![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() |
LG GSA-4163B... Problem...
Witam ... mam niewielki problem. Mianowicie dzis zakupilem nagrywarke LG GSA-4163B i wlasnie ja testowalem, nagralem pare plyt. Wszytko ladnie pieknie, tylko po nagraniu i wyciagnieciu plyty dvd system pokazuje mi ze czysta plyta jest nadal w napedzie. Gdy wloze nagrana wczensije plyte tez pokazuje ze czysta plyta jest w napedzie.Dopiero musze 2 razy wyciagnac i wlozyc plyte i wtedy czyta ja poprawnie. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zobaczcie co się dzieje
![]() Jaka nietolerancja ![]() Chłopak ledwo kupił LG, a już ktoś mu negatywa przy*******ił ![]() ^_^ P.S. Od razu mówię, że to nie ja ![]() ![]()
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Pozdrawiam. ;] |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
To może w swej niesłychanej wszechwiedzy sam sobie odpowiesz na swój problem No co, nie wiesz koluniu? ![]() BTW Dla ciebie ustrój komunistyczny jeszcze sie nie skończył towarzyszu Skoro mówisz o sobie w liczbie mnogiej? BTW2 Co to: podzikować? ^_^ Czy to może z tego flmu: "Tańczący z dzikami?" ^_^ BTW3 Jak tak sobie czytam ten twój pierwszy post To a propos inteligencji tak sobie myślę Że faktycznie chyba przesadziłem i powinienem napisać bardziej prosto Adekwatnie do pytania ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Uspokoj sie !! Wiedzialem ze sie odezwiesz bo w kazdym moim poscie odpowiadales tak ze mi sie plakac chcialo. Zadaje proste pytanie i oczekuje prostej odpowiedzi poniewaz nie znam sie na tym, a ty mi wyjezdzasz z jakimis offtopami. Jak nie pasuje ci co pisze, literowki; nie czytaj prosta sprawa. Jesli nie wiesz o co chodzi to prosze cie... Nie udzielaj sie.
Reszte uzytkownikow prosze o pomoc |
![]() |
![]() |
#6 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Ale, że zszedłeś z tonu i ja to zrobię i coś ci wytłumaczę Temat w stylu: LG 14163B Problem ... Jest już chyba ósmym czy dziewiątym w przeciągu ostatnich kilku dni Wystarczyło się dopisać do któregoś z nich ![]() Chcesz pomocy, ale twoje informacje sa niepełne i niezwykle lakoniczne ![]() Nie piszesz jakie płyty, jakim programem, z jaką prędkością, jakie programy do nagrywania masz zainstalowane, ect.. ect. ... Więc jeżeli chcesz naprawdę uzyskać odpowiedź na swoje pytanie odsyłam cię TU ![]() i TU ![]()
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
O widzisz ... dziekuje za pomoc ... Jak mowilem wyzej nie znam sie na tym i nie wiedzialem ze marka plyt ma cos do tego wiec...
OS: Win 98SE Marka plyt: Verbatim x8 DVD-R... nie wiem jakie kupione luzem srebrne takie ... ;] Sofcik do nagrywania: Nero 6.6.0.8 Predkosc: x8, x4 ... i przy obydwoch to samo sie dzieje DMA: Wlaczone Konfiguracja sprzetowa: Athlon 1600xp+, 512 Ramu, Karta w sumie malo wazna ale Ge Force 2 Titanium. Moze teraz bedzie latwiej mi pomoc ;] EDIT:// Wlasnie sprawdzalem na cd rw i to samo.... sformatowalem ja wlozylem do czytnika, nagralem 5 mb i gdy ponownie chce ja wlozyc pokazuje ze w napedzie jest czysty nosnik. gdy chce wlozyc nagrana plyte dvd jest to samo ...wiec nie jest to wina plyt moim zdnaniem... Ostatnio zmieniany przez PMRku : 09.05.2005 o godz. 21:04 |
![]() |
![]() |
#8 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
A masz w systemie może Alcohol, Nero InCD, czy coś innego do nagrywania pakietowego? Może nie zamykasz sesji? Może - prozaicznie - masz wyłączone w systemie powiadomienie o włożeniu nowej płyty To akurat można sprawdzić i ustawić przykładowo w CloneCD Możesz też spróbowć Nero 6.6.0.12 tak z głupia frant Poza tym nie wiem czy to czasami nie przez Win98 Gdzieś był temat w którym poruszano wątek o kompatybilności nagrywarek w tym systemie i wielosesyjności Aha! No i czy zaktualizowałeś firmware nagrywarki do najnowszej wersji? O ile pamiętam v.A104 ![]()
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
sluchaj spraa wyglada tak .... ;] nie wiem co to firmware ale wlasnie wypalalem plytke clone i wszystko smiga jak powinno wiec "teoretycznie" to wina nero... ale nic pewnego. Dzis juz nie bede sie z tym bawil bo nie mam do tego nerwow ... najpierw czekam na nagrywarke od czwartku a pozniej cos nie dziala jak powinna ... mozna sie lekko zdenerwowac
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.05.2002
![]() |
To jest dziwne, że coraz więcej ludzi ma problemy z tą nagrywarką, ja mam słabego kompa bo tylko Pentium III 733 MHz, tylko 256 MB SDRAM,WD Caviar 80 GB JB i jeszcze nie spotkałem się z problemem nagrania i nie czytania płyty, a nagrywałem na nero 6.6.0.6, i nowsze oraz DVD Decrypter najnowsza wersja. Z biosem A102, A103 oraz aktualnie A104. Wydaje mi się, że wina leży po stronie konfiguracji systemu+oprogramowanie+sterowniki+taśma, źle podpięte napędy itp., chociaż nie twierdzę że u wszystkich.
P.S System ma prawie 2 lata XP+SP2 (oczywiście wcześniej był bez SP2)
Sampajo 8 )SUPER MULTI DVD/CD LG GSA-4163B 8 ) Ostatnio zmieniany przez sampajo : 09.05.2005 o godz. 23:10 |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Nie no sampajo troche nie zrozumiales, ja troche zle wytlumaczylem ... Plyta sie nagrywa elegancko tylko po prostu gdy ja wyciagne system mysli ze w srodku dalej jest czysty nosnik ... dopiero gdy chwile pokombinuje "odswieża" sie ... po odswiezeniu gdy wkladam przez siebie nagrana plyte wszysko smiga. Zainstalowalem najnowsze nero i to samo sie dzieje ... jesli chodzi o podpiecie tasm mysle ze mam dobrze... Dysk na Master na jednej tasmie, nagrywarka na master na drugiej tasmie. Moze ktos ma jeszcze jakies probozycje co jest grane ...
Ostatnio zmieniany przez PMRku : 10.05.2005 o godz. 07:36 |
![]() |
![]() |
#12 |
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
@PMRku
najwyraźniej system masz coś nietages że nie odświeża informacji o tym czy napęd ma płytke w środku czy nie. Radze reinstalke, albo na początek zainstalować ASPI
#13 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() BIOS ![]() Należy to tylko odnieść do nagrywarki ![]() Bios A104 masz TUTAJ ![]() A cała procedura w przypadku LG sprowadza najprawdopodobniej się do uruchomienia flashera Nie może być tylko płyty w napędzie przy flashowaniu Jeżeli jest inaczej niech mnie ktoś poprawi ![]()
![]() |
#14 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak wgranie f/w w lg to klikniecie na flash i tyle.W sumie z napedem LG w ME mialem to samo, nagrywam w nero, plyta sie wypala, wyjezdza tacka, wsuwam ja i nic, dopiero po restarcie kompa bylo wszystko ok.Polecam przejsc na windowsa xp
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
no widzisz .... czyli mam ten sam problem ... jest tak jak przypuszczal vizzard... widocznie niektore lg nie chca wspolpracowac z win 98. Dzieki wszystkim za pomoc ... widze ze raczej nic nie pomoze poza nowym systemem ;] Jeszcze raz dzieki za pomoc i przepraszam vizzard ze na ciebie naskoczylem wczesniej ;] Pozdrawiam ;] |
|
![]() |
![]() |
|
|