![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Dzieki, tu jest tyle tego wsyzstkiego ze czlowiek sie gubi...
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
![]() |
Wczesniej pisalem juz jednego posta, jestem nowy i jak do tej pory zadna odpowiedz...
Kilka dni temu zakupilem nowa nagrywarke LG GSA 408 2B i chce....zrobic kopie jakiegos filmu. Tylko nie wiem jak. Mozecie mi pomoc i dokladnie, mozliwie z jak najmniejsza iloscia "profesjonalnych"slow opisac mi cala procedure ? Wiem, ze malo ktory film wchodzi na DVD 4.7 wiec trzeba go poddac kompresji. Wiem, ze na poczatku powinno sie przeniesc film na HDD (jakim programem) i co potem ? Ja mam DVD Decryptera i DVD Shrinka 3.2. Do czego je uzywac ? Co mam powycinac i jak aby film zmiescil sie na 4.7 GB ? Bardzo prosze o pomoc wszystkich, ktorzy wiedza w tych sprawach wiecej niz ja ! Tommy |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
Ok, tutaj masz ładny opis: http://divx.howto.pl/modules.php?nam...howpage&pid=91
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
Dzieki
Dzieki wielkie, jak pisalem jestem poczatkujacym i wrecz przeraza mnie ilosc infomacji znajdujaca sie tu. Sam nie wiem co mym z tego wybrac. Dzieki Waszej pomocy udalo mi sie uzyskac plik.ISO z filmu...
A co dalej ? Ktorego programu uzyc do nagrania pliku ISO czyli filmu na DVD ? Ja otrzymalem wraz z nagrywarka pakiet BS Recorder Gold, wystarczy ?? Tommy |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
- DVDDecrypter - do zrzucania płyt DVD na dysk oraz do nagrywania plików ISO - na cdrinfo jest instrukcja, - DVDShrink - do rekodowania materiału (zmniejszania jego objętości tak aby się zmieścił na płytkę), PS. DVDShrinkiem możesz nawet zrzucać DVD na dysk - także myślę, że ten program to dla Ciebie podstawa. Instrukcje znajdziesz w necie. Na początek powinno Ci wystarczyć. Pozdrawiam, |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
Dzieki za rady !!!
Udalo mi sie sciagnac za pomoca DVD Decryptera film na dysk, nastepnie przy pomocy DVD Shrink usunalem kilka wersji jezykowych (moze moglem wiecej) i pasek byl na zielono... Potem kiedy chcialem w BS Recorder Gold nagrac plik ISO na DVD automatycznie wlaczyl sie znow DVD Decrypter i zaczal to nagrywac i...film dziala, w komputerze i rowniez na stacjonarnym DVD. Mam wiecej szczescia niz rozumu ![]() Tommy |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
Problem CDR/RW na LG GSA 4120B. Pomocy......
Witam Wszystkich
Jestem tu pierwszy raz i od razu z problemem...... Opis poniżej Podłączyłem nowo kupioną nagrywarkę GSA 4120b laptopa (windows 98) przy użyciu zewnętrzej obudowy CD-R4-U2FW firmy ZYNET przy użyciu karty PCIMCIA Firewire bus i odpowiedniego kabelka. Nagrywanie DVD+RW działa doskonale. Niestey nie jestem w stanie zapisywac ani odczytywać płyt CD-R ani CD-RW. Korzystając z programu NERO 6 albo nie można zapsać Lead-in albo około połowy płyty pojawia sie błąd "aborted SCSI command". Jest to dziwne bo napęd jest przecież IDE.... A dodatkowo zapis DVD działa, więc chyba z obudowa i komunikacją jest wszystko OK..... Czasami pisze mi też "illegal media" itp. Podczas odczytu płyt CD wyswietla się ich zawartośc poczym prawie natychmiast nagrywarka przestaje odpowiadać, dysk wiruje, a PC się zawiesza... Czy ktoś potrafi powiedzieć gdzie może tkwić problem? Może potrzeba więcei informacji (np. logi itp.). Powiedzcie skąd je wziąć a załącze i prześlę... Czy nagrywarka albo obudowa wymaga serwisu? A może coś nieprawidłowo jest ustawione w NERO? Lada dzień będę miał nowego laptopa z systemem windows XP - czy to może cokolwiek zmienić? Wielkie dzięki za wszelka pomoc - najchętniej na e-mail: sfinks2@poczta.onet.pl |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Illegal = nielegalny. Może w tym jest sęk...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.09.2004
![]() |
Problem z nagrywarką dvd...
Witam serdecznie.
W moim przypadku chodzi o to, że kupiłam sobie nagrywarkę dvd (LG GSA-4120B) no i jak chce coś przepalić, to zamiast płyt 4,7GB widzi tylko 4,48GB... to nie jest wina płyt, bo próbowałam 2 rodzaje... sprawdzałam też dvd-r i dvd+r... wszystkie 4,48GB... byłabym baaardzo wdzięczna za podpowiedzi co z tym fantem zrobić.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Nic bo to normalne. A jezeli nagrywasz 4.48 GB to i tak duzo
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Albo przy montażu zostawili w napędzie niedopałek papierosa, który blokuje laser A ten nie chce się dalej przesuwać niż 4.48GB
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.09.2004
![]() |
LG GSA 4120B - nie nagrywa DVD!!!
Mam tę uroczą nagrywarkę DVD i nagrywarką DVD jest ona wyłącznie z nazwy. W chwili obecnej nie nagrywa mi żadnych płyt DVD, twierdząc, że włożyłem niewłaściwy nośnik!!! Zamiast DVD5 oowinienem włożyć nośnik DVD9!!! A przecież kopiuję zawatrość płyty DVD5 już wcześniej kopiowanej, czyli posiadającej ok. 4GB!!! Używam wyłącznie dobrych nośników (Verbatim, EMTEC, DYSAN). Sam już jie wiem w czym jest problem. Odinstalowałem, jak mi polecił serwis LG, dotychczasowe oprogramowanie i zainstalowałem softa z dołączonej płytki, i nic! Zaktualizowałem sterownik ASPI do wersji 4.71 i również nic. Czy ktoś również tkwi w takiej sytuacji bez wyjścia? POMOCY!!!
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 28.02.2004
![]() |
Radziłbym się nie martwić tak ma być , jest to normalny zabieg , jeden bajt ma 8 bitów , czyli batj - 8 bitów = kb - 1024 bajty = mg - 1024 kilobajty =
gb - 1024 megabajty. Prościej np. Normalnym zabiegiem jest podawanie wielkości dysku przez producenta jako np. 40GB , a w rzeczywistości ma on np. 38GB, Tak samo jest z płytami , w innym przeliczniku podaje producent (z + dla siebie) a w innych jednostkach podaje program. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
Lg GSA4120B@4160B czy się da?
W zestawieniu nagrywarek jest model LG GSA 4160B. Od 4120B różni się szybkością zapisu "plusów" Czy jeśli pojawi się bios do 4160B to będzie możliwe przeronienie 4120B?
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Zaraz ci powiem Przetrę tylko szklaną kulę Chyba, że wolisz z kart ....
|
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| NEC ND3500\3520\3530\3540 A | VIZZARD | Napędy optyczne DVD | 3165 | 01.02.2016 21:31 |
| Informacje o bananach | IceManSpy | Propozycje, sugestie, błędy forum | 27 | 14.07.2005 21:19 |
| Poważny problem LG i LiteON CD-RW 24x | oxygene | Napędy optyczne CD | 2 | 26.06.2005 18:53 |
| Lg 48 16 48 -> Lg 52 24 52 | rafi127 | Napędy optyczne CD | 1 | 05.03.2003 19:16 |
| LG lub LG lub TEAC - czyli co mam kupic :-) | choodyp | Napędy optyczne CD | 8 | 09.05.2002 17:05 |