![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
niemiałem nigdy nagrywarki dvd lecz kupiłem lg4163b jak ona ma być podpięta jako master czy slev ja mam jako master slev jest dvd czy warto wgrać nowy bios 103a proszę o porade. z góry dzieki
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
dzięki za odpowiedz mam jeszcze jedno pytanie czy trudno jest zmienić bios mam plik A103 z nowym biosem czy ten program zrobi wszystko sam jak go uruchomie czy musze coś wpisywaś plik jest o nazwie GSA-4163A103[EW]
za odpowiedż z góry dzięki.
![]() |
#4 |
onTour
Data rejestracji: 29.08.2004
![]() |
Wystarczylo uruchomic
![]() Tak wszystko zrobi sam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
dzieki za info a długo to trwa mam a100 chyba muszę to zrobić ale mam troche cykora mysle że niepowinno sie nic stać nieproszonego
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.04.2005
![]() |
Kupiłem sobie tą nagrywarkę jakiś tydzień temu, jest to moja pierwsza nagrywarka DVD i przyznam, że mam w tej dziedzinie sporo zaległości. Problem polega na tym, że nie chce wypalić niektórych płytek DVD. Na pierwszy ogień poszła SONY DVD-R x4 ( zarówno w Nero jak i Alcoholu wyskoczył błąd, w nero błąd typu "Bufor zbyt duży i jeszcze, że płytka jest niekompatybilna, a Alcoholu błąd podobny ) - niestety na płytki nic się nie nagrało i do kosza
Jako druga ESPERANZA DVD+R x4, w Nero znowu to samo, w Alcoholu po początkowych trudnościach z symulacją zapisu ( wolałem najpierw sprawdzić ) udało się zapisać ( ale zapis odbywał sie jako symulacja - tak cały czas wyświetlał Alcohol ) Trzecie podejście płytka DYSAN DVD-R x8, w Nero wszystko zapisało się bez żadnego problemu. Czy ktoś może mi wyjaśnić dlaczego tak się dzieje. Nagrywarka jest podpięta jako SM, oprócz niej mam podpięte jeszcze 2 HDD jako PM i PS. Wcześniej na SS była podpięta nagrywarka LiteOn, ale musiałem ją odłączyć bo LG nic nie chciał wypalić. Może problem leży w tym, że mam dosyć stary komputer - PIII 733 MHz, 4 letni Bardzo proszę o jakiś porady, z góry dziękuje |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Przyczyn może być kilka, sprawdź czy masz włączone DMA, czy jest zainstalowane ASPI, jaka taśma 40 czy 80 żyłowa ? trochę więcej info o systemie, jaki windows, ile RAM ? Warto też zaktualizować firmware, najnowszy to A104. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.04.2005
![]() |
Cytat:
Najnowszego firmware jeszcze nie mam, ale po powrocie z roboty zamierzam zaktualizować. Aha i czy możesz mi przybliżyć pojęcie ASPI ?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
@FU
niecałą minutke....i nie jest trudne, chyba że masz częste zaniki napięcia....
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
zaników nie ma dzieki
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.01.2005
![]() |
A ja nie wiem co sie stało, ale mam takie problemy z korekcją CD, ale i DVD też, że nie mam żadnych pytań. NAgrywarka, nie może mi przełknąc nawet zabrudzonej płyty, a na DVD-ROME samsunga nawet dość mocno porysowane śmigają jak głupie. Może mi ktoś pomóc ??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Tak ją większość zachwala - wypalcie DVD-RAM to wam się szczęki od ziemi odbiją - płytka x2 wypala się tylko nieco ponad godzinę, a płytka x3 (ponoć w/g serwisu LG_ około 50 minut - kupiłem ją ze względu na RAM'y na dzień dzisiejszy to niestety porażka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
onTour
Data rejestracji: 29.08.2004
![]() |
Te plyty maja zupelnie inne przeznaczenie... archiwizacja
![]() Chcesz miec szybko - pal na DVD-R Chcesz miec pewnosc na 30 lat - pal na DVD-RAM ![]() Juz nie dlugo DVD-RAM 16x ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
te plyty maja zupelnie inne przeznaczenie... archiwizacja
![]() Chcesz miec szybko - pal na DVD-R Chcesz miec pewnosc na 30 lat - pal na DVD-RAM Juz nie dlugo DVD-RAM 16x Widzę że nie czytasz tematu skoro jest nagrywarka i jest płyta o ideksie x2 pali się powiedzmy x1.1 to znaczy że jest coś skopane, jeżeli płyta x3 pali sie 50 minut to tym bardziej coś jest skopane. To tak jakby płytka +/-R x4 paliła ci się 38 minut. Pomyśl chwilę ... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
NEC ND3500\3520\3530\3540 A | VIZZARD | Napędy optyczne DVD | 3165 | 01.02.2016 20:31 |
Informacje o bananach | IceManSpy | Propozycje, sugestie, błędy forum | 27 | 14.07.2005 21:19 |
Poważny problem LG i LiteON CD-RW 24x | oxygene | Napędy optyczne CD | 2 | 26.06.2005 18:53 |
Lg 48 16 48 -> Lg 52 24 52 | rafi127 | Napędy optyczne CD | 1 | 05.03.2003 18:16 |
LG lub LG lub TEAC - czyli co mam kupic :-) | choodyp | Napędy optyczne CD | 8 | 09.05.2002 17:05 |