![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2005
![]() |
To znowu ja
![]() parek64 jak masz Nero 7 to powiedz mu fuck off, ja wróciłem na 6 i jest wszystko okey (szkoda tylko tych kilku płytek) masz jeszcze linka http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57959 pozdrawka |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.05.2005
![]() |
Tak jak myślałem... Bios uaktualniłem, Nero 6 przywróciłem i niestety...efekt ten sam! Napisałem nawet do LG, ale jak na razie cisza.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.12.2005
![]() |
witam ! u mnie jest identycznie,,,zachciało mi się LG. Czy nero 7 czy 6 jest to samo !!!!!!!!nie nagrywa audio i koniec...coooo mam zrobic bo zwariuje??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
kierownik wycieczki
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2005
![]() |
![]()
Pomocy
Nagrywarka LG nagrywała bez problemu . Kilka dni temu przestała widzieć płyty DVD i CDR (żadnych płyt nie widzi).Zmieniłem firmware na nowsze ,ale bez efektu Dodam że w systemie jest rozpoznawana jako DVD-RAM a po włożeniu płyty zmienia się na zwykły CD-Rom ale i tak nie odczytuje żadnej płyty Nie wiem jaka jest przyczyna takiego zachowania nagrywarki . Jeżeli ktoś potrafi mi pomóc to bardzo proszę |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.01.2006
![]() |
LG 4167B robi błędy przy nagrywaniu CD AUDIO
Kupiłem LG GSA 4167B no i zaczeły się kłopoty, CD audio nagrywa w taki sposób, że wszystkie stacjonarne odtwarzacze CD nie są w stanie odczytać płyty (zmiama biosu na DL12 nie pomogła), (mój stary NEC NR-7900A nie robił takiego syfu!) Jeżeli ktoś chce nagrywać CD-AUDIO i słuchać na zwykłych odtwarzaczach to nie polecam LG !!! płytki nie odpalają nawet na dyscman-ie z odczytem mp3, sprawdziłem wiele płyt CD-R i CD-RW i na każdej ten sam problem. Zauważyłem że dyscman odczytuje ile jest utworów na płycie , ale nie jest w stanie ich zlokalizować, nagrałem więc płytkę bez przerw między utworami, i niemógł zlokalizować pierwszego utworu ale dałem na drugi, poszedł bez problemu, można było przewijać i skakać po utworkach jak się chce, byle nie na pierwszy bo znowu discman szukał początku utworu. Pliki mp3 odtwarzane są na dyscman-ie bez kłopotów, tz. że nagrywara ma tylko kłopot z DC audio. Może ktoś miał podobny problem bo nie wiem czy to problem tylko mojego egzemplarza, czy też bardziej ogulny? PROSZĘ O POMOC
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
myślę, że pozostaje serwis.
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.07.2005
![]() |
lg
Hej!
Nie tylko Ty masz z tym problem, u mnie to objawia sie tym, ze po nagraniu plyt audio na tej samej nagrywarce, odtwarzacz audio w samochodzie nie umie odczytac niektorych sciezek, czasami tez na ulamki sekund przerywa. Nie sadze zeby oddanie tego napedu do serwisu cos dalo. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.08.2005
![]() |
Jak to, żeby oddanie do serwisu nic nie dało?
Jeżeli serwis nie jest w stanie przywrócić sprawnego działania sprzętu, zawsze pozostaje zwrot do sprzedawcy i odbiór kasy na podstawie niezgodności towaru z umową. Pozdrawiam.
![]() |
#10 |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
U mnie jest to samo, przynajmniej przy prędkości nagrywania x16
![]() Dlatego używam osobnego napędu do nagrywania cd audio...
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
cdaudio
Problem rozwiazalem nastepujaco - wrocilem z NERO 7 do wersji 6.6, nastepni nagralem dwie plytki - pierwsza jako TAO, a druga DAO/96 - w obu juz nie wystepuja te upierdliwe milisekundowe przerwania a plytke nagrana w DAO/96 czyta wszystkie sciezki.
U mnie rozwiazaniem bylo przeinstalowanie NERO 7 na NERO 6.6 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.01.2006
![]() |
Próbowałem nagrywać na różnych programach "Easy CD-DA Extractor" "nero 6.6" oraz pod "WINDOWS" (on też ma możliwość nagrywania CD AUDIO :-) ) i wszędzie występowały takie same błędy (dokładniej: problem z odczytem czasu, na początku utworów ) więc dziwi mnie że mieszanie samym nero cokolwiek zmieniło
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.05.2005
![]() |
Mam ten sam problem z płytami AudioCD. Napisałem również do LG ale nie otrzymałem odpowiedzi.Wydali bubel...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Na NEC3540A te milisekundowe przerwy sie nie zdarzaly tak czesto jak na LG ale moj odtwarzacz mial te same problemy ze znalezieniem sciezek co po nagraniu na LG. IMO najwieksza wine ponosi w tym wypadku NERO 7 [edit] nagrywaj plyty audio w trybie DAO/96 - powinno pomoc z bledem w odczytywaniu czasu sciezek |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.12.2005
![]() |
Słyszałem opinię , że płyt audio nie powinno nagrywać się szybko, najlepiej x4 lub wolniej. Ja na takim samym LG nagrywałem x8 i wszystko działało bez problemu. Natomiast ta sama płyta na sprzęcie kolegi miała problemy ze znalezieniem ścieżki. Chyba trzeba też brać pod uwagę różną jakość odtwarzaczy stacjonarnych.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
NEC ND3500\3520\3530\3540 A | VIZZARD | Napędy optyczne DVD | 3165 | 01.02.2016 20:31 |
Informacje o bananach | IceManSpy | Propozycje, sugestie, błędy forum | 27 | 14.07.2005 21:19 |
Poważny problem LG i LiteON CD-RW 24x | oxygene | Napędy optyczne CD | 2 | 26.06.2005 18:53 |
Lg 48 16 48 -> Lg 52 24 52 | rafi127 | Napędy optyczne CD | 1 | 05.03.2003 18:16 |
LG lub LG lub TEAC - czyli co mam kupic :-) | choodyp | Napędy optyczne CD | 8 | 09.05.2002 17:05 |