![]() |
Ostatnio kupione płytki w MediaMarkt TDK DVD-R (te co na zdjęciu) nie chcą się nagrywać szybciej niż x6-jakaś gorsza seria ? , bo kilka miesięcy temu (marzec, kwiecień, maj, czerwiec) kupione TDK nagrywały się normalnie x8 bez problemu na nagrywarce LG 4163B, a jak kupie normalnie teraz w sklepie TDK DVD-R to nagrywa x8, czyżby do marketu coś wciskali ostatnio felernego, przedtem za paczke płaciło się 25szt. za 49.90zł (i chodziły dobrze x8 nagrywanie) a teraz są w promocji za 39.90zł. Fakt że nagrywają się wolniej ale ani jedna nie została zepsuta i wszystko chodzi jak należy z czego jestem zadowolony :)
|
Cytat:
|
gsa 4160b
Po wgraniu biosu A 304 nie działa nagrywarka czy można wrócic do firmowego biosu-Jak? mam XP prof. ((
|
copyme
Witam po raz pierwszy na tym forum.
Jestem szczęśliwym posiadaczem LG GSA-4163B Firmware (A105). Zakupiłem nośnik DVD+R 8x "copyme" i wogóle nie jest widoczny przez napęd. Nie można nic nagrać. DVD-R o tak samo brzmiącej nazwie spisują się ok. Czy może ktoś miał problem z tymi nośnikami? Czy odsyłać napęd na gwarancji? Dodam że na firmware (A103) było tak samo. |
Cytat:
|
Lg GSA - 4081B podkrecanie
Witam
probowal juz ktos podkrecac LG GSA - 4081B? jezeli tak to prosze podzielic sie wrazeniami i jak tego sie dokonalo :D pozdrawiam i dzieki |
Mam identyczne płytki i miałem identyczny problem z nimi. Rozwiązaniem okazuje się nagrywanie x4.
|
Niestety mam podobny problem. Przy flashowaniu otrzymuje blad:
Updating was failed. Please repeat that. (Error data = 70 00 04 00 00 00 00 10 09 00 00 00 8F 81 00 00 00 00 00 00 00 00 i na tym koniec... co dalej ??!??!?!?!?! |
Mam ten sam problem, a plyty nie mam na tacce :(. Nie wiem co zrobic, nie moge nigdzie znalezc bin`a do tej nagrywarki.
|
Cytat:
|
Cytat:
odwiedzilem ta strone i mam problem, tyle tam tego ze nie wiem co mam zaladowac na swoja nagrywarke. kupilem compaqa presario v4000 mam w nim nagrywarke: HL-DT-ST DVD-RW GCA-4080N z firmwarem 0C35 i chcialem go profilaktycznie uaktualnic ale jak juz mowilem nie wiem ktory plik mam pobrac. czy moze mi ktos tylko wskazac odpowiednia paczke. bardzo prosze i dziekuje za wszelka pomoc sebastian |
moim zdaniem nagrywarka jest uszkodzona...przykro mi kolego :smutny:
|
Problem z LG GSA 4163b
Witam. Mam problem i nie wiem czym jest to do końca spowodowane... Chodzi o to że mój napęd ma problemy z czytaniem niekótrych płyt i podczas ich kopiowania wyskakują błędy, podczas gdy na innym napędzie nie ma żadnego problemu. Miałem tak z jednym CD- po przełożeniu do nagrywarki CD odczytało bez rzadnego problemu. Podobnie mam z przegrywanym filmem na DVD - u mnie sie strasznie zacina momentami a na 2 innych DVDkach sprawdzałem i chodzi bez zarzutów. Miał ktoś coś takiego z tym napędem?? Może poprostu nadaje sie tylko na gwarancje...
|
Oddałem nagrywarke do serwisu i czekam
|
Różne napędy mają różną korekcję - a co za tym idzie różnie radzą sobie ze słabo nagranymi płytkami. Jest możliwe, że po prostu zbyt badziewne płytki na LG - jeśli większość działa OK, a jest problem tylko z kilkoma - to tak najprawdopodobniej właśnie jest.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:59. |