![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.05.2006
![]() |
![]()
Witam.
Zakupiłem właśnie nowego Litka 165H6S - no i ......... zima !! ![]() Nagrywarka poprawnie podłączona , system poprawnie ją zainstalował , firmware najnowsze - a nie czyta płyt - i to żadnych - tych firmowych czy nagranych wcześniej przeze mnie. Po włożeniu płytki i kliknięciu na ikonkę najpierw długo cos mieli i w końcu pokazuje komunikat : "Błąd" "Generator klas ClassFactory nie może dostarczyć żądanej klasy" ![]() Czy ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym ? Oj chyba jutro jadę wymienić....... ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Uszkodzone kodeki video lub stare.
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Ale dlaczego na nagrywarce kt***243;ra mia***322;em do tej pory wszystko by***322;o OK ?
Ma***322;o tego - je***380;eli wezm***281; ten sam no***347;nik CD z filmem DiviX - i za***322;aduj***281; do czytnika CD-RW - film czyta bez problemu ! ![]() Wi***281;c raczej sprawa kodek***243;w odpada....... ![]() Poza tym je***380;eli bior***281; swoje wcze***347;niej nagrane filmy z kamery jako DVD-Video i chc***281; tylko skopiowac ca***322;***261; p***322;ytk***281; za pomoc***261; Nerona albo CloneDVD2 - to te***380; krzyczy ***380;e nie mo***380;e odczyta***263; p***322;ytki........ ![]() A i jeszcze jedno - nagrywara ma firmware HS0D - tak do ko***324;ca to nie jestem pewien czy najnowsze....... ale chyba nie powinno to mie***263; wi***281;kszego znaczenia. Przecie***380; to nowa nagrywarka - powinna hula***263; jak talala....... Ostatnio zmieniany przez bogi66 : 06.11.2006 o godz. 21:17 |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Wymieniłem dzisiaj Litka na nowy - i........to samo !!!!!!
![]() A może to kabel - pomyślałem... Włożyłem mojego starego TDK 440N - i czyta wszystko dobrze. Więc to nie kabel..... Już sam nie wiem. Żadnych sterowników ponoć nie trzeba dodatkowo montować.... zbyt stare kodeki wideo chyba nie wchodzą w rachubę bo przecież nie chce nawet skopiowac żadnej płytki i krzyczy że błąd odczytu... może jakieś sterowniki ASPI ? już sam nie wiem ![]() pomóżcie PROSZĘ !!!!! nie chce mi się wierzyć że dwa modele po rząd są felerne.... |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
ASPI przy XP zupełnie nie są potrzebne.
Zaskoczenie.... Tak mam dwa systemy... z ASPI i bez ASPI. Na jednym i drugim wszystkie napędy działają poprawnie. Bez ASPI system XP posiłkuje się SPTI Microsoft'u a Nero korzysta z własnych ASPI. ImgBurn z SPTI. Do pozostałych programów wystarczy wgrać do tego samego katalogu najnowsze ASPI Nero (zalecane) i wszystko gra. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
@bogi66 napisz, jak masz podłączoną nagrywarkę. Na którym kanale IDE i master, czy slave? Samą, czy z HDD na jednej taśmie?
Napisz, jaka masz płytę główną. Czy aby nie na nForce? DMA masz włączone? Tu masz najnowszy bios HSOE.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" Ostatnio zmieniany przez madmax2 : 07.11.2006 o godz. 20:35 |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki za konkretne wskazówki !!!!!!!
No więc tak : 1.Napęd testowałem na innym kompie - i wszystko gra ![]() 2. Podejrzenie padło na kabel..... do tej pory używałem starszego typu (mniej gęsty) - bo mój TDK440N nie był "młodzikiem" i wystarczało to co mam. ![]() Swoją drogą przy okazji dowiedziałem się że są już lepsze kable.... no no jak to wszystko poszło do przodu..... ![]() Kabel jutro zakupię nowy i mam nadzieje że będzie OK 3. Nagrywarkę DVD mam podłączoną jako Master a CD-RW jako Slave a dysk twardy nie jest na tej samej taśmie co napędy. Dysk ma taśmę nowego typu - gęstszą 4. Co to jest DMA - do czego jest potrzebne i jak sprawdzić czy jest włączone ? 5. Jeżeli dobrze odczytałem (w NeroInfoTool) to symbol płyty głównej -Motherboard P4X266E-8235 a z tego co wiem jest na chipsecie VIA - ale nie jestem w tym względzie fachowcem.... ![]() Sam komp jest z 2001roku więc chyba nie jest aż tak stary.... |
![]() |
![]() |
#8 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Spr***243;buj jeszcze przed u***380;yciem nagrywarki od***322;***261;czy***263; stary nap***281;d CD-RW. Czasami jeden z drugim potrafi***261; si***281; "pogry***378;***263;" .
Co do ASPI i DMA masz tutaj. Dla pewno***347;ci wgraj tak***380;e 4 in 1 od VIA.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() Jutro zamontuję nowy kabelek i dam znać co i jak !!! pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.11.2006
![]() |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Sorki za lekkie opóźnienie ale przez dwa dni byłem lekko nieczynny......
![]() To był kabel !!!!! Po wymianie na nowy jest wsio OK !!! Czyli przy montażu najnowszych modeli nagrywarek - trzeba też przyjrzeć sie kablowi..... ![]() Pozdrawiam wszystkich i dzięki serdeczne za rady !!!!!!! ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Ach ty nasz nobelku! ![]() Puenta? Gęstsze jest lepsze! ![]() ![]()
![]() |
|
|