![]() |
Cytat:
|
Dzięki ale niestety nie poskutkowało :/ Twierdzi że
"System Windows nie może uruchomić tego urządzenia sprzętowego, ponieważ jego informacje o konfiguracji (w rejestrze) są niekompletne lub uszkodzone. (Kod 19)" Ta treść się pojawia w przypadku obydwu nagrywarek. Mówię oczywiście o właściwościach w menedżerze urządzeń. |
to może spróbuj jeszcze odinstalować Podstawowy i Pomocniczy kanał IDE. Pamiętam, że kiedyś miałem podobny problem i pomogło ;)
|
Nie jest to możliwe. W menedżerze urządzeń mam tylko NVida Nforce. Po ide ani słychu. Jak odinstaluje ta nvidie to moze sie cos powalic z dyskiem twardym :/
|
W płytach na Via są specjalne sterowniki Via Hyperion, może do nVidi też są specjalne sterowniki do płyty głównej. Spróbuj poszukać.
|
Da sie LG GSA-4163B zmodować na 4167 ?
Jeśli nie to, ktora nagrywarke wziac BENQ 1640 czy LG 4167? |
To właśnie stery od płyty opartej na Nforce są najczęstszą przyczyną problemów, wystarczy w forumową szukajkę wpisać nforce, wyniki mówią same za siebie. :czytaj:
|
Wiem ze to glupie i pewno nie ma wplywu. Ale moze trzeba ustawic odpowiednio master i slave??
|
1. nie
2. 1640 ...4-5 wydanie biosu i 4167 dorowna moze 4163 :) |
Nie chciałem zakładać nowego topicu i postanowiełem tu zapytać,czy nie wie ktoś skąd ścganąc łatki do xp wiem że chyba jest ich 2 na zapobieganie wirusom,bo mój komp strasznie łapie wirusy jak mam xp ,a jak mam service packa 2 to już nie ale nie chce go mieć.
Moze mi ktoś podać źrudło to tych 2 łatek ? |
Sorki a co to ma wspolnego z tym topiciem:)ja mam tylko na rpc, bo mam win2003 wiec jak tez masz z tym problem to wal cos takiego w google KB835732-x86-PLK.EXE
|
Wiem ,już sie nie doczepiaj tematu !
Ja chciałem ,znaleśc pierwszy lepszy temat w którym by było "coś" opisane o xp i napisać na temat ,mojego problemu. To powracam do tematu nie zna ktoś takiej strony żeby ,mógł pobrać bez pośrednio łatki do xp ? |
Cytat:
|
sterowniki nvidia faktycznie powoduja znikanie napedow ale tylko w ASPI. poza tym urzadzenia dzialaja.
ale mysle ze mimo wszystki trzeba zainstalowac kontroler ide (sterownik m$), a nagrywarki potem zainstaluja sie same (przynajmniej powinny) |
Rozglądałem sie i nie widze tego mógł byś podać cos dokładniej (sorry jak nie dostregłem,speszy mi sie,bo chce format c: jak najszybciej zrobić i zainstalowac te łatki.)
Ps :Znalazłem strone ale nie wiem która pobrać z tej strony łatke,pomużcie mi wybrać 2 najpoczebniejsze łatki do xp professional oto strona: http://fileindex.net/search.aspx/t~Contains/s~windows Jedna którą mam to nazywa się tak: WindowsXP-KB824146-x86-PLK.exe,a drugą nie wiem jaką wziaść ,pomuście ?!:( |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:58. |