Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.08.2005, 18:40   #1
lorgh
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.08.2005
lorgh w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LG GSA-4163B OEM i firmware

Kupiłem właśnie nagrywareczke LG GSA-4163B OEM (taki był opis w Prolinie) i mam pytanko odnośnie firmware'u do. Ściągnąłem pliczek GSA-4163A105(ew).zip a w nim w pliku readme jest napisane: "The drives must be original LG branded drives with the DVD Writer model number GSA-4163B(no OEM units).".
Wydawało mi się że wersja OEM to jest dokładnie ten sam sprzęt co BOX tylko nie ma bajerów ala pudełko, gierki, itp... Na gwaracji (firmowej LG) nie ma żadnego oznaczenia OEM - jest opis GSA-4163BBU (te BU to pewine od BULK).
Czy mogę wgrać ten soft do nagrywarki?
Dodatkowo w NERO nie mogę wybrać prędkości nagrywania. Jest tylko MAXIMUM. Płytka Platinum + x8 nagrywała sie z predkościa x12 (tak pokazywał NERO) ale można ją odczytać bez problemu. Miał ktoś taki problem?
Mam aktualnie soft A103. Nic nie podgrywałem jeszcze.

Pozdrawiam.
lorgh jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.08.2005, 19:21   #2
81gucio
Bywalec

Data rejestracji: 14.12.2004
81gucio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Możesz wgrać bez obaw
81gucio jest offline  
Stary 11.08.2005, 20:25   #3
lorgh
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.08.2005
lorgh w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki. Wgrałem A105 ale dalej w Nero nie mogę zmienić prędkości nagrywania - jest tylko MAXIMUM. Nero 6.6.0.16. Plytka Platinum+ x8. Sprobuje jeszcze na innych płytkach. :/
lorgh jest offline  
Stary 12.08.2005, 01:08   #4
blejs
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 27.04.2003
blejs w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez lorgh
Dzięki. Wgrałem A105 ale dalej w Nero nie mogę zmienić prędkości nagrywania - jest tylko MAXIMUM. Nero 6.6.0.16. Plytka Platinum+ x8. Sprobuje jeszcze na innych płytkach. :/
Dokladnie niektore plytki tak maja, ale platiunium u mnie nie mial akurat tak, ale nagrywalem go jeszcze na a104 nero 6.6.0.1 zreszta zalezy pewnie tez z jakiej fabryki.

Btw. jak nie od Ricocha. to lepiej od razu zmien nosnik. Znajmy sie sprzeczal ze tak dobrze sie nagrywaly, ostanio odzywa sie ze poltora giga zdjec poszlo sie ... zreszta o Tym wiecej w dziale nosniki
pozdrawiam.
Stary 10.09.2005, 00:21   #5
covo
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 19.08.2003
covo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez lorgh
.....Na gwaracji (firmowej LG) nie ma żadnego oznaczenia OEM - jest opis GSA-4163BBU (te BU to pewine od BULK).

czy juz wiesz moze cos pewnego, o tym, ze 4163BBU to jest dokladnie to samo co 4163B, ale bez pudelka tak zwanego, czyli bulk ?
covo jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: