![]() |
Cytat:
ok a jak ew. przywrócic na hp |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jest nowy silnik LightScribe 1.4.39.1
Do pobrania stąd : http://www.lightscribe.com/user/support.aspx? |
Cytat:
:mruga: |
Panowie ratujcie, przerobilem 640i na 1625 ale po restarcie wylozyl mi sie XP.Wylaczenie napedu nawet nie pomaga :(. Jak powrocic do 640i? Czym zaladowac plik cvt?? Pilne!!
|
Cytat:
czy oba naraz ? a to napewno byl 640i od BENQ ? |
Cytat:
|
nowe nero 7 nie ma wsparcia dla lightscribe ?
|
Cytat:
|
chyba jednak nie ma
mam już drugą wersje Nero 7 i dalej nie ma wsparcia dla LightScribe 1 - Ahead Nero v7.0 Premium Edition 2 - Ahead Nero v7.0 Ultra Edition w tej drugiej to chociaż toolbar działa poprawnie |
Ilość załączników: 1
no nie ma, a powinno byc tutaj, przynajmniej tak jest pokazane w help file
|
w help jest pokazane
|
panowie pomocy!! kupilem wczoraj nagryware HP 640i na pudelku w systemie widzi ja jako 640c... ale nie o tym... a wiec zainstalowalem programy cod ali w pudelku i zainstalowalem tez program do wspomagania lightscrible ktory byl na plycie w pudle>SureThing CD Labeler 4 SE< ale dupa nie wypala mi zadnego obrazka mam 4 rozne plyty LS i na zadnej nei chce nic wypalic ciagle daje ze nie widzi plyty LS :( .. sledzac to forum postanowilem zainstalowac nero we wersji 6.6.0.16 nerostartsmat (bo innej w tej wersji nei znalalazlem)i sciagagnalem do tego ten najnowszy silnik co pisaliscie na forum ze strony lightscrbe.com i w coverdesign w ogole nie widzi takiej opcji zeby wypalic LS!!.. wiec co mam zrobic? co moze byc przyczyna? systaem xp? nagrywarka czy co? i dodtam ze plyty LS jakie mam to jedna cd-r verbatima i 3 pozostale to no name dvd.. acha a ta cd-r byla w zestawie wiec jak na moje powinno chociaz na niejw ypalic..... pozdrawiam i czekam na wasze sugestie... ;)
|
Mam podobny problem z ta nagrywarka. Jedynie raz udało mi sie wypalic obrazek na plycie dolaczonej do nagrywarki. Teraz gdy probuje cos wypalic, otrzymuje wiadomosc iz plyta jest niekompatybilna z lightscribe. Posiadam plytki Verbatim CD-R lightscribe. Posiadam takze najnowszy silnik lightscribe oraz najnowszy soft do nagrywarki JS04. Co tu z tym zrobic ?
|
a wiec tak tamta nagrywarke oddalem.. zakupilem dzis w innym sklpie rowniez 640i zrobilem formata na kompie zainstalowalem ponownie wszytskei stery i w ogole wkladam plytke zeby wyplaic labela i dupa takjak wtedy nie chce ;| czy te nagrywarki chodza tylko na nowych sprzetach czy cos co moze miec wplyw na to? pomoze ktos czy nie bo bnawet w serwisie hp jak dzownilem nei wiedza.. ;( smutne
|
Cytat:
|
Cytat:
|
SureThing CD Labeler 4 SE
a zainstalowałeś sterownik LS ze strony HP?
|
Cytat:
|
prosba
Witam wszystkich!
Czy moglby ktos mi podac skad brac skany okladek filmow dvd oraz inne przydatne grafiki mozliwe do wykorzystania przy zabawie z lightscribe? Z gory dzieki za pomoc Centrino7x andrew7x@op.pl |
Cytat:
|
Cytat:
www.okladki.zibra.net 8 ) |
a wiec sprawa sie wyjasnila.... problem tkwil w plytach... wystraczylo zmniec sklep i rodzaj ply na verbatimy dvd+r i sprawa sie wyjasnila... dowiedzialem sie takze ze duza czesc plyt zawartych w pudelkach hp 640i wyprodukowanych w marcu w made in china jest fabrycznie uszkodzona... dlatego nie mzona na nich nagrac... pozdrawiam
|
Witam,
Moze ktos, z Szanownych Grupowiczow moze przyblizyc mi nastepujaca kwestie. Przymierzam sie do nabycia nagrywarki z LightScribe w najblizszym czasie. Jednak na rynku jest teraz strasznie ubogo pod wzgledem wyboru. Wlasciwie wylacznie HP 640 i BENQ 1625... Czy w najblizszym czasie COS sie w tej kwestii ma szanse ruszyc? Wiem, ze "nadciagaja" LG GSA-4168 i Lite-On SHW-16H5S... Czy to jedyne propozycje na nadchodzace miesiace? Czy moze wiadomo cos o nastepcy "benka" 1625 (najlepiej DQ60 z obsluga LightScribe ;)) ... Czy zapowiada sie, ze dopiero premiera nowego HP cos ewentualnie rozjasni w tej kwestii? Pozdrawiam |
Nowy "silnik" LS 1.4.42.1 :
http://www.lightscribe.com/user/support.aspx? |
melag-dzieki
|
HP dvd840i
Write speed DVD+R DL 8x ZCLV DVD+R 16x DVD+RW 8x DVD-R DL 4x CLV DVD-R 16x CAV DVD-RW 6x ZCLV DVD-RAM 5x PCAV CD-R 40x (P)CAV CD-RW 32x ZCLV Read speed DVD-ROM 16x CD-ROM 40x Ciekawe, kiedy TO bedzie w Polsce i za ile ;) Ale COS sie rusza przed swietami w kwestii LS |
to dobrze:)
Moze LG w koncu cos pokaze :) |
co to jest ??
" fanów LightScribe ucieszy fakt, że nagrywarki implementują wersje v1.2 tej technologii. " czyli ze co ?? co sie zmienilo albo nie zmieniło bo ja nie w temacie dla mnie LS jest LS a teraz LS1.2 mi zrobił wode .... |
Cytat:
|
Cytat:
8 ) EDIT : http://www.cdrinfo.com/Sections/News...x?NewsId=15392 |
Jaką spawarkę doradzicie z LS cena max do 275 zł bo zastanawiam się nad Hp 640i ale nie wiem czy nie przepłacam za logo
|
Też się zastanawiam co wybrać, benq a może liteon(212zł) cena bardzo dobra, ale jak na niej wypala tego jeszcze nie wiem. Może ktoś korzysta z liteona SHW-16H5S i przedstawi swoją opinię o tym modelu.
|
heh jak mi tego nieodmowicie to w czwartek kupuje
" HP multinagrywarka z techn. LightScribe 16/16/32, 4x DL retail (kolor czarny) (DVD840i (bk)) 294,00 " bo wlasnie znalazłem to na cenniku :] prosze o ZA i PRZECIW :] |
Witam.
Ja rowniez zastanawiam sie miedzy Liteonem SHW-16H5S za 212 zł oem,a HP 840i za 289 zł box . Czy warto dokladac 80 zł? Bo pozniej wyjdzie ze te 80 zł to zabieg zmiany biosu i bede sobie plul w brode :) |
Jaka jest najtańsza nagrywarka z LS ??
|
Cytat:
A co do najtanszej z LS to raczej Liteon SHW-16H5S |
HP 840i to OEM LG. Do LiteOna nie mam zaufania, więc polecałbym HP lub poczekałbym jeszcze troche na oryginalne LG.
|
Są już w sieci jakieś testy tej nagrywarki ??
Korekcja błędów czy praca z zabezpieczonymi płytami ?? |
test
|
zainstalowalem nero 7.0.1.2_eng i dalej nie widze wsparcia dla lighscribe ? (benq 1625)
|
Ilość załączników: 2
Mam znowu problem z lightscribe, chyba zapowiada sie neverending story.
Ale do rzeczy, kiedy juz uporalem sie ze wszystkimi communication errorami i udalo mi sie zmusic nagrywarke do wypalenia okladki...po wyjeciu jej z nagrywarki plyta wygladala tak jak na obrazku ponizej. Moja nagrywarka to HP 640c z biosem JS04, plytki verbatim. Prosze o jakies rady. |
Cytat:
:> |
Cytat:
|
Cytat:
Tak wszystko zainstalowane. |
Cytat:
Byc moze jakas kiepska plyta. Czasem sie zdarzaja |
Niestety nie jedyna taka, probowalem tez na płytach CD-R. Niestety nie testowałem płyt innych marek niz Verbatim...Teraz mi sie dziwnie zaczyna zachowywac nagrywarka bo caly czas tacka wyjezdza sama;/ Chyba ja odniose w poniedzialek...
|
HP640 - > Pan w serwisie HP powiedział: oprogramowanie HP jest do d**** miałem tą ngrywarkę i zdechła po wypaleniu dziesięciu płyt. Może ktoś kto ma 840i powie jak się na niej nagrywa? Płytki DVD-RW/R i DVD+RW/R najważniejszych firm znaczy Platinum, Esperanza, Titanum, Flamingo :P no i jakies lepsze jak można Vebatim czy coś bo co innego nie przychodzi mi na myśl :) a może Lite-ON?
|
Cytat:
|
http://www.nero.com/nero6/eng/System...t_Updates.html
tylko dla systemów Windows 2000 i Windows XP moze komus sie przyda mysle ze nie pomylilem dzialu pozdrawiam |
Cytat:
bartez gdzieś na początku tego wątku już opisywał że trzeba wybierać pusty szablon |
|
Cytat:
|
Nie wiecie kiedy LG wypuści palarkę z LS, ale wewnętrzną ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam. Co sądzicie o nagrywarce Philips DVDR16LS?? W sumie to jest to samo co BenQ 1625 (tylko w dużo fajniejszej obudowie), ale słyszłem że ponoć firmware od Philipa jest lepszy
|
kupilem dzisiaj nagrywarke Lite-on 16h52 i dostalem do niej plytke power dvd i nero. zainstalowalem nero i9 nie moge wypalac obrazkow.. co jeszcze musze zaqinstalowac?? pisaliscie na forum o silnikach LS ale skad je wziac bo nigdzie ich nie widze...na stronie liteon'a znalazlem tylko jakis nowy firmware.... pomozcie bo sie napalilem na drukowanie obrazkow a tu lipa :D
|
Cytat:
a dokładnie to post 251 sciągnij zainstaluj i powinno działać a na przyszłość to jest takie coś jak opcja SZUKAJ |
ok, dzikuje zaraz sprawdze...
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 5
No to kupiłem sobie Philipsa DVDR16LS (BenQ 1625). Jak przyjdzie to zrobie jakieś testy (jakość zapisu i lightscribe)
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=27119&stc=1 Te diody są normalnie kozackie :cool: http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=27120&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=27121&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=27122&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=27123&stc=1 |
bardzo ladny ten philips
|
[QUOTE=Raus]No to kupiłem sobie Philipsa DVDR16LS (BenQ 1625). Jak przyjdzie to zrobie jakieś testy (jakość zapisu i lightscribe)
Witam, Prosze mi powiedziec gdzie Pan kupil to cacko ???? i czy jest ciche ???? i czy w kolorze czarnym też dostane ??? bardzo prosze o odpowiedz..... |
Cytat:
|
Witam,
Przesiadlem sie z HP dvd640i (w systemie dvd640c - Benq) na dvd840i (dvd840b w systemie czyli LG) ....powiem Wam ze 640 mi sie bardziej podobal jesli chodzi o prace... byl bardzo cichutki... otwieral sie cicho i od razu. Ten ma takie wstrzymanie dziwne i dopiero po chwili sie wysunie... nie wiem.... no powiedzcie ktory lepszy ? tamten od Benq czy ten od LG.... nie znam sie tak naprawde.... |
Nowy "silnik" LS 1.4.44.1 na lightscribe.com
:) |
Cytat:
Jaki nowy czlowieku ???? 1.4.52.1 mam od kilku dni !!!!!!!!! z nero.com |
Cytat:
|
Ja zakupiłem Benq 1625.No i pytanie do posiadaczy Benq i Plextora 716.Przynajmniej u mnie jest tak że jak nie wyłącze Plextoolsa to "wywiesza" mi lightscribe.Plextools xl w w wersji 3.05.Moze jakaś podpowiedź żeby je pogodzić?ASPI w wersji 4.71.2.Nero 6.6.0.16.
|
a ja mam pytanie czy wie ktos jak odinstalowac najnowszy silnik LS ktory jest na stronie nero... bo dzis go wgralem i nie chce mi wypalac LS wyskakuje ze nie moze nawiazac polaczenia z nagrywarka... a przed wgraniem tego wypalalo ladnie plytki;/ nagrywara hp640i pozdrawiam
|
Czy ktoś mógłby podać modele producentów palarek DVD które mają LS ? Chcę sobie kupić taką nagrywarkę. :] Musi ona obsługiwać wszystkie formaty (nawet te "egzotyczne"). ;]
|
Płytka OCTRON x4 palona x4 na PhilipsDVDR16LS (BenQ1625)
ps. Czy do BenQ 1625 można wgrać bios który umożliwi odczyt DVD+/-R x16?? (tak jak w przypadku BenQ 1620), bo nie wiem czy flaszować mojego Philipsa na BenQ |
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23667
kolejny model,wrawdzie hp840i ,a lg to to samo ,ale jednak a tu jeszcze taniej http://mcomp.com.pl/product_info.php?products_id=145613 |
Verbatim-R x16 palony x8 na Philips DVDR16LS (BenQ 1625)
Ponawiam swoje ostatnie pytanie: Czy do BenQ 1625 można wgrać bios który umożliwi odczyt DVD+/-R x16?? (tak jak w przypadku BenQ 1620), bo nie wiem czy flaszować mojego Philipsa na BenQ Załącznik 27255 |
|
Czy ktoś może posiada LG GSA-4166 i mógłby coś o nim napisać ? W internecie nie mogę znaleść testu tego modelu. :(
|
Kupiłem HP 840i wewnętrzną - mam podłączoną tą nagrywarke do laptopa poprzez kieszeń USB noname.
Ku mojemu zaskoczeniu przedstawia się ona w Nero jako HP840b Mam pytanie - czy to jest LG, czy HP znów pomieszał coś z numerkami, tak jak w przypadku 640i? Dodano: Sorki - sam sobie odpowiedziałem na to pytanie - jest jak byk kilka postów wcześniej :zawstydz: |
Ja już nic nie rozumiem - to w końcu HP840i to LG, czy LiteON? Z innych stron internetowych wynika iż jest to jednak LiteON
Cytat:
Poza tym specyfikacja (prędkości zapisu, formaty zapisu, itp) nagrywarki którą mam odpowiada LG: HP840i - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22961 LG GSA-4166B - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23667 LiteON SHW-16H5S - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22963 To w końcu jak jest? |
Cytat:
PS: Dzisiaj lub jutro przetestuję drugą sztukę LG. O ile jestem w stanie zaakceptować pewną badziewność wykonania samego napędu to takiej kaszany z LS już nie (przecież te nagrywarki są droższe choć nic więcej poza napisami nie oferują). Chyba zmienię opinię o wyrobach optycznych tego producenta... |
PS2: Przy jednokrotnym wypaleniu grafiki (bardziej blada) w najwyższej jakości płyty z LiteON'a i LG są praktycznie identyczne i całkiem fajne. Grafiki były wypalane na płytach Verbatim DVD+R LS... jednocześnie.
|
Na pewno nie masz możliwości podesłania zdjęć, jak wypaliły te palarki ? Właśnie na LS i na szybkości wypalenia dvd+r i dvd-r. Teraz to nie wiem, czy mam kupować Litka, czy LG. Dużo złego słyszałem o napędach dvd Liteon. :(
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Verbatim DVD+R Lightscribe "malowany" na Philips DVDR16LS (BenQ 1625). Płytka malowana dwa razy - najpierw na jakości najlepszej, a potem na normalnej
http://img363.imageshack.us/img363/1...19712cw.th.jpg http://img5.imageshack.us/img5/3598/dscn19657ik.th.jpg |
Ja mam tez problem .
Dzis kupilem nagrywarke LG GSA 2166D wszystko dziala poprawnie oprocz lightscribe. A mianowicie chodzi o PLYTY Verbatim LightScribe. Wyskakuje mi blad, ze nie moze z nich czytac i nie naniesie rysunku. Sprawdzilem na 3 plytach i powtarza sie to samo . Prosze o pomoc. mam najnowsze stery lightscribe ze strony i nadal nie dziala / uzywam nero 6 |
teraz mozna miec wlasnego ruskiego tloka :D wlasna wytwornie plytek :) tylko pytanie ile takich plytek bedzie mozna wypalic bo wymiana pojemniczkow z tluszem jak w drukarkach czy tonerow w laserowkach chyba nie bedzie mozliwe :D
|
To co mam zrobic z tym Verbatimem ? / kupic inne plytki innej firmy?
|
LG GSA-4166 czy moze sie ktos wypowiedziec na temat tej nagrywareczki?? Zamierzam kupic ja przed swietami i wolalbym zeby byl to dobry prezent:)
Pod uwage jeszcze biore Benq 1625 albo 1655 jesli sie pojawi;P Ewentualnie HP 840i choc to oem LG... Oczywiscie ma byc cos z LS 8 ) |
A ja prosze po raz 3 o pomoc przy tym bledzie w verbatimach LS |
|
Cytat:
U mnie z benq 1625 było identycznie. po reinstalce winzgrozy, też nic. Później doszedłem do numeru z literką (ile to mnie zdrowia kosztowało). Po zainstalowanu gołego systemu zmieniałem litery napedów optycznych, na ostatnie litery alfabetu, by ewentualne wymiany HD mi nie mieszały. I to był błąd. Za grzyba na takiej konfiguracji LS nie chciało się odpalić. Gdy zainstalowałem system bez czarowania, ruszyło i jak narazie działa. |
mam ten dysk na H / co mam zrobic zeby zmienic bez formata bo nie mam na to czasu
|
jesli masz Win XP to mozesz pozmieniac litery dyskow w narzedziach administratora
|
Cytat:
Szczerze powiedziawszy ja na swojej HP840i, która to jest tak naprawde LG nie zauważyłem podobnych objawów - może faktycznie jakiś trefny egzemplaż. Ogólnie rzecz biorąc jestem coraz bardziej zadowolony z tej nagrywarki HP. Faktem jednak jest, iż lepiej wygląda okładka 2krotnie wypalona na ustawieniach best na płytach DVD. Na cd jest lepiej, ponieważ płytka ma inny odcień. Zresztą to 2x wypalenie okładek na płytach DVD tyczy się wszystkich nagrywarek z LS. Po prostu - wtedy czerń jest czernią, a nie szarością. |
Cytat:
PS: Podobno LS na płytach CD-R Philips wyglada lepiej niż na CDkach Verbatim'a. |
Witam!
Niestety podejrzewam ze kazda nagrywarka lg ma problem ze "smugami" po drugim wypaleniu etykiety. Wlasnie dzisiaj bawilem sie ta nagrywarka i po pierwszym wypaleniu obraz byl bez smug ale byl zbyt jasny, po drugim razie (oba na najwyzszej jakosci) pojawily sie te denerwujace smugi. Zauwazylem ze czym ciemniejszy kawalek etykiety tym smugi sa bardziej widoczne! Moze taka juz uroda lightscribe?? Dodam ze obraz byl wypalany na plycie PHILIPSa wiec mozna wykluczyc ze problem ten wystepuje tylko na plytach verbatim. PS: po trzecim wydrukowaniu etykiety na tej samej plyce (tym razem na jakosci sredniej) smugi jakby staly sie mniej widoczne - chociaz nie mam pewnosci co do tego-moze po prostu sie juz do nuich przyzwyczailem! Ciekawy jestem jaki kilkakrotne palenie etykiet na jednej plycie ma na nia wplyw? Wie ktos cos na ten temat? |
Ciekawe dlaczego wobec tego nie ma tego problemu w HP840i? Muszę się dokładnie przyglądnąć tym płytą z nadrukami - może coś zauważe... chyba zrobie cały czarny nadruk na dvd całej... Może jest to kwestia oprogramowania i sterowników do LS? Ja używam do wypalania okładek oprogramowania dołączonego przez HP wraz znagrywarką, a nie Nero.
PS - bardzo zauważalne są te smugi? Może ktoś da zdjęcie? |
Cytat:
Smugi są widoczne na tyle ze jest to dla mnie denerwujace. Wieczorem moze uda mi sie wrzucic zdjecie! PS: Jesli to oprogramowanie HP nie waży zbyt duzo to jesli mozesz wyslij mi je na maila: jelinski.daniel@wp.pl. Potestowałbym i zobaczyl czy jest jakas roznica! |
Wypaliłem DVD 2x całą czarną okładke - zauważyłem, że minimalne smugi są faktycznie - dotychczas tego nie zauważyłem, gdyż okładki wykonywałem raczej w jaśniejszych odcieniach szarości (z kolorowych okładek). Czyli ogólnie rzecz biorąc HP840i ma ten sam problem co LG. Ciekawe co w przypadku HP/LG jest powodem tego...?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:16. |