![]() |
co to znaczy "nie chce być rozpoznana" ?? wrzucasz płytke i sprawdzasz np w nero informacje o nośniku a tam co?? nic??
|
Cytat:
|
faktycznie totalnie przeoczyłem ów MINUS w pierwszym poście - mój błąd a przeciez ta nagrywarka nie obsługuje dvd-dl a jedynie dvd+dl, PLUS ;)
|
Porażka jestem do tylu o 30 zela....:(
|
Zmiana biosu na A104
Witam!
Pare dni temu opisywałem problemy przy nagrywaniu LG GSA 4163 przy określonych płytakach. Idąc śladem wielu którzy dokonali upgrade biosu, również i ja dokonałem zmiany z A102 na A104 oczywiście plikiem GSA4163A104.exe. Jak wynikało z poprzednich moich wypowiedzi były problemy z wypalaniem niektórych płytek. Chcę powiedzieć że zamiana biosu pozytywnie wpłynęła na wypalanie a szczególnie pozytywnie na wypalanie Copyme plus 4x. Płyty te są widziane w nero jako producenta Verbatima kod MCC 003. Wiem że nie cieszą się one szczególną popularnością ale.... W najbliższym czasie przetestuje inne firmy i opiszę jak sie zachowują.Jednocześnie proszę o podzielenie się doświadczeniami w tej materii innych użytkowników tej nagrywarki. Jest to celowe aby uniknąć błędów przy zakupie określonych DVD. Jak mówiłem wcześniej nie wszystkie leżą LG. :) |
Cytat:
gdzie wysempiłeś bios A116 :wow: |
Ilość załączników: 1
8 )
|
To nie jest chat :nie:
Wiec nie zakladaj co chwile nowego tematu "To jeszcze raz ja..." :bicz: :blee: |
Mnie też interesuje bios A116. Skąd go można pobrać?
|
|
|
GSA 4120B CDR tylko 16x i 24
Witam.
używam nero najnowsza versja. Nagrywam tylko markowe płyty. Dlaczego nagrywając płyte np: audio nie mam dostępnej prędkośći 2x lub 4x a nawet 1x. Zależy mi na takiej prędkośći. Niestety jedyne dostępne predkośći to 16x. dlaczego ? |
Niestety tak jest że w nowych nagrywarkach minimalna prędkość nagrywania płyt CDR, to w zasadzie x8, z nielicznymi wyjątkami np. moja nagrywarka Asus 1608p ma możliwość nagrywania z szybkością x4.To był jeden z powodów że kupiłem to nagrywarkę, też zależało mi na jak najmniejszych szybkościach nagrywania płyt audio, bo mam słabą wieże (( która czyta płyty nagrane max. x4 . A to że masz szybkość minimalną x16 to jest wina programu.
|
Poraża i to wielka.... :/ Producenci spieszą się z prędkością nagrywarek, ALE PO CO PO CHOLERE KOMUŚ 52x ,tracisz na jakośći niesamowicie "no ale nagrasz w minutę" "świetnie" kolejny syf !!! już nawet przeklinać się nie chce.
!!! PORAŻKA. Po łyku piwą... . . . . Nie da się tego przeskoczyć np: jakims firmware ? tzn oczywiście nie oficjalnym ale jak to napisać " faker firmware " >;> ? |
Przeca tu sa wrozki i wszystko wiedza ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:52. |