![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#856 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.03.2005
![]() |
Dziękuje za odpowiedź. A wiec jest tak aspi mam zainstalowane te najnowsze ze strony cdrinfo i infotool nera pokazuje ze jest znimi wszystko w porzadku rowniez udma jest na on jedyne co mnie zastanawia to, to że jest to tryb udma 2 a nie 4... chociaz kabel jest 80 zylowy.Nagrywarka jest sama podlaczona na master - secundary. Jesli chodzi o inne nosniki nagrane na innych nagrywarkach to jest tak : w wypadku płyt dvd nie sprawdzałem gdyż nie mam nawet płyty wypalonej przez inną nagrywarke niż moja (tłoczonej tez nie mam...), natmoiast płyty cd bardz łądnie odczytuje, dzisiaj sprawdzałem i prędkosc początkowa była coś ok 18x a zakończyła się na 41x.
Niestety nie mam sposbnosci zeby sprawdzic moja nagrywarke na innym kompie, płytki jutro sprawdze na laptopie siostry bo ma combo. Jeśli chodzi o ten system bootowalny to nie bardzo rozumiem, mam odpalic na drugim napedzie system ktory bedzie dzialal z płytki ?? ![]() Nad zasilaniem sam sie zastanawiałem ale wykluczyłem tą opcje gdyż nawet po odłączeniu dysku i floopa nic się nie zmieniło ;/ Jesli chodzi o tasme to tez sprawdzalem ba nawet przekladalem lecz tez bez zmian... Może warto ten firmware zmienić na A104 ? ![]() Jesli to ma jakieś znaczenie to nagrywarka jest ze stycznia 2005 roku ale zakupiłem ją w 29 kwietnia, wersja oem. I jeszcze raz ponawiam pytanie czemu nagrywarka pracuje w trybie UDMA 2 a nie 4 ?? ![]() Ostatnio zmieniany przez methiu : 29.06.2005 o godz. 23:38 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#857 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#858 |
Nowy na forum
![]() |
ahaa... dziękuje przynajmniej kwestie trybu UDMA mam już w pełni jasną
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#859 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.06.2005
![]() |
Taa... Troszkę ludziom namięszała informacja na cdrinfo przy opisie LG GSA 4163B, że Interfejs = Ultra DMA mode 4. Też się troszkę martwiłem, że coś jest nie tak, czy to z nagrywarką, czy też z czymś innym w kompie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#860 | |
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Wg mnie firmware nic nie zmieni, bo oczywiscie firmawary roznia sie miedzy soba ale nie az tak. A103 byl, w moim przekonaniu najgorszy. Zmiany jednak byly subtelne. Znajdz zaprzyjazniony komputer, albo doswiadczona osobe ktora zajrzy do Twojego komputera. Pozdrawiam Adach |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#861 |
Nowy na forum
![]() |
A więc sprawdziłem płytke wypaloną przez moją nagrywarce na napędzie combo i jest bez zmian wystartowała w okolkicach 2x a zakończyła w 4x.
Nie mam juz pomyslow co do przyczyny takiego stanu rzeczy... nawet biosa na płycie głównej zaktualizowałem, bawiłem się sterownikami do IDE. W ostateczności spróbuje z tym bootowalnym systemem... A może moja płyta główna jest jakaś trefna ? Mam ECSa K7S6A chipset Sis 745. Nadal licze na jakiś cudowny sposób który sprawi że mój napęd bedzie stratował od 4x. Dziękuje za odpowiedzi i Pozdrawiam. Methiu |
![]() |
![]() |
![]() |
#862 | |
onTour
Data rejestracji: 29.08.2004
![]() |
Cytat:
![]() Podlacz naped do innego kompa i sprawdz - jesli nadal to samo to serwis - jest gwarancja to trzeba korzystac. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#863 |
Nowy na forum
![]() |
Sprawdziłem napęd na epoxie o kumpla oczywiście nie obeszło sie bez problemów b o jak podłączyliśmy napęd go zaczęły się straszne zwisy systemu później nie wy krywało w biosie n agrywarki ale w końcu odpaliłem nero i zaczołem przperowadzać test pod nero cd-dvd speed i wystartował z prędkością 1.02x prędkośc co prawda zaczeła rosnąc ale o niewiele i dałem sobie siana... Ale Co Ciekawsze ! Odpaliłem przypadkiem scandiska patrze a tu 15 pierwszych mega na płycie to w 50% Bady
![]() Ratujcie ! ![]() ![]() Bo miałem zamiar wypalic zawartość dysku (jakieś 80gb) a teraz mam duże wątpliwości.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#864 |
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...a sprawdzales rowniez plyty wypalone nie przez ciebie
![]() Jezeli tak i bylo to samo to chyba warto udac sie do serwisu. Pozdrawiam Adach |
![]() |
![]() |
![]() |
#865 |
Nowy na forum
![]() |
Niestety ale chyba nie posiadam pły dvd-/+r/w których sam by nie wypalił natomiast znalazłem tłoczoną płytke dvd i zrobiłem z ciekawości test w nero cd-dvd speed,
oto on Dla jasności test tłoczonej płytki a nie jednego z moich tedeków który nie osiąga zazwyczaj połowy z średniej prędkości tej płyty I teraz mam następujące pytanie, czy test płyty tłoczonej wypadł tak jak powinien bo zastanawia mnie to obciązenie procesora przy prędkości 8x czy czasem nie j est zbyt wywsokie ? No i transfer na tłoczonych chyba maks to 12x ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#866 |
Nowy na forum
![]() |
Tutaj załączam scandisk płyty TDK wypalonej gdzieś z miesiąc temu. Płytka była przechowywana ciągle w pudełku w ogóle po wypaleniu rzadko kiedy wkładana do napędu....
Ja nie wiem czy te płyty są tak gówniane czy ta nagrywarka jest jakaś zwalona ;/// Bo to jest jakieś chore... |
![]() |
![]() |
![]() |
#867 |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
TDK+R8x
info dla @Slawekj i @VIZZARD : Blondynka, w trójkącie 06 PS TDK palone 4x na GSA-4163b@A104 Ostatnio zmieniany przez melag : 02.07.2005 o godz. 20:09 |
![]() |
![]() |
![]() |
#868 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Do kompletu prośba o 8x. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#869 | |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
TDK palone 8x tym samym plikiem co 4x |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#870 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jednak te blondynki mają coś w sobie
![]() Wersje trójkącika też się widzę rozwijają ![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
NEC ND3500\3520\3530\3540 A | VIZZARD | Napędy optyczne DVD | 3165 | 01.02.2016 20:31 |
Informacje o bananach | IceManSpy | Propozycje, sugestie, błędy forum | 27 | 14.07.2005 21:19 |
Poważny problem LG i LiteON CD-RW 24x | oxygene | Napędy optyczne CD | 2 | 26.06.2005 18:53 |
Lg 48 16 48 -> Lg 52 24 52 | rafi127 | Napędy optyczne CD | 1 | 05.03.2003 18:16 |
LG lub LG lub TEAC - czyli co mam kupic :-) | choodyp | Napędy optyczne CD | 8 | 09.05.2002 17:05 |