Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LG GMA-4020B\GSA-4040\408x\4120\416x B (https://forum.cdrinfo.pl/f15/lg-gma-4020b-gsa-4040-408x-4120-416x-b-25338/)

methiu 19.07.2005 14:46

hmm dziwna ta płyta pierwsze jakieś 800 mb może wiecej to były bady a potem 'wszystko' zaznacozne na good ale na jakimś 30 % postepu cd/dvd speed wywalił mi błąd aplikacji i się zamknął ;// wiec juz sam nie wiem co myśleć :|
co do testu tej tłoczonej płytki(dvd) to zrobiłem - wynik następujacy -
średnio : 7.69x, początek: 4.26x, koniec : 10.28x
Typ Cav
Szukanie - Losowo 96ms - 1/3 141ms - Całość 194ms
Użyce Cpu - 1x: 9X - 2x: 18% - 8x: 64%
Interffejs - Tryb Burst - 23MB/s

Czy użycie procka nie jest zbyt wysokie ?
I w ogóle co myślicie na temat tych płyt wypalonych wcześniej na straej nagrywarce ? Czy nie warto sie sugerować nimi i dalej palić na tych Tedekach ?

Hmm Panowie zauważyłem dziwną rzecz a mianowicie wszystkie płytki jakie do tej pory sprawdziłem wypalone przeze mnie na starej nagrywarce sa uwalone na początku tak do 10-20% a reszta jest good... dziwne
Mam nadzieje ze to była wina nagrywarki a nie tych płytek

Grz3cHu 19.07.2005 16:42

uzycie CPU jest troche wysokie u Ciebie, u mnie odpowiednio wynosi 1x = 7%, 2x = 14%, 4x = 24%, 8x = 44%

a z tym odczytem plyt tloczonych to juz jestem prawie pewny ze LG :bicz: nas nabiera w butelke, no ale jakos da sie przezyc jeszcze z tym :P

Mi sie wydaje ze to ten stary palnik byl zwalony, sprobuj nagrac na tej nowej wypalarce te same plyty i wtedy poznasz odpowiedz co bylo nie tak :) ja nagrywalem dotychczas na verbatimkach i wszystkie sa czytane bardzo dobrze, polecam Verbatim :)

methiu - sprawdz swoja skrzynke z wiadomosciami prywatnymi, kiedys wyslalem Ci wiadomosc z pytaniem, ale chyba nawet nie wiesz o tym :)

Me 262 19.07.2005 17:17

Ma ktos czy widzial ktos w ogole gdzies/kiedys jakis wykres z Nero CD Speed, na ktorym 4163B czyta DVD max ~16x?

Grz3cHu 19.07.2005 17:26

Cytat:

Napisany przez Me 262
Ma ktos czy widzial ktos w ogole gdzies/kiedys jakis wykres z Nero CD Speed, na ktorym 4163B czyta DVD max ~16x?

ja osobiscie nie widzialem, ale slyszalem ze ktos kiedys cos mowil ze mu czyta dobrze, ale jak tego nie zobacze na screenie to nie uwierze, zreszta wiekszosc osob juz potwierdzilo, ze predkosc jaka uzyskuja max to tylko 10x :(

methiu 19.07.2005 18:17

heheh i tak lepsze 10x niż 2x :D

za chwile biore sie za palenie i mam nadzieje ze nie będą to płyty stracone...

@Grz3cHu
Masz wiadomość ;) wcześniej nie sprawdzałem skrzynki

Raus 20.07.2005 18:59

Ilość załączników: 5
Zapodam pare moich płytek wypalonych na LG 4163B A105

ps. myśle że nie najgorzej

mroweczek 20.07.2005 22:43

Cytat:

Napisany przez Me 262
Jak nie bedzie zwracal info o bledach (chociaz PI/PIF, nie mowie juz o POF/Jitter) - a pewnie nie bedzie, to nie widze wiekszego sensu kupowania tego.

wszystko zalezy do czego uzywasz i jakim uzytkownikiem jestes
dla mnie styknie :P

Me 262 20.07.2005 23:34

Cytat:

Napisany przez mroweczek
wszystko zalezy do czego uzywasz i jakim uzytkownikiem jestes
dla mnie styknie :P

A Ty do czego uzywasz i jakim uzytkownikiem jestes ze Ci styknie? Serio pytam. Masz inny naped do testow jakosci, czy tez wolisz nie wiedziec z jaka jakoscia nagrywasz plyty?

Diabolique 20.07.2005 23:52

Cytat:

Napisany przez Me 262
A Ty do czego uzywasz i jakim uzytkownikiem jestes ze Ci styknie? Serio pytam. Masz inny naped do testow jakosci, czy tez wolisz nie wiedziec z jaka jakoscia nagrywasz plyty?

a Ty dlaczego masz taki hmm ... negatywny? stosunek do tego wyrobu?

mi obecnie zalezy na paleniu dvd i LS niestety ilosc produktow spelniajacych te wymagania jest znikoma :(

mrUwa777 21.07.2005 00:00

LG GSA - 4163b skaczący bufor

Witam, otóż kupiłem właśnie wyżej wymienioną nagrywarkę i przy nagrywaniu obrazu na płytę DVD+R TDK bufor skacze jak głupi często oscylując w okolicach zera. Najpierw testowałem nowo nabyty sprzęt na płycie CD-RW, nagrywając ją z prędkością 10x. Wszystko było cacy. Przy DVD zaczęły się schody. Nagrywałem obraz przy użyciu którejś ze starszych wersji alcohola 120% z prędkością 4x i przez połowe czasu nagrywania bufor był na zerze. Później zaopatrzyłem się w Nero 6.6.0.8 i rezultat był znacznie lepszy, aczkolwiek pasek buforu też cały czas skakał na całej rozpiętości.
Mam win xp sp2, firmware nagrywarki A104 i nagrywarke podłączoną jako Secondary Master (bez zworki) a dysk jako Primary Master. Czy warto kombinować np. ze sterownikami ASPI? DMA kontrolerów IDE włączone. POMOCY!

Kogoro 21.07.2005 07:46

Witam
Nie napisales nic o swoim komputerze.
Byc moze sprawe zalatwi aspi.
Sprawdz w nero info tool.

Pozdrawiam

Adach

if22 21.07.2005 08:36

Masz to na jednej taśmia, może przerzuć nagrywarkę na inną taśmę i sprawdź wtedy.

zene_k 21.07.2005 08:38

Cytat:

Napisany przez mrUwa777
Witam, otóż kupiłem właśnie wyżej wymienioną nagrywarkę i przy nagrywaniu obrazu na płytę DVD+R TDK bufor skacze jak głupi często oscylując w okolicach zera. Najpierw testowałem nowo nabyty sprzęt na płycie CD-RW, nagrywając ją z prędkością 10x. Wszystko było cacy. Przy DVD zaczęły się schody. Nagrywałem obraz przy użyciu którejś ze starszych wersji alcohola 120% z prędkością 4x i przez połowe czasu nagrywania bufor był na zerze. Później zaopatrzyłem się w Nero 6.6.0.8 i rezultat był znacznie lepszy, aczkolwiek pasek buforu też cały czas skakał na całej rozpiętości.
Mam win xp sp2, firmware nagrywarki A104 i nagrywarke podłączoną jako Secondary Master (bez zworki) a dysk jako Primary Master. Czy warto kombinować np. ze sterownikami ASPI? DMA kontrolerów IDE włączone. POMOCY!

Zacznij może od lektury tego tematu:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=53005
Jestem pewien, że po przeczytaniu uda ci się rozwiązać twój problem :piwo:

mrUwa777 21.07.2005 13:59

Dzięki wielkie, pościągałem najnowsze stery IDE do mojego nForce'a 2, Force ASPI i wszystkie łatki windowsa. Przed chwilą nagrywałem płytkę cd z max prędkością i szlo idealnie bez żadnego mulenia dysku. Za dzień lub dwa sprawdzę jeszcze raz nagrywanie dvd i dam znać czy rzeczywiście oprogramowanie rozwiązało wszystkie problemy.

sampajo 21.07.2005 16:23

Biosik A105 już oficjalnie na stronie www.lge.pl ;)
Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:13.