![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.06.2009
![]() |
witam
podłączam sie do wątku bo u mnie też nie widzi napędu (plik ściągniety z http://www.cdrinfo.pl/hardware/168-LG-GSA-T20N ) zresztą nie tylko i nie mam pojącia jak zaktualizować bios w tej nagrywarce.Pozdrawiam Kamil |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wnaspi32.dll do tego samego folderu co flasher - nie zaszkodzi, a pomóc może.
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
niestety to nie takie proste bo lg robi pliki exe, niestety po uruchomieniu tego pliku nie da sie wybrać napędu
no nic ale sprawdzę może zadziałaPozdrawiam Kamil |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
niestety nie pomogło
lipa to LG i tyle |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A nie masz przypadkiem zamontowanego jakiegos virtuala?
Czasem, nie zawsze, przeszkadza przy upgrade. Warto odinstalowac i powtorzyc upgrade. Nie musi dac efektu, ale moze
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.06.2009
![]() |
No u mnie też lipa nie może wykryć mi napędu, nawet po odmontowaniu wszystkich wirtuali.....
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
wirus nie wchodzi w gre bo przekładałem ten napęd do innego notebooka ze świeżym xp i to samo
. sprawdzałem też pliki flash do innych modeli lg i niektóre wykrywają ten napęd ale jak chce zrobić update to jest error. Pozdrawiam Kamil |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.06.2009
![]() |
Wie ktoś wiec jak zrobić upradge nagrywarki ?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() |
Źle postawione pytanie. Ogólne zasady dokonywania upgrade (aktualizacji) firmware, miałeś przecież już podane. Twój problem polega widocznie na ustawieniach komputera a nie na samym procesie upgrade.
Ostatnio zmieniany przez romanesco : 24.06.2009 o godz. 07:48 |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.11.2009
![]() |
Witam wszystkich na forum.
Podpinam się pod temat aktualizacji biosu w napędzie LG GSA - T20N. Obecnie posiadam firmware WX05. Niestety nagrywarka nie wypala płyt DL. Zgodnie z poradnikiem pobrałem najnowszy firmware WN07, który znajduje się tutaj: http://www.cdrinfo.pl/bios/8338104833 Odpaliłem, pokazuje się okno aktualizacji, ale podobnie jak u kolegów nie zostaje wykryta nagrywarka. http://i50.tinypic.com/33fggae.jpg Podjąłem ostatnią próbę nagrania gry na DVD+R DL na nośniku Verbatim. Zresetowałem kompa, wyłączyłem internet, wszystkie programy łącznie z antywirusem. 47 % nadziei.... http://i50.tinypic.com/1zfpxlg.jpg Cytat:
Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 24.11.2009 o godz. 08:37 |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.11.2009
![]() |
to samo
Witam
' Mam to samo nie mogę nagrywać Verbatimów lecz wcześniej mogłem. Mam taki sam napęd co większość z was. i próba aktualizacji nawet się nie zaczyna bo nie widzi napędu. Plik z cdrinfo: gsat20nwn07.exe Albo się wścieknę i kupię nowe 50 płyt albo nowy napęd. Dodam że nagrywarka wypaliła dziś normalnie 1 płytkę jakąś no name, a Verbatimów nie rusza, błąd na starcie.. ![]() Device Description HL-DT-ST DVDRAM GSA-T20N Serial Number KZ183I63705 Firmware Revision WR02 Firmware Date 2007-02-05 Buffer Size 2 MB Manufacturer Hitachi-LG Device Type DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.12.2009
![]() |
Problem z LG HL-DT-ST DVD RAM GSA H20L POMOCY!!!
Witam mam napęd LG HL-DT-ST DVD RAM GSA H20L. Kiedy wkładam do napędu płytę DVD w ogóle mi jej nie odczytuje. Tak jest ze wszystkimi płytami DVD. CD odtwarza bez problemu, to samo z nagrywaniem CD. A DVD nie widzi i nie chce nagrywać. Bardzo prosze o pomoc. Aha biosa mam 1.01.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bardzo możliwe że padł laser od DVD
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.12.2009
![]() |
Witam!
Podpinam się pod temat. Mam ten sam problem. Z miejsca zaznaczam że nie jestem laikiem, wszystko sprawdzone 10x. Wykluczone jest to że padł laser. Napęd czyta płyty CD, DVD+R (ale tylko nagrane inną nagrywarką) innych nie mogłem sprawdzić. Nagrywanie przebiega prawidłowo. Problem pojawia się podczas korzystania z oryginalnie tłoczonych płyt (gry, płyta ze sterami od mobo, etc.) Napęd nie widzi wcale że jest płyta na tacce. Nadmienię że wszystko działało na windowsie xp, na starym kompie. Wszystko zaczeło się po przełożeniu napędu do nowego na którym zainstalowałem vistę (nagrywarka jest oznaczono jako wspópracująca z vistą na stronie M$). Stawiam na jakieś problemy z rejestrem? albo sterownikami. Bios w nagrywarce zmieniałem pare razy, tak samo na mobo (gigabyte GA-MA790XT-UD4P). Jakieś sugestie? Chciałbym się obyć bez wymiany napędu
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bledy, gsa, gsa-h55l, h55l, lg, nagrywarka, pomoc |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| LG GMA-4020B\GSA-4040\408x\4120\416x B | mariusz01 | Napędy optyczne DVD | 2246 | 22.01.2018 23:55 |
| Lg Gsa H12n | tomili | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 1 | 11.02.2007 05:45 |
| Informacje o bananach | IceManSpy | Propozycje, sugestie, błędy forum | 27 | 14.07.2005 21:19 |
| Lg GSA 4082B vs Asus DRW-0804P ? | macbi | Napędy optyczne DVD | 7 | 18.08.2004 16:13 |