![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
DVD LG GSA 4040B - czy to dobry wybór ?
Bardzo mocno zastanawiam sie nad kupnem tego modelu nagrywarki bo niestety cenowo jest to jedna z ciekawszych propozycji ( w warszawie na gieldzie okolo 550zl moze troche taniej ) jesli mowimy o wersjach box i nie bierzemy pod uwage LiteOn'ow - ktore nie ciesza sie dobra renoma na tym forum myslalem rowniez o innych modelach jak Pionieer i NEC, TEAC ale ich wersje box sa bardzo drogie a ja nie chce za duzo wydawac wiec bardzo prosze o rade i jakies opinie PILNE !!! |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() |
Moim zdaniem tak. Zobacz wyniki ostatniej sondy na cdrinfo, lg jest na drugim miejscu po liteonach, ale tych, sadząc po opisach na forum raczej nie polecam. Mam tę nagrywarkę-żadnych problemów. Jeden warunek, uzywaj dobrych nośników: np. verbatim, tdk. Radzę nie eksperymentowac z tanimi, bo to szajs.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.11.2003
![]() |
Ja też uważam że to dobra nagrywarka.
mam ten model ok. 2 miesięcy i nie miałem z nią jeszcze żadnego problemu. A co do płytek to jeszcze nie spotkałem nośnika którego by moja nagrywarka nie nagrała. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.03.2004
![]() |
Nagrywarka DVD LG GSA-4081B [problem x2]
Witam
otoz kupilem ww.nagrywarke i maksymalnie moge nagrywac dvd z predkoscia x2 (i to nie - i + tylko wszystkie, bo bez wlozenia dvd-r nero rozpoznaje x2, a wlasciwie x2.4 bo update'owalem firmware i ZANIM cokolwiek wlozylem tak rozpoznawal..) domyslam sie ze to wina XP'ka i prawdopodobnie ASPI Layer'a, (chociaz przed i po instalacja najnowszego ASPI nic to nie zmienilo btw.testowalem oba ASPI tzn.oryginalny adapteca 4.71a i force aspi 1.7 i ani to ani to nie zmienia nic, oczywiscie tryb DMA mam ustawiony) jeszcze jedno: testowalem dvd-ram, tutaj z kolei nero wykazal x3, ale nagrywal ~x1.5 (plytka dvd-ram byla oryginalnie dolaczona do nagrywarki) jesli chodzi o konf.sprzetowa to spelniam wszystkie wymagania producenta ![]() jesli ktos spotkal sie z podobnym problemem bede wdzieczny za kontakt pozdrawiam Marcin |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
mysle, ze koledzy z dzialu DVD bardziej sie w tym orientuja, przenosimy
|
|
|
#6 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
01. Zapodaj nowy firmware
02. Uzywaj lepszych nosnikow |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.01.2004
![]() |
mam taki sam problem z LG GSA-4040B firmware jest najnowsze A303 ae dalej wypala sie DVD+R i DVD-R tylko 2x natomiast co do DVD+RW jest wszystko ok, używam róznych nośników włącznie z TDK i nie pomaga nic
|
|
|
|
#8 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 16.03.2004
![]() |
To jest bardzo ciekawe, bo ja mam 4081B i oryginalnie nie obsługiwała Esperanz 4x (innych wtedy nie próbowałem). Załadowałem bios 101 w od tego czasu gra i buczy.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.03.2004
![]() |
jak juz pisalem: firmware updateowalem wlasciwie na samym poczatku, wydaje mi sie jednak ze to wina nosnika, bo po kupieniu tdk dvd+r rozpoznal normalnie x4 (jeszcze nic nie wypalilem, wiec to ze rozpoznal nie swiadczy wcale o tym, ze z taka predkoscia nagra - tak jak to bylo w przyp.dvd-ram)
no nic, pozostaje probowac innych nosnikow, skoro datexy sie nie sprawdzaja, a swoja droga czy to swierzosc produktu czy tez umowy producentow, ze nagrywarka obsluguje w pelni plyty tylko okreslonych producentow? pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 16.03.2004
![]() |
Możliwe że to nośnik, ale moje esperanzy + i - R (chyba wiele lepsze od datexów nie są) chodzą na 4x bez problemów. Co do dvd-ram to nagrywarka rzeczywiście się dziwnie zachowuje czasami i długo jej to idzie, ale najczęściej przechodzi po zainstalowaniu DVD-RAM Driver (albo podobnie) z płytki z softem.
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.09.2003
![]() |
Tak jak już pisałem wcześniej - u mnie nagrywa LG 4040B wszystko x4, oprócz (ostatnia płytka jaką nagrywałem) Vakossa DVD-R. Jak kupiłem nagrywarkę to miałem firmware A301, potem wrzuciłem jej A302, trochę polepszyło prędkości nagrywania, ale jeszcze sporo płyt łapało x2. Odkąd zainstalowałem A303, te płytki, które mi wykrywało x2, zaczęło wykrywać x4 i tak też je nagrywa. Nagrywam głównie na Verbatimach oraz na AXE (ale zwykłych, nie ECONOMY). Z tego co pamiętam to Economy mi wykrywało x2 (bios A302 wtedy chyba jeszcze miałem). Nie wiem jak teraz, bo dawno nie miałem tych płyt w ręku. Ale tak jak mówię - aktualizacja firmware dużo mi pomogła.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.02.2004
![]() |
Od kilku dni jest już nowy bios dla LG GSA 4040B.
http://www.cdrinfo.pl/download2bios....723&baza=biosy Oznaczony jest symbolem D303 Dlaczego jest D a nie jak do tej pory A ![]() Czy mogę go wgrać do nagrywarki w której siedzi juz wersja A302. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.02.2004
![]() |
Czyżbym był tu jedynym użytkownikiem takiej nagrywarki
Ostatnio zmieniany przez rafal. : 22.03.2004 o godz. 14:17 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.02.2004
![]() |
nagrywarka lg dvd gsa 4040b dlaczego pali tylko x2
POMOCY !!
kupiłem nagrywarkę dvd lg gsa 4040b i pali mi płyty tylko x 2 tz.widzi niektóre cd tylko x2 i pali x2 a te które widzi x4 pali także x2 (tdk verbatim) co z tym fantem zrobić może mi ktoś już rozwiązał ten problem albo się z nim spotkał bardzo proszę o pomoc jak najszybciej![]()
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| NEC ND3500\3520\3530\3540 A | VIZZARD | Napędy optyczne DVD | 3165 | 01.02.2016 21:31 |
| Informacje o bananach | IceManSpy | Propozycje, sugestie, błędy forum | 27 | 14.07.2005 21:19 |
| Poważny problem LG i LiteON CD-RW 24x | oxygene | Napędy optyczne CD | 2 | 26.06.2005 18:53 |
| Lg 48 16 48 -> Lg 52 24 52 | rafi127 | Napędy optyczne CD | 1 | 05.03.2003 19:16 |
| LG lub LG lub TEAC - czyli co mam kupic :-) | choodyp | Napędy optyczne CD | 8 | 09.05.2002 17:05 |