Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.05.2005, 13:50   #1
Grz3cHu
Bywalec

Data rejestracji: 28.03.2005
Grz3cHu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja takze mam od 2 tygodni ta wypalarke, ale wszystko czyta na mojej drugiej wypalarce Liteon 832S, na innych napedach nie mialem okazji przetestowac!! A na jakich plytkach nagrywasz?? Ja jade na verbatimkach
Grz3cHu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.05.2005, 14:42   #2
rex79
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.05.2005
rex79 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Grz3cHu
Ja takze mam od 2 tygodni ta wypalarke, ale wszystko czyta na mojej drugiej wypalarce Liteon 832S, na innych napedach nie mialem okazji przetestowac!! A na jakich plytkach nagrywasz?? Ja jade na verbatimkach
tzn.. nagralem 3 plyty.. 2 TDK DVD+R i jedna no name... jeden ze znajomych ma naped dvd lg, tzn sam odczyt, a drugi ma LiteOn nagrywarke dvd, ale modelu nie pamietam, ale jest dosyc nowa... moze to cos w konfiguracji tego nera przeoczylem....
rex79 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.05.2005, 15:28   #3
Oktawian89
Wiszę sobie ...

Data rejestracji: 16.10.2004
Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
to nie wiem...
serwis ?
sprobuj jeszcze nagrac cos na verbatim...i nie w NERO tylko jakims innym programem
z tego co czytalem to nero w zestawie jest okrojone i sa z nim problemy...

"One World, One Web, One Program" Microsoft slogan
"Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitle
r
Oktawian89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.05.2005, 15:46   #4
rex79
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez Oktawian_15
to nie wiem...
serwis ?
sprobuj jeszcze nagrac cos na verbatim...i nie w NERO tylko jakims innym programem
z tego co czytalem to nero w zestawie jest okrojone i sa z nim problemy...
ok.. dzieki... nero zasadniczo mam pelne wiesz ...;-)
moze teraz po upgreadzie biosu bedzie lepiej, ale ostatnio zauwazylem ze sa z nerem problemy... otoz nagralem zwykla cd w multisesji, ale po nagraniu kiedy chcialem do niej cos do grac to nero burning rom nie wykrywal poprzedniej sesji, a kiedy to samo chcialem zrobic nero express wszystko bylo ok i normalnie wykryl poprzednia sesje... dziwne... ja osobiscie od lat uzywalem WinOnCD 6.0 DVD edition ale w nim nie pokazuje wszystkich dostepnych predkosci nagrywarki tylko 2...
pozdrawiam
Stary 03.05.2005, 15:54   #5
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
stary DVD-ROM LG najprawdopodobniej nie czyta +

a nagrywarka LiteOn jak Mówisz, że "dosyć nowa" to mogą z nią być duże problemy
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.05.2005, 16:01   #6
rex79
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez ed hunter
stary DVD-ROM LG najprawdopodobniej nie czyta +

a nagrywarka LiteOn jak Mówisz, że "dosyć nowa" to mogą z nią być duże problemy
w sumie moze masz racje sprobuje jeszcze u kogos innego..
dzieki
Stary 03.05.2005, 18:30   #7
Grz3cHu
Bywalec

Ja z kolei mam problem z odczytem nagranej plytki przez litka na LG!! A jest to Verbatim - nie moge skopiowac jednego obrazu z plyty, reszta sie zgrywa, ale dosyc wolno!! Przypomne ze na litku ta plyte odczytuje dobrze i szybko!! Testowalem jeszcze esperanze na LG, ale dobrze czyta!! Mieliscie taki problem kiedys na LG ??
Stary 04.05.2005, 22:33   #8
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Grz3cHu
Ja z kolei mam problem z odczytem nagranej plytki przez litka na LG!! A jest to Verbatim - nie moge skopiowac jednego obrazu z plyty, reszta sie zgrywa, ale dosyc wolno!! Przypomne ze na litku ta plyte odczytuje dobrze i szybko!! Testowalem jeszcze esperanze na LG, ale dobrze czyta!! Mieliscie taki problem kiedys na LG ??
ja bym na twoim miejscu oddal ja do servisu bo sam ma LG(combo) i litka 812 niemam problemu by LG nie czytal nagranych plytek przez 812
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.05.2005, 22:47   #9
rex79
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez legion
ja bym na twoim miejscu oddal ja do servisu bo sam ma LG(combo) i litka 812 niemam problemu by LG nie czytal nagranych plytek przez 812
nie o to chodzi... moj lg czyta wszystko tylko u 2 znajomych nie mozna bylo odpalic plytek przeze mnie nagranych, ktore u mnie chodza bez zarzutu...
Stary 04.05.2005, 23:02   #10
sampajo
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 15.05.2002
sampajo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez rex79
nie o to chodzi... moj lg czyta wszystko tylko u 2 znajomych nie mozna bylo odpalic plytek przeze mnie nagranych, ktore u mnie chodza bez zarzutu...
hmm to dziwne LG nie chce czytać płyt palony przez Liteona i odwrotnie z tego co tutaj wyczytałem - sam w praktyce nie sprawdzałem.
Stary 04.05.2005, 23:54   #11
polsat
Bywalec

Data rejestracji: 01.01.2005
polsat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a co powiecie jak ja nagrałem na litku film dvd na tdk a potem wkładam do nagrywarki i nic pusto ale żyby było smieszniej na stacjonarce chodzi bez problemu
Zauważyłem też ze te płytki które mi chodza sa w systemie UDF a te co nie chodza( a mam juz ich 3)sa nagrane w systemia RAW i tu lezy przyczyna windows ich nie czyta ale zyby było jeszcze smieszniej POWER DVD je równiez czyta i co wy na to ?
polsat jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.05.2005, 13:06   #12
Grz3cHu
Bywalec

LG 4163B - to juz jest KPINA !!!!!!

Niedawno kupilem tego LG 4163B (jakies 2tygodnie temu), caly czas bylem zadowolony dopoki nie przetestowalem kilku plyt nagranych na innej nagrywace, mianowicie na Liteonie 832S!!
Najpierw Verbatim - producent plyty to MCC01RG20 no wiec - transfer na LG to kpina 1x speed, a i odczytac tysh sie nie da jednego obrazu z plyty wyskakuje taki blad - "data error cyclic redundancy check" , pozostale kopiuja sie jak slimaki bo 1x predkosc!!! Na litku wszystko szybko i sprawnie sie kopiuje, zadnych bledow nie wykrywa, natomiast w LG w programie Nero CD DVD Speed w scandisk wykrywa bledy ktore nie daja sie odczytac!!!
Nastepnie Platinum - RitekG05 i to znowusz transfer ponizej 2x!! wzielem nastepna plyte platinum i wogole nie wykrylo co jest nagrane, tak jak czysta plyta!!! a litek czyta!!!!!!
Testowalem jeszcze inne plyty wypalone na litku byly to Princo,Esperanza oraz TDK - TYG01 ale na tych wszystko odczytalo z normalna predkoscia zaczynajaca sie od 4x konczac na 10x.
Testowalem szybkosc zgrywania, wlozylem Half Life 2 i zaznaczylem pliki do skopiowania. I najpierw wolno zgrywalo male pliki, pokazywalo nawet 40 minut nawet do 60minut dochodzilo - zauwazylem ze ma problemy z kopiowaniem malych plikow zarowno z CD jak i DVD!!! Porazka A na koniec wyskoczyl blad po 4 kreskach ten sam co wyzej juz pisalem czyli "data error cyclic redundancy check" natomiast litek nie mial tych problemow czy male czy nie male pliki zgrywaly sie jak trzeba! a i byla to plyta TDK - TTG01
Jeszcze potestuje te plyty u qmpla na NEC'u, jesli odczyta tzn ze LG to qpa jesli chodzi o odczyt, bo zapis ma b.dobry jak narazie nie mialem problemow z paleniem, ale na verbatimkach tylko jade Litek odczytuje plyty swoje i nagrane na LG i to jest wielka zaleta tej wypalary!!!
Wypowiedzcie sie jeszcze Wy, czy mieliscie takie problemy z odczytem, najlepiej sprawdzcie pare plyt np od qmpla m.in platinum - bo te sie czytaja najgorzej!!

Przypomne ze bios mam A104, na A102 nie sprawdzalem bo od razu wgralem najnowszy, a i plytki ktore testowalem to byly same minusy DVD-R !!!!!!!
Pozdrawiam
Stary 04.05.2005, 13:21   #13
sampajo
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 15.05.2002
sampajo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Grz3cHu
Niedawno kupilem tego LG 4163B (jakies 2tygodnie temu), caly czas bylem zadowolony dopoki nie przetestowalem kilku plyt nagranych na innej nagrywace, mianowicie na Liteonie 832S!!
Najpierw Verbatim - producent plyty to MCC01RG20 no wiec - transfer na LG to kpina 1x speed, a i odczytac tysh sie nie da jednego obrazu z plyty wyskakuje taki blad - "data error cyclic redundancy check" , pozostale kopiuja sie jak slimaki bo 1x predkosc!!! Na litku wszystko szybko i sprawnie sie kopiuje, zadnych bledow nie wykrywa, natomiast w LG w programie Nero CD DVD Speed w scandisk wykrywa bledy ktore nie daja sie odczytac!!!
Nastepnie Platinum - RitekG05 i to znowusz transfer ponizej 2x!! wzielem nastepna plyte platinum i wogole nie wykrylo co jest nagrane, tak jak czysta plyta!!! a litek czyta!!!!!!
Testowalem jeszcze inne plyty wypalone na litku byly to Princo,Esperanza oraz TDK - TYG01 ale na tych wszystko odczytalo z normalna predkoscia zaczynajaca sie od 4x konczac na 10x.
Testowalem szybkosc zgrywania, wlozylem Half Life 2 i zaznaczylem pliki do skopiowania. I najpierw wolno zgrywalo male pliki, pokazywalo nawet 40 minut nawet do 60minut dochodzilo - zauwazylem ze ma problemy z kopiowaniem malych plikow zarowno z CD jak i DVD!!! Porazka A na koniec wyskoczyl blad po 4 kreskach ten sam co wyzej juz pisalem czyli "data error cyclic redundancy check" natomiast litek nie mial tych problemow czy male czy nie male pliki zgrywaly sie jak trzeba! a i byla to plyta TDK - TTG01
Jeszcze potestuje te plyty u qmpla na NEC'u, jesli odczyta tzn ze LG to qpa jesli chodzi o odczyt, bo zapis ma b.dobry jak narazie nie mialem problemow z paleniem, ale na verbatimkach tylko jade Litek odczytuje plyty swoje i nagrane na LG i to jest wielka zaleta tej wypalary!!!
Wypowiedzcie sie jeszcze Wy, czy mieliscie takie problemy z odczytem, najlepiej sprawdzcie pare plyt np od qmpla m.in platinum - bo te sie czytaja najgorzej!!

Przypomne ze bios mam A104, na A102 nie sprawdzalem bo od razu wgralem najnowszy, a i plytki ktore testowalem to byly same minusy DVD-R !!!!!!!
Pozdrawiam
Ja mam tą nagrywarkę ponad miesiąc i żadnych problemów z nią nie mam , nagrywałem już wszystkie płyty oprócz DVD+RL oraz DVD-RAM bo takich nie posiadam: DVD-RW(wieloktrotnie formatowana), DVD+R,DVD-R, CD-RW, CD-R, z odczytem płyt jak i transferami też żadnych problemów, platinum, memorex, datex, verbatim,tdk, esperanza itd-- płyty wymienione są właśnie od kumpli, jedną z nagrywarek dvd była napewno liteon (jaki model?? nie wiem).
Także albo trafiłeś na wadliwy sprzęt, albo coś nie tak z twoją konfiguracją, programami, sterownikami, zle wgranym biosem itp

Pozdrowiam
Stary 04.05.2005, 13:40   #14
kataryniarz
onTour

Data rejestracji: 29.08.2004
kataryniarz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@Grz3cHu
Zrob test jakosci tych plyt na litku i pokaz wykresy.
A najwazniejsze sprawdz na NEC-u. Jesli bedzie OK to naped do serwisu.
kataryniarz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.05.2005, 13:47   #15
loki7777
Guru

Data rejestracji: 05.11.2004
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Lub kup neca
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: