![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.02.2009
![]() |
Vista, a wypalanie płyty...
Witam wszystkich forumowiczów jako nowy użytkownik owego forum
![]() Zwracam się do Was moi drodzy z następującym problemem. Otóż w grudniu zmieniłem kompa i obecnie działam na systemie operacyjnym Vista. Wczesniej miałem XP pro. Korzystając z programu Nero nagrywałem filmy (dvd rip) na płyte by móc kompa pojawił się problem. Po nagraniu płyty (Nero Essentials ) mój domowy DVD nie czyta płyty... Sprawdzałem ową płyte na dwóch jeszcze innych stacjonarnych DVD i również płyty nie odczytuje z tą tylko różnicą, iż można wejść w menu płyty, lecz po próbie odpalanie danego filmu nic się nie dzieje... Nie wiem czy dobrze kojarze zmiane systemu jako powód problemu, ale na pierwszy plan to właśnie mi się nasuwa... Jak można temu zaradzić by domowe dvd czytało mi płyte z filmami nagranymi pod Vistą? Może zmiana jakiś ustawień? Programu do wypalania? Proszę o pomoc i wyrozumiałość ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Płyty nagrywane jako DVD-Video, czy jako dane? Bo jak ta druga opcja, to mają prawo nie działać.
Jakie płyty, jaka nagrywarka, itd.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Płyty nagrywane jako "dane"... Rozumiem,ze w nero jest opcja DVD-video?
Moja nagrywarka to DVD+/-RW Samsung SH-S223f Sata bulk |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
tak i tej opcji (kompilacji) musisz uzyc
latwiej (tak na przyszlosc) od razu ripowac dvd-video do pliku obrazu .iso - wtedy na pewno nagra sie potem dobrze swoja droga i przy okazji - radze nagrywac na dobrych nosnikach (np Verbatim) z rozsadnymi predkosciami (np 8x - nie za wolno, nie za szybko) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Hmm ale rozumiem, że owa funkcja jest przydatna w przypadku nagrania filmu w formacie DVD, a nie w Divx? Jak nagrać filmy w formacie divx by odtwarzacz stacjonarny je rozpoznawał. Przy windowsie xp nagrywałem filmy w formacie divx jako dane i nie było problemu z ich odtworzeniem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
a widzisz - to co innego
to nie zalezy ani od systemu ani od programu odtwarzacz moze nie wiedziec plyty w ogole bo jest kiepsko nagrana (duza ilosc bledow - najczesciej wynika z uzycia podlego nosnika) albo po prostu nie ma kodekow do danego filmu wtedy trzeba pobrac i zgodnie z zaleceniami producenta zainstalowac update firmwaru odtwarzacza albo (jezeli powyzsze nie pomoze) skonwertowac film na format odtwarzany przez urzadzenie i w takim przypadku faktycznie kozysta sie z nagrywania jako dane |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
vista nero
divx nagrywasz jako dane
![]() oczywiscie plytka musi byc zamknieta ! powinno byc ok. ps. czasem sie zdarza ze odtwarzacz moze nie rozpoznawac pewnych nosnikow ! sprawdz inne .
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Dziękuję bardzo za wszystkie porady oraz wskazówki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Płyty DVD+R: problem z odczytem nowej płyty | Metafoxor | Napędy optyczne CD | 3 | 21.03.2006 13:19 |
Jakie płyty najlepsze do filmów?? | Seba272 | Nośniki optyczne | 23 | 15.02.2006 18:42 |
LiteOn SOHW 1653S - nie można zamknąć płyty DVD-R | halcos | Napędy optyczne CD | 2 | 23.12.2005 16:57 |
wypalanie płyty LightScribe | simlook | Nośniki optyczne | 1 | 22.12.2005 14:10 |
Wypalanie obrazka na powierzchni płyty. | izyd | Napędy optyczne CD | 3 | 13.10.2003 22:11 |