jakieś miejsce w Poznaniu gdzie mogliby poradzić sobie z tym problemem :D ....hehe...:haha: |
Cytat:
To nie jest wina biosu :nie: Prawdopodobnie "pad***322;" laser DVD :taktak: Ja bym jeszcze pod***322;***261;czy***322; nap***281;d do innego komputera, aby wykluczy***263; win***281; konfiguracji czy systemu. Je***347;li to nie da spodziewanego rezultatu - serwis. |
Ok prawdopodobnie pad***322; mi laser. Melag mam pytanie czy w serwisie da si***281; to naprawi***263;?? Swoj***261; drog***261; m***243;j nap***281;d DVD te***380; LG pad***322; po p***243;***322; roku te***380; siad***322; laser, a po naprawie chodzi ju***380; 3 rok bez szwanku
|
Cytat:
|
mam bios A303 czy oplaca sie wgrywac A304 ?Sa jakies konkretne zmiany ?
Chociaz wolalbym sie trzymac zasady ze jak cos dobrze dziala to po co ulepszac ;) juz raz wgrywalem biosa z A300 na A303 O na stronie LG znalaz***322;em bios A306: Nowy BIOS (ver. A306) dla GSA-4160B (16X Super multi DVD Writer) Nowa funkcjonalno***156;***263; - dodanie kod***243;w dla DVD-RW 4X :Prodisc DW06, CMC W03, RITEK W04, OPTODISC W004 - ograniczenie pr***281;dko***156;ci nagrywania z 16X do 8X dla niekt***243;rych dysk***243;w DVD-R - odmowa zapisu dla DVD+R DL 8X, DVD+RW 8X oraz DVD-RW 6X - poprawa zapisu dla niekt***243;rych dysk***243;w DVD-RW oraz DVD-RAM Przed aktualizacj***353; przeczytaj za***322;***353;czony plik InstrukcjaWIN.txt Kto***347; go pr***243;bowa***322;? |
Problem z Nagrywaniem
Wiatm mam taki oto problem z nagrywaniem . Uzywam Nero 7 ,na poczatku wszystko ok ale po nagraniu dvd dobrych (verbatim ,sony) wzrokowo wygladaja na nagrane ale komp je widzi jako czyste . W ten sposb zmarnowalem juz 4 dvd w przeciagu 2 dni :/
Jak myslicie czego to moze byc wina nagrywarki czy programu ???? LG GSA 4167B - moja nagrywarka |
Spr***243;buj mo***380;e na pocz***261;tek zmieni***263; wersje Nero na inna mo***380;e wtedy pomo***380;e, spr***243;buj te p***322;ytki odczytac na innym kompie i zobaczysz czy sa faktycznie nagrane je***347;li nie to nawet pr***243;ba odzyskania danych z nich sie nieuda bo program tez odczyta je jako puste, czasami nawet obre p***322;yty zawodz***261;.
|
dvd-ram
witam
odgrzebałem właśnie zapomniana przeze mnie płytę dvd-ram, jakies smieci na niej były pomyślałem więc że ze względu na właściwości ww płyty wrzucę tam zdjęcia i ... nie da rady :/ Nero ją widzi ale jako dvd-rom bez możliwości spalenia czy sformatowania, wszelakie inne programy /sterowniki czy narzędzia/ nic nie dają - płytki nie da się sformatować nijak :/ może ktos spotkał się z podobnym problemem? nagrywarki to gsa 4120b i 4166b pozdrawiam, marcin |
Zainstalowany alcohol ? Zaznaczona opscja "ukrywaj ATIP" ? jak tak to odznaczy***263;, a jak brak alcohola ;) to nie wiem :)
|
Cytat:
DZIĘKI!!! |
Mialem ten sam problem ostatnio - zaskakujace jak genialnie proste jest rozwiazanie. Parenascie razy szukajac rozwiazania natrafilem na to ale uznawalem ze 'to nie mozliwe; to napewno nie tego wina'...
Co do DVD-RAM - zalecany jest fizyczny format przed uzyciem wiec o ile tego nie robiles a dvd-ram dziala sprawnie to lepiej to zrobic i poswiecic ta godzinke (zaleznie od predkosci dvd-ram) w celu przedluzenia zycia plycie. |
Najbardziej genialne jest to, że ten temat to istny bumerang wraca i wraca:haha:
|
Cytat:
pomijając fakt że dało rade tylko w UDF1.5 - zna ktos powód bo rozumiem że fat32 jest najlepszą opcją :) pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za odpowiedzi. |
Jezeli chcesz uzywac tego dvd w innych urzadzeniach to najlepszym wyborem bedzie ktorys z UDF (ja formatowalem na 2.0) tyle ze windows do obslugi UDF w trybye zapisu na DVD RAM wymaga odp. sterownika (xp bo vista juz ten sterownik ma). Podczas formatu wylacz wszystkie programy ktore mogly by miec jakikolwiek dostep do dvd - antyviry itp bo inaczej format moze zostac przerwany - wtedy co prawda plycie nic nie bedzie ale trzeba bedzie zaczynac od poczatku :P
PS. Nie miales mozliwosci wyboru UDF2 czy jak? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:11. |