![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.03.2007
![]() |
LG GSA-4167B resetuje lub wiesza kompa.
Witam wszystkich bardzo serdecznie :-)
Od jakiegoś czasu walczę z nagrywarką wymienioną w tytule. Mam ją od około 1 roku i do tej pory działała bezproblemowo. Jednakże ostatnio sprzęt postanowił trochę "powariować". Objawia się to tym, iż po włożeniu płyty podczas pracy systemu następuje albo reset komputera, albo jego zawieszenie. Dzieje się tak zarówno pod Windows XP, jak i pod Linuksem. Wymieniłem firmware, ale to nie pomogło. Próbowałem też przeczyścić optykę szmatką. Efekt jest o tyle lepszy, że gdy płyta jest nadal w napędzie podczas restartu, to po uruchomieniu systemu nie ma problemu z korzystaniem z niej. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Spr***243;buj na lepszym zasilaczu - mo***380;liwe, ***380;e ten ju***380; umiera.
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
To może być trafna uwaga!!!
Zwłaszcza, że zasilacz to ModeCom FEEL 300W :-) Przetestuję jeszcze nagrywareczkę u kolegi. W sumie to mam jeszcze na nią gwarancję. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie zapomnij
![]() ![]() Poinformuj niezw***322;ocznie o rezultatach. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.03.2007
![]() |
Wydaje mi si***281; ,***380;e to nie wina zasilacza.
Wymieni***322;em u siebie zasilacz i mam ten sam problem nadal na NEC DVD_RW ND-3520AW i HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H20L Wywala mi po w***322;o***380;eniu p***322;yty do nagrania BSOD i d.zimna po restarcie nie wyjmuj***261;c p***322;yty z nap***281;du problemu nie ma zdarzy si***281; czasem ale nie zawsze po zako***324;czeniu nagrywania BSOD ale p***322;ytka wypala si***281; prawid***322;owo. Te ci***261;g***322;e restarty to jednak katastrofa szlag cz***322;eka mo***380;e trafi***263;. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Spamerzyna
Data rejestracji: 24.09.2006
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Wymieniles na jaki zasilacz ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Moja nagrywarka na kompie kumpla działała.
Ale u mnie też działała i to przez jakieś 10 miesięcy, dopiero ostatnio zaczęła świrować. Teraz się zastanawiam, czy wymienić nagrywarkę, czy zasilacz. Cenowo to wychodzi podobnie. Co do zasilacza to mam problem z doborem. Potrzebuję takiego na 24 pin + wtyczka na P4, ale nie wiem, czy to ma mieć mocną linię +5, czy +12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Breaking Steps
Data rejestracji: 25.04.2007
![]() |
Witam,
Ja bym się zastanowił raczej nad mechaniczną stroną tej kwestii. Nie jestem specem w tej dziedzinie ale coś mi podpowiada ,że to albo motor ( lub jego elektronika sterująca ) w nagrywarce albo motor od tacki... muszą zwracać jakieś zwarcie które resetuje kompa. Sprawdź i przetestuj płytę główną skoro u kolegi nagrywarka chodzi bez problemu...
![]() |
#10 | |
Technik Informatyk
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Breaking Steps
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Guru
Data rejestracji: 06.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() U kumpla działa, bo być może ma przyzwoity zasilacz ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
te***380; stawiam na zasilacz.
![]() |
#14 |
Technik Informatyk
![]() |
To prawda kazdy moze tu sie wypowiedziec do tego jest wlasnie forum tylko skad mamy wiedziec jaka wiedzie posiada ywel84 moze wedlug niego dobry zasilacz to taki ktory daje 400W i jest nie wazne jakiej firmy jest zasilacz z reszta na kazdym kompie inaczej to bedzie wygladac bo kazdy komputer ma inna konfiguracje
Wiesz LG rozni sie od innych nagrywarek tym ze potrzebuje Stabilnego zasilacza czyli takiego ktory bedzie trzymal napiecia nawet przy jak najwi***281;kszym obciazeniu |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Breaking Steps
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |