Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.03.2005, 09:35   #16
melag
MiniDisc
Zlotowicz

Data rejestracji: 01.02.2005
melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
LG mam około 1,5 mc-a problemów nie mam, jedyny wyjątek stanowią płyty platinum dvd-r 8x ritek g05. Kupiłem szpulę 25szt. z całej szpuli 3szt padły tzn. po przeskanowaniu powierzchni płyty pokazuje się 33% nie odczytanych. Nie można zawartości zrzucić na twardziela. Wcześniej miałem platinum dvd-r 8x ritek 02 i te paliły się świetnie. Nie jest to problem ale nośnik nośnikowi nie równy nawet sygnowany tą samą marką jak i parametrami, natomiast nie miałem jak narazie problemów z nagrywaniem na tanich nośnikach ~1zł.
melag jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.03.2005, 12:55   #17
pysio78
Bywalec

Data rejestracji: 25.02.2004
pysio78 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zdecydowanie wina płyt. Było u mnie tak samo. Zmieniłem na bardziej markowe (z TECH MASTERÓW na TDK) i jak ręką odjął.
Stary 30.03.2005, 09:38   #18
sebek1
Bywalec

Data rejestracji: 05.07.2002
sebek1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A ja mam to samo z moja LG, nagralem 6 plyt DVD przy tym 6 mi padlo... Plyty Verbtim.
Nagryware mam na USB 2.0, nagrywam na laptopie z win2k, 1GHz, 256MB RAM. Symulacja wyjdzie dobrze a potem nagrywarka nagrywa a raczej wiesza sie podczas nagrywania Lead-in. Tak bylo w Nero.
Natomiast w Alcohol 120% w logu znalazlem blad Invalid Media Format (sytaucja kilkakrotnie - symulacja i rzeczywiste nagrywanie - wystaplia i dla plyt DVD-R i RW).

Z nagrywaniem z PC 2GHz przez USB tez mialem problem, stracilem 1 lub 2 plyty.

Nic nie robie podczas nagrywania, raczej ogladam TV, zero netu i innych aplikacji...

Sprobuje z firmwarem...
sebek1 jest offline  
Stary 30.03.2005, 13:59   #19
robert_d
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.01.2004
robert_d zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Coś mi się wydaje że jednak lg, dalej kontynuuje swoją tradycję (nierówna produkcja), u jednych lepiej u drugich gorzej, u jednych super (przynajmniej tak sami twierdzą) u innych do d..., ale to nic nowego, natomiast zdziwiła mnie wypowiedź Mike-007 na temat zabezpieczenia bufora.
Nie bawiłem się z płytami dvd, ale pamiętam jak te technologię wchodziły, kolega wykonał testy na jednym z pierwszych plextorów z burnproofem, robił to jeszcze na k6-3, ile ramu nie pamiętam, ale w nero nagrywał dane, te same dane kopiował na inną partycję, i jeszcze gdzie indziej je kompresował, coś miał jeszcze odpalone i płytka nie miała prawa się nieprawidłowo nagrać, wiec moim zdaniem u Mike-007 albo coś było nie tak ze sprzętem (np. ram lub płytki), albo z dvd zabezpieczenia te działają nie jak jak powinny (w co wątpię), albo nie najlepiej świadczy to o nagrywarce.
robert_d jest offline  
Stary 30.03.2005, 16:09   #20
sampajo
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 15.05.2002
sampajo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez robert_d
Coś mi się wydaje że jednak lg, dalej kontynuuje swoją tradycję (nierówna produkcja), u jednych lepiej u drugich gorzej, u jednych super (przynajmniej tak sami twierdzą) u innych do d..., ale to nic nowego.
Hmm ja nie narzekam na tą nagrywareczke chociaż mam dość słabego kompa to pali płyty bez problemu CDR i CDRW max predkosciami i DVD-R 8x, wcześniej miałem tzn nadal mam LG CED 8120B 12/8/32 tez paliła dobrze i nie było z nią zadnych problemów, możliwe, że mi się udało i trafiłem na dobry sprzęt ale znam kilka jak nie kilkanaście przypadków ludzi, którzy narzekali, że to nagrywarka do d... a potem się okazało co innego(brak ASPI, skopana wersja lub za stara programu do nagrywania np.nero, brak dma,podpinanie napędu niezgodnie z zaleceniami producenta itp ) chociaż nie twierdzę, że trafiają się modele uszkodzone itp, zarówno LG jak i innych producentów
Pozdrawiam
Stary 30.03.2005, 22:18   #21
Ceki
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 06.02.2005
Ceki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problemy z nagrywarką a może masz za słabego kompa lub za mało ramu-ważne lub nie posprzatanie partycje w windowsie (defragmentacja dysku sie kłania) i ci coś laguje albo do kitu program nagrywajacy np. Nero wersje okrojoną OEM a potem narzekacie że nagrywarka syf
Ceki jest offline  
Stary 30.03.2005, 22:38   #22
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
W temacie Nero ....6. Obecnie ....8.
LG 4163B działa bez problemu.
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...4&postcount=37
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...6&postcount=41

slawekj jest offline  
Stary 31.03.2005, 09:23   #23
sebek1
Bywalec

Data rejestracji: 05.07.2002
sebek1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez sebek1
A ja mam to samo z moja LG, nagralem 6 plyt DVD przy tym 6 mi padlo... Plyty Verbtim.
Nagryware mam na USB 2.0, nagrywam na laptopie z win2k, 1GHz, 256MB RAM. Symulacja wyjdzie dobrze a potem nagrywarka nagrywa a raczej wiesza sie podczas nagrywania Lead-in. Tak bylo w Nero.
Natomiast w Alcohol 120% w logu znalazlem blad Invalid Media Format (sytaucja kilkakrotnie - symulacja i rzeczywiste nagrywanie - wystaplia i dla plyt DVD-R i RW).

Z nagrywaniem z PC 2GHz przez USB tez mialem problem, stracilem 1 lub 2 plyty.

Nic nie robie podczas nagrywania, raczej ogladam TV, zero netu i innych aplikacji...

Sprobuje z firmwarem...
sprawdzilem firmware, mam stary - A100, moze to jest powód
Dzis po pracy robie update.
Swoja droga nagrywarka kupiona ze sklepu jako nowa miesiac temu a ma taki stary firmware?
sebek1 jest offline  
Stary 31.03.2005, 10:25   #24
kataryniarz
onTour

Data rejestracji: 29.08.2004
kataryniarz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez sebek1
Swoja droga nagrywarka kupiona ze sklepu jako nowa miesiac temu a ma taki stary firmware?
Zanim dojedzie do nas z Korei lub Chin (niestety ostatnio docieraja do nas rowniez z tej fabryki ) - troche czasu mija

Wczoraj mialem dostawe - produkcja z lutego, z biosem A103
kataryniarz jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: