![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.12.2005
![]() |
może spiszmy na jakich płytach tym złomem da się coś wyapalić :/ co kupie płyty to tanagrywarka wywala jakieś ale TDK -r esperanza +r nie działają działają TDK +r
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.12.2005
![]() |
te pacany z LG nie pomyślały byle szybciej i kur... jest super nagrywarka 4167b która płyty esperanzy 8x nagrywa w 2,4x (u mnie) miałem 4163b i wszystko śmigało
zje...ała się i dostałem nową 4167B już byłem zadowolony a tu widze 2,4x w nero a wśrodku espetranza 8x a moja stara 4163B nagrywała esperanzy 8x nawet prędkością 12x nieiwem co oni odpier... ale mnie już to wkur... najpierw się zepsuła a teraz przysyłąją jakieś gówn... nie mam do nich słów pS.przepraszam za słownictwo ale mnie zdenerowowali |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
teraz to już mi wogule nie nagrywa czy ktoś poleci jakieś płytki ?
pS.sorki z podwujny post |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
i zonowu pisze pod sobą dzwońcie na numer 022-610-42-89 i zalewajmy ich pytaniami może wkońcu zrobią porządny bios
często jest zajęte ale zadzwonić nie zaszkodzi i tak jak jest zajęte nie płącicie więc prosze przyłanczajcie się i DZWOŃMY !!!pS.Dodzwoniłem się i powiedzieli że bym odesłał z powrotem i wymienią na nową zoabczymy, ja będę walczył i odsyłał im puki albo nie wymienią na dobrą albo zapełnie całą kartkę o adnotacjach o przebiegu naprawypS2.Wiecie co jeszcze powiedzieli że za trzecim razem nie wymienią i trzeba będzie szukać winy w swojim kompie mi tam nie chce się po sądach wuczyć ale najlepiej by było gdyby jakaś gazeta napisała o tym :p Ostatnio zmieniany przez Jojek13 : 21.12.2005 o godz. 13:29 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
a mi tak nagrywa minusy na mcc01
ale na tyg01 to szkoda gadać.....
|
|
|
#6 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 01.01.2003
![]() |
Kuzyn ma tą nagryware GSA-4167B (DL11) i też mu espery + nie śmigaja ale np. ActiveJety + 8x chce nagrywac 12x po nagraniu nadaja sie do odczytu, podobnie z BENQ + 8x nagrywa 8x tez ok, Platinum 8x (rec 8x tez ok), Eperanzy minusy 8x (8x ok).
Korekcja błędów tez ok, mialem plyte która na koncu wywalała blad w 3 napędach: nagrywarka Toshiba SD-R5272, stary DVD-ROM Compaq i jakis nowszy model LG DVD-ROM nie wiem symbolu, a w tej nagrywarce przeszlo bez żadnego problemu!! Super nagrywara polecam. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Az sie boje jak padnie moja kochana 4163B
to pewnie wymienia mi na 4167 ? mozna odmowić i zadać takiej samej nagrywarki jak sie do serwisu oddało ??
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
|
|
|
|
#8 |
|
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
@Oktawian
4167 ma potencjał......pare biosów i bedzie żyleta....
|
|
|
#9 |
|
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
być moze ale kiedy te biosy wejdą ?
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
![]() |
LG gsa-4167b ma pochlebne opinie w gazetach więc po co miały by się szybko ukazać nowe biosy z tego co widze LG teraz nie zależy na produkcie tylko na sprzedaży :p
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
Dobra opinie z gazem
to sie usmia9łem wiesz w kazetach to kazda moze mieć dobra opinie za odpowiedznia $$$ .... i taka jest prawda ![]() Rzetelna opinie daja uzytkownicy na forum ... i jej radzil bym sie trzymać a nie jakiegos Chipa pozdrawiam i Wesłoych Świąt życze ;] wszystkim
|
|
|
|
|
#12 | |
|
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Kupiłem TDK DVD-R x8
GSA 4167, bios DL12 (aktualnie najnowszy) Nero 6.3 i oto rezultat: Cytat:
Czyżby rzeczywiście LG nie zapisywało wcale TDK DVD-R ?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.01.2006
![]() |
Może koledzy używacie za bardzo "firmowych" płytek ja LG GSA-4167b kupiłem w połowie grudnia więc dużego doświadczenia jeszcze nie mam, ale wypaliłem już kilkanaście płytek głównie HAWK, OMEGA i BENQ DVD-R i DVD+R CDRW CDR i żadnej jeszcze nie spaliłem. Wszystkie nagrane OK.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 01.07.2002
![]() |
****a mam ten sam problem co wy, nie chce mi nagrywac TDK-R. Narazie tylko zauwazyłem ze tych nie chce nagrywac ale jak dotychaczas testowałem tylko Verbatima+R(x16) i własnie tego TDK-R
Wczesniej miałem 4163B ale posypała sie po pół roku i wymienili własnie na tą. Zaktualizowałem biosa do wersji DL12 i nic to nie zmieniło. Widac ze musimy poczekac na nowsze biosy albo poprostu nagrywac na innych płytkachPS: Jesli zauktualizowałem bios z DL11 na DL12 to chyba nie straciłem gwarancji ?
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.11.2003
![]() |
A ja powiem tak tdk-r wypusciła ostatniduza partje lipnych nosników. ponizej sie rozpisze ale jak bym napisał w skrucie to by nie było wiadomo o co chodzi. Podam przykład jakies dwa miechy temu kupiłem własnie tdk-r i moj liteon nagrywał wszystkie filmy z jakims dziwnym rezultatem film stawal na 5-10 sek. a w tle leciał po zrzuceniu na twardziela nie było nic cały film leciał bez problemu a wiec dałem 4 plyteki kuzynowi u niego nagrywały sie bez problemu. Wiec zmieniłem nagrywarke na własnie lg-4167b (dodam słaba korekcja błedów) ale nagrywa swietnie ostatnio kuzyn kupił przez pomyłke TDK-R i nagrywalo mu je do 25% i wywałało bład i tak popsól 5 płytek wiec pomysłał ze cos mu nagrywara pada wzioł jedna czysta domnie u umnie nic nie rozpoznaje czy nie chce nagrac tego nosnika wogóle nie idzie na liteon-ie nie patrzyłem bo nie ma sensu i tak nagra z babokami. Wiec ja mysle ze to nie wina naszych napedów lg tylko wina nosnika tdk-r dodam na koniec ze kuzyn ma samsunga inne -R nagrywa mu bez problemu a te tdk-r teraz lipa inne smigają
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| NEC ND3500\3520\3530\3540 A | VIZZARD | Napędy optyczne DVD | 3165 | 01.02.2016 20:31 |
| Informacje o bananach | IceManSpy | Propozycje, sugestie, błędy forum | 27 | 14.07.2005 21:19 |
| Poważny problem LG i LiteON CD-RW 24x | oxygene | Napędy optyczne CD | 2 | 26.06.2005 18:53 |
| Lg 48 16 48 -> Lg 52 24 52 | rafi127 | Napędy optyczne CD | 1 | 05.03.2003 18:16 |
| LG lub LG lub TEAC - czyli co mam kupic :-) | choodyp | Napędy optyczne CD | 8 | 09.05.2002 17:05 |