![]() |
LG GSA-4163B... Problem...
Witam ... mam niewielki problem. Mianowicie dzis zakupilem nagrywarke LG GSA-4163B i wlasnie ja testowalem, nagralem pare plyt. Wszytko ladnie pieknie, tylko po nagraniu i wyciagnieciu plyty dvd system pokazuje mi ze czysta plyta jest nadal w napedzie. Gdy wloze nagrana wczensije plyte tez pokazuje ze czysta plyta jest w napedzie.Dopiero musze 2 razy wyciagnac i wlozyc plyte i wtedy czyta ja poprawnie. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
|
Zobaczcie co się dzieje :O
Jaka nietolerancja :bicz: Chłopak ledwo kupił LG, a już ktoś mu negatywa przy*******ił :D ^_^ P.S. Od razu mówię, że to nie ja :czar: <= :nieee: |
Cytat:
Pozdrawiam. ;] |
Cytat:
To może w swej niesłychanej wszechwiedzy sam sobie odpowiesz na swój problem No co, nie wiesz koluniu? ??? BTW Dla ciebie ustrój komunistyczny jeszcze sie nie skończył towarzyszu Skoro mówisz o sobie w liczbie mnogiej? BTW2 Co to: podzikować? ^_^ Czy to może z tego flmu: "Tańczący z dzikami?" ^_^ BTW3 Jak tak sobie czytam ten twój pierwszy post To a propos inteligencji tak sobie myślę Że faktycznie chyba przesadziłem i powinienem napisać bardziej prosto Adekwatnie do pytania :taktak: :papa: |
Uspokoj sie !! Wiedzialem ze sie odezwiesz bo w kazdym moim poscie odpowiadales tak ze mi sie plakac chcialo. Zadaje proste pytanie i oczekuje prostej odpowiedzi poniewaz nie znam sie na tym, a ty mi wyjezdzasz z jakimis offtopami. Jak nie pasuje ci co pisze, literowki; nie czytaj prosta sprawa. Jesli nie wiesz o co chodzi to prosze cie... Nie udzielaj sie.
Reszte uzytkownikow prosze o pomoc |
Cytat:
Ale, że zszedłeś z tonu i ja to zrobię i coś ci wytłumaczę Temat w stylu: LG 14163B Problem ... Jest już chyba ósmym czy dziewiątym w przeciągu ostatnich kilku dni Wystarczyło się dopisać do któregoś z nich :taktak: Chcesz pomocy, ale twoje informacje sa niepełne i niezwykle lakoniczne :tak!: Nie piszesz jakie płyty, jakim programem, z jaką prędkością, jakie programy do nagrywania masz zainstalowane, ect.. ect. ... Więc jeżeli chcesz naprawdę uzyskać odpowiedź na swoje pytanie odsyłam cię TU :czytaj: i TU :czytaj: |
O widzisz ... dziekuje za pomoc ... Jak mowilem wyzej nie znam sie na tym i nie wiedzialem ze marka plyt ma cos do tego wiec...
OS: Win 98SE Marka plyt: Verbatim x8 DVD-R... nie wiem jakie kupione luzem srebrne takie ... ;] Sofcik do nagrywania: Nero 6.6.0.8 Predkosc: x8, x4 ... i przy obydwoch to samo sie dzieje DMA: Wlaczone Konfiguracja sprzetowa: Athlon 1600xp+, 512 Ramu, Karta w sumie malo wazna ale Ge Force 2 Titanium. Moze teraz bedzie latwiej mi pomoc ;] EDIT:// Wlasnie sprawdzalem na cd rw i to samo.... sformatowalem ja wlozylem do czytnika, nagralem 5 mb i gdy ponownie chce ja wlozyc pokazuje ze w napedzie jest czysty nosnik. gdy chce wlozyc nagrana plyte dvd jest to samo ...wiec nie jest to wina plyt moim zdnaniem... |
Cytat:
A masz w systemie może Alcohol, Nero InCD, czy coś innego do nagrywania pakietowego? Może nie zamykasz sesji? Może - prozaicznie - masz wyłączone w systemie powiadomienie o włożeniu nowej płyty To akurat można sprawdzić i ustawić przykładowo w CloneCD Możesz też spróbowć Nero 6.6.0.12 tak z głupia frant Poza tym nie wiem czy to czasami nie przez Win98 Gdzieś był temat w którym poruszano wątek o kompatybilności nagrywarek w tym systemie i wielosesyjności Aha! No i czy zaktualizowałeś firmware nagrywarki do najnowszej wersji? O ile pamiętam v.A104 :idea: |
sluchaj spraa wyglada tak .... ;] nie wiem co to firmware ale wlasnie wypalalem plytke clone i wszystko smiga jak powinno wiec "teoretycznie" to wina nero... ale nic pewnego. Dzis juz nie bede sie z tym bawil bo nie mam do tego nerwow ... najpierw czekam na nagrywarke od czwartku a pozniej cos nie dziala jak powinna ... mozna sie lekko zdenerwowac :P Jak mozesz to napsiz mi co to firmware, tak zwany bios ?? Powiadamianie o wlozeniu plyty mam wlaczone jak by co...
|
To jest dziwne, że coraz więcej ludzi ma problemy z tą nagrywarką, ja mam słabego kompa bo tylko Pentium III 733 MHz, tylko 256 MB SDRAM,WD Caviar 80 GB JB i jeszcze nie spotkałem się z problemem nagrania i nie czytania płyty, a nagrywałem na nero 6.6.0.6, i nowsze oraz DVD Decrypter najnowsza wersja. Z biosem A102, A103 oraz aktualnie A104. Wydaje mi się, że wina leży po stronie konfiguracji systemu+oprogramowanie+sterowniki+taśma, źle podpięte napędy itp., chociaż nie twierdzę że u wszystkich.
P.S System ma prawie 2 lata XP+SP2 (oczywiście wcześniej był bez SP2) |
Nie no sampajo troche nie zrozumiales, ja troche zle wytlumaczylem ... Plyta sie nagrywa elegancko tylko po prostu gdy ja wyciagne system mysli ze w srodku dalej jest czysty nosnik ... dopiero gdy chwile pokombinuje "odswieża" sie ... po odswiezeniu gdy wkladam przez siebie nagrana plyte wszysko smiga. Zainstalowalem najnowsze nero i to samo sie dzieje ... jesli chodzi o podpiecie tasm mysle ze mam dobrze... Dysk na Master na jednej tasmie, nagrywarka na master na drugiej tasmie. Moze ktos ma jeszcze jakies probozycje co jest grane ...
|
@PMRku
najwyraźniej system masz coś nietages że nie odświeża informacji o tym czy napęd ma płytke w środku czy nie. Radze reinstalke, albo na początek zainstalować ASPI |
Cytat:
BIOS :czytaj: Należy to tylko odnieść do nagrywarki :taktak: Bios A104 masz TUTAJ :czytaj: A cała procedura w przypadku LG sprowadza najprawdopodobniej się do uruchomienia flashera Nie może być tylko płyty w napędzie przy flashowaniu Jeżeli jest inaczej niech mnie ktoś poprawi :mruga: |
Tak wgranie f/w w lg to klikniecie na flash i tyle.W sumie z napedem LG w ME mialem to samo, nagrywam w nero, plyta sie wypala, wyjezdza tacka, wsuwam ja i nic, dopiero po restarcie kompa bylo wszystko ok.Polecam przejsc na windowsa xp
|
Cytat:
no widzisz .... czyli mam ten sam problem ... jest tak jak przypuszczal vizzard... widocznie niektore lg nie chca wspolpracowac z win 98. Dzieki wszystkim za pomoc ... widze ze raczej nic nie pomoze poza nowym systemem ;] Jeszcze raz dzieki za pomoc i przepraszam vizzard ze na ciebie naskoczylem wczesniej ;] Pozdrawiam ;] |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:44. |