![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.12.2006
![]() |
Ok prawdopodobnie pad***322; mi laser. Melag mam pytanie czy w serwisie da si***281; to naprawi***263;?? Swoj***261; drog***261; m***243;j nap***281;d DVD te***380; LG pad***322; po p***243;***322; roku te***380; siad***322; laser, a po naprawie chodzi ju***380; 3 rok bez szwanku
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
- masz gwarancję ? , bo w przeciwnym wypadku wartość naprawy może przekroczyć koszt nowej nagrywarki
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 17.04.2006
![]() |
Problem z Nagrywaniem
Wiatm mam taki oto problem z nagrywaniem . Uzywam Nero 7 ,na poczatku wszystko ok ale po nagraniu dvd dobrych (verbatim ,sony) wzrokowo wygladaja na nagrane ale komp je widzi jako czyste . W ten sposb zmarnowalem juz 4 dvd w przeciagu 2 dni :/
Jak myslicie czego to moze byc wina nagrywarki czy programu ? LG GSA 4167B - moja nagrywarka
|
|
|
#4 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 20.06.2006
![]() |
Spr***243;buj mo***380;e na pocz***261;tek zmieni***263; wersje Nero na inna mo***380;e wtedy pomo***380;e, spr***243;buj te p***322;ytki odczytac na innym kompie i zobaczysz czy sa faktycznie nagrane je***347;li nie to nawet pr***243;ba odzyskania danych z nich sie nieuda bo program tez odczyta je jako puste, czasami nawet obre p***322;yty zawodz***261;.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
dvd-ram
witam
odgrzebałem właśnie zapomniana przeze mnie płytę dvd-ram, jakies smieci na niej były pomyślałem więc że ze względu na właściwości ww płyty wrzucę tam zdjęcia i ... nie da rady :/ Nero ją widzi ale jako dvd-rom bez możliwości spalenia czy sformatowania, wszelakie inne programy /sterowniki czy narzędzia/ nic nie dają - płytki nie da się sformatować nijak :/ może ktos spotkał się z podobnym problemem? nagrywarki to gsa 4120b i 4166b pozdrawiam, marcin |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Zainstalowany alcohol ? Zaznaczona opscja "ukrywaj ATIP" ? jak tak to odznaczy***263;, a jak brak alcohola
to nie wiem
|
|
|
#7 |
|
thorgal to ciota
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Mialem ten sam problem ostatnio - zaskakujace jak genialnie proste jest rozwiazanie. Parenascie razy szukajac rozwiazania natrafilem na to ale uznawalem ze 'to nie mozliwe; to napewno nie tego wina'...
Co do DVD-RAM - zalecany jest fizyczny format przed uzyciem wiec o ile tego nie robiles a dvd-ram dziala sprawnie to lepiej to zrobic i poswiecic ta godzinke (zaleznie od predkosci dvd-ram) w celu przedluzenia zycia plycie.
|
|
|
#9 |
|
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najbardziej genialne jest to, że ten temat to istny bumerang wraca i wraca
|
|
|
#10 | |
|
thorgal to ciota
![]() |
Cytat:
pomijając fakt że dało rade tylko w UDF1.5 - zna ktos powód bo rozumiem że fat32 jest najlepszą opcją ![]() pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za odpowiedzi. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
ClassicGOD
![]() |
Jezeli chcesz uzywac tego dvd w innych urzadzeniach to najlepszym wyborem bedzie ktorys z UDF (ja formatowalem na 2.0) tyle ze windows do obslugi UDF w trybye zapisu na DVD RAM wymaga odp. sterownika (xp bo vista juz ten sterownik ma). Podczas formatu wylacz wszystkie programy ktore mogly by miec jakikolwiek dostep do dvd - antyviry itp bo inaczej format moze zostac przerwany - wtedy co prawda plycie nic nie bedzie ale trzeba bedzie zaczynac od poczatku
![]() PS. Nie miales mozliwosci wyboru UDF2 czy jak?
|
|
|
#12 |
|
thorgal to ciota
![]() |
możliwość miałem - UDF 1.5, 2.0 i FAT32 ale tylko w UDF1.5 poszło - przy pozostałych operacja albo wogóle sie nie zaczęła albo nie doszła do końca zwieszając mi napęd który mielił i mielił
![]() generalnie - czym różnią się te tryby? pozdrawiam, Marcin |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ClassicGOD
![]() |
UDF2 ma wsparcie dla streamingu - cos moze byc nan nagrywane bez przerwy - chodzi np o film z kamery dvd, kamera nagrywa bez przerwy nie ma pamieci fo ktorej wrzucala by jakos fragment pliku a poznie wypalala go na dvd. Ogolnie kilka poprawek ktorych przy codziennym uzytkowaniu pewnie nie da sie odnotowac - w kazdym razie czy UDF2 czy 1.5 to i tak lepsze niz fat32
(btw na plytach dvd-video jest udf 1.02)
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.01.2007
![]() |
nagrywarka LG GSA 4167B - problem płyty rw
Mam nagrywarke LG GSA 4167B, chodzi jak zyleta, cichutko.
Tylko mam problem, bo ma problemy z odczytem /zapisem płyt DVD-RW i CD-RW...np. nie widzi wszystkich sesji rzy nagrywaniu np. TDK DVD-RW każe przy nagrywaniu skasować poprzednie sesje i wtedy nagrywa...czasem nie widzi czesci sesji na cd-r . Może musze formatowac nowe płyty RW...? Używam markowyck płyt. Mam najnowszy soft DL13. Sprzet na gwarancji. Czy ktoś miał podobny problem...może oddam do serwisu do wymiany..? poradzcie... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.01.2007
![]() |
Witam, jestem nieszczęśliwym posiadaczem LG GSA 4120B, gwarancja oczywiście skończyła się już dwa miechy temu.
Problemy zaczęły się niedawno, przy nagrywaniu płyt DVD+/-R pojawiał się błąd: "Could not perform end of disc at once" i płytki zawsze kończyły w koszu, CD-R i DVD+/-RW nagrywał ok. Miałem firmware A115, więc zaktualizowałem go do najnowszego A117, ale nic się nie zmieniło. Kilka dni temu chciałem nagrać zwykłą pospolitą płytkę CD-R, wrzuciłem nośnik, odpaliłem nero, ale okazało się, że napęd nie jest gotowy i brakuje płyty. WTF? Spróbowałem odczytać inny rodzaj nagranego/oryginalnego nośnika i nic się nie działo! Wrzucam płytkę, zamykam, przez chwilkę słychać tylko bardzo ciche cykanie i nic się nie dzieje, nawet dioda nie świeci Otwieram i płyta jest w tej samej pozycji, nie obrócona ani o milimetr. Próbowałem w środku przeczyścić, ale nic się nie zmieniło. Nagrywarka jest widziana przez biosa, przez system, nawet nero info tool pokazuje, że jest wszystko ok, więc chyba odpada uszkodzenie firmware. Zużyta też raczej nie jest, bo używałem jej właściwie tylko do wypalania. Wydaje mi się, że padł silniczek rozkręcający plastik, ale pewny nie jestem. PLEASE
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| NEC ND3500\3520\3530\3540 A | VIZZARD | Napędy optyczne DVD | 3165 | 01.02.2016 21:31 |
| Informacje o bananach | IceManSpy | Propozycje, sugestie, błędy forum | 27 | 14.07.2005 21:19 |
| Poważny problem LG i LiteON CD-RW 24x | oxygene | Napędy optyczne CD | 2 | 26.06.2005 18:53 |
| Lg 48 16 48 -> Lg 52 24 52 | rafi127 | Napędy optyczne CD | 1 | 05.03.2003 19:16 |
| LG lub LG lub TEAC - czyli co mam kupic :-) | choodyp | Napędy optyczne CD | 8 | 09.05.2002 17:05 |