![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.03.2007
![]() |
Witam,niedawno kupiłem nagrywarkę LG gsa h12n. Wypala wszystkie płytki:cdr,cdrw,dvd+R,dvd+RW. Próbowałem kilku firm: Verbatim, Benq, TDK, Esperanza, bez problemu. Odczytuje wszystkie cdr i cdrw, ale jak chcę odczytać wypalone dvd, to czyta tylko dvd+RW.Nie odczytuje żadnej dvd+R, czy to wypalonej na tej nagrywarce,czy też na innej. Zastanawiam się, czy zgłosić reklamację, ale może jest na to rada o której nie wiem. POMOCY...
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.01.2007
![]() |
Oczywiście odeślij do serwisu. Ewentualnie możesz spróbować na innym kompie.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mo***380;e aktualizacja firmware by pomog***322;a
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Czyli jakich marek płyty DVD+R nie odczytuje? ![]() I chodzi tu o płyty nagrane na innych nagrywarkach? Może są nagrane w sposób uniemożliwiający odczyt na spawarkach o kiepściejszej korekcji Czyli bez ogródek mówiąc: wkładasz jej chłam ![]()
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
Co jest niejasne? Nie czyta żadnej marki dvd+R,nawet wypalonej na tej nagrywarce/wrzucam czystą,wypalam jakiś film,wszystko przebiega ok,sprawdzam na stacjonarnym dvd,jest ok,wrzucam ponownie do LG-żeby np.ten film skopiować na twardziela, a NAGRYWARKA LG tej płytki już nie widzi,miele,miele,po ok.3 minutach dioda odczytu gaśnie,i filmu nie widzi/
Wziąłem od kumpla kilka filmów wypalonych na dvd+R i żadnej nie odczytała. A Verbatim,Benq,TDK to chłam?Chyba przesadziłeś
|
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym gdyby***347; troch***281; poczyta***322; forum, a przede wszystkim sam posprawdza***322; To wiedzia***322;by***347; jakim ch***322;amem s***261; Verbatimy i TDK W proporcji 50/50% Tak***380;e zapraszam do lektury forum... ![]() Na pewno si***281; przyda ![]() ![]() Poza tym czy w przypadku nagrywania p***322;yt robisz weryfikacj***281; nagrania? A te DVD+R od kumpla to na jakiej nagrywarce nagrywane by***322;y? Ostatecznie sprawd***378; t***281; spawark***281; na innym kompie, bo mo***380;e by***263; te***380; zwi***261;zane to z bajzelem w systemie
Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 23.03.2007 o godz. 21:19 |
||
|
|
|
|
|
#8 |
|
MasteR of PuppetS
Data rejestracji: 31.08.2005
![]() |
Dvd-rw @ Lg Gsa H12n
Witam!!
Posiadam nagrywarkę jak w temacie od 3 miesięcy i jestem z niej bardzo zadowolony, jak do tej pory nie mam z nią większych problemów. Z wyjątkiem jednego. A mianowicie chodzi o nagrywanie na płytach DVD-RW. W specyfikacji jest napisane, że nagrywa je z prędkością x6, a u mnie TYLKO x2. Mam płytki PLATINIUM DVD-RW x4 i za NIC nie da się zwiększyć prędkości!! Nie chce instalować nowego biosu, póki nie skończy się gwarancja. Może to TYLKO kwestia płyt, ale chciałbym się dowiedzieć czy miał, albo ma ktoś może podobną sytuacje i wie jak temu zaradzić Z góry dziękuje za wszelkie informacje
|
|
|
#9 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
wgra***263; nowy bios
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
MasteR of PuppetS
![]() |
No tak jest to jakieś rozwiązanie, ale po wgraniu nowego biosu stracę gwarancję, a gdybym musiał reklamować nagrywarkę
Czy gdybym przywrócił poprzednią wersje BIOSU, to Ci w serwisie zauważyliby, że był zmieniany
|
|
|
#11 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Nie tracisz gwarancji, o ile bios jest niemodyfikowany.
|
|
|
|
#12 |
|
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
tak jak wy***380;ej - nie tracisz gwarancji wgrywaj***261;c oryginalny bios producenta
![]() i nagrywaj na lepszych no***347;nikach
|
|
|
#13 |
|
MasteR of PuppetS
![]() |
Dziękuje za informacje
No to w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak wrać nowy bios Pozdrawiam
|
|
|
#14 |
|
MasteR of PuppetS
![]() |
Witam ponownie!!
Wgranie nowego BIOSu (wer UL02) nie pomogło Może to wina płyty? W Nero CD-DVD Speed w INFORMACJI O DYSKU jest napisane, że prędkość zapisu przez tą nagrywarke to x2 Może się mylę, ale czy w TOC płyty jest zapisana informacja o tym z jaką prędkością można nagrywać płytę i czy jest jakiś program, który mógłby to sprawdzić (chodzi mi o odczytanie zawartości TOC płyty) Dziękuje za informacje
|
|
|
#15 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
To jest mo***380;liwe - pogoogluj na temat Media Code Speed Edit.
|
|
![]() |
| Tagi |
| bledy, gsa, gsa-h55l, h55l, lg, nagrywarka, pomoc |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| LG GMA-4020B\GSA-4040\408x\4120\416x B | mariusz01 | Napędy optyczne DVD | 2246 | 22.01.2018 23:55 |
| Lg Gsa H12n | tomili | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 1 | 11.02.2007 05:45 |
| Informacje o bananach | IceManSpy | Propozycje, sugestie, błędy forum | 27 | 14.07.2005 21:19 |
| Lg GSA 4082B vs Asus DRW-0804P ? | macbi | Napędy optyczne DVD | 7 | 18.08.2004 16:13 |