![]() |
zdecydowanie wolę w kolorze ...
Cytat:
|
Smugi są domeną LG. LiteON i BenQ też paliły grafiki ze smugami ale były one mniej zauważalne. Prosty sposób aby tego uniknąć to wypalić raz w wysokiej jakości i raz w normalnej - wtedy smugi są na poziomie tych z konkurencyjnych nagrywarek. To czy było palone na płycie Verbatima czy Philipsa nie robi większej różnicy.
|
Nero7 a LigchtScribe
Witam
Mam taki problem. Nero 7 w aplikacji CoverDesinger nie widzi nagrywarki HP 640i ,przez co nie mogę wypalić etykiety LS. Poprzednia wersja nero działała poprawnie . obecnie wyrzuca taki błąd: Parametr jest niepoprawny. mam zainstalowany plug-in LigchtScribe1.4.56.1 , może potrzebny jest jskiś inny/nowszy, ale na stronach nero nic innego nie ma. Jeśli Ktoś wie co jest grane, dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Zbyszek |
Nero7 jak narazie nie obsługuje lightscribe.Chyba że komus sie udało "odpalić"
|
Czy nagrywa ktoś na CDR BenQ? Jaka jest ich jakość? To chyba najtańsze płyty LS.
|
mam podobny problem co zbyszek. Moglby ktos pomoc. Ja mam nagrywarke LG 4166B dostalem do niego nero ktore sie samo aktualizuje, sciagnalem najnowsze jakie jest i tam nie ma lightscribe. Jest jakis inny proram do tego ??
|
Cytat:
jeżeli z serji 6.x.x.x to ściagnij i zainstaluj to : LightScribe Software |
No mam 6.6.0.18. Zainstalowalem i co dalej jak mam sobie wypalic jakies lightscribe ?? Jestem poczatkujacy wiec prosze o wyrozumialosc :)
|
Cytat:
|
wszystko byloby ok ale ja tam nie mam nowy dokument lightscribe. To powinno byc w tym okienku co sie pierwsze samoczynnie otwiera ??
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
No wlasnie tego nie mam ;/ Skad moge sciagnac nero ?
|
:p
a ja chętnie poczekam na biosa do GSA-4163B który udostępnia LightScribe zawsze to jakiś bajer a swoją drogą mam canona IP3000 i płytki Verbatimy do nadruku, są droższe o 10-20gr o zwykłych CD-R np.Esperanzy itp. + jakieś 1-10gr tusze :p więc biorąc pod uwagę cenę płyt do LightScribe mogę śmiało powiedzieć że do drukowania etykiet najlepszy jest zestaw GSA-4163B + IP3000 :p (sam go posiadam)
jednak trzeba nie zapominać że drukarka też kosztuje 379zł albo 405zł z papieram foto :p |
Cytat:
i zainstalowałeś to co podawałem - LightScribe Software to musi wszystko działać Cytat:
|
Zrobilem dokladnie tak jak powiedziales i nie pojawia mi sie tam ta ikonka. Nie wiem o co chodzi, moze sterowniki do mojego dvd ?
|
nie wiem co ci jeszcze poradzić
może odinstaluj nero zrób reset i zainstaluj na nowo 6.6.0.18 ,reset i sprawdz może to coś da |
Niestety nic nie dalo. A moze jakis inny programik ? Zmasz jaki taki konkretny ktory by mogl zadzialac ?
|
Cytat:
Załącznik 27808 |
Cytat:
|
Wypalał ktoś z was etykiete LightScribe na płytkach CD-R BenQ?? Pojawiły się takie w moim miejscowym sklepiku za 2.50zł mam zamiar sprawić sobie cały szpindel jeśli nie ma jakiś zastrzeżeń do tych płyt
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ja tez wypalalem i zauwazylem tez troche gorsza jakosc w porownaniu do verbatimow ale tez sa ok :)
|
Na lightscribe.com jest dostępny silnik LS 1.4.52.1
8 ) |
Cytat:
ps. obrazek z prawej strony ogulnie był taki troche kiepskiej jakości Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Pojawiła sie nowa wersja NERO 7 z końcówką 14.Mze ktos sprawdzał czy orły z Ahead poprawili sprawę lightscribe?Ja siódemke odinstalowałem
|
Zainstalowalem najnowsze Nero 7.0.1.4 i to samo !!!! po zainstalowaniu silnika Lightscribe tak samo jak w poprzedniej wersji 7mki... nie dziala !!!!!!!! i Nero nie widzi funkcji Lightscribe.... porazka!
|
Cytat:
|
a gdzie widziałeś tą opcje ja mam oryginał (tylko samą płytke bez instrukcji) i nigdzie jej nie widziałęm
|
Cytat:
No ale jak to mozliwe ze u Ciebie dziala ??? u mnie wlasnie w Cover Designer nie widac Lightsctibe... w wersjach 6.x wszystko dziala! a w 7... za nic nie widzi lightscribe... jestes 1szy ktoremu to dziala z tego co pisza ludzie na forum... dlatego sie zastanawiam jak to zrobiles ?? :) |
Ilość załączników: 2
Poniżej screeny :)
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=27990&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=27991&stc=1 Aktualnie nie mam podpiętej nagrywarki LS, a i tak opcja LightScribe w Nero Cover Designer występuje. w StartSmart oczywiście nie jest widoczna. Wersja Nero to 7.0.0.0. |
Bardzo dziwne.Bartez ale my mamy nagrywarki z obsługą lightscribe.Podepnij nagrywarke i zobacz co się bedzie działo
|
Cytat:
Co ciekawe, z Nero StartSmart opcja zniknęła po odpięciu napędu LightScribe. Przy ponownym podłączeniu LS w StartSmart już nie było, ale poprzez NCD cały czas działa. |
Cytat:
Powiem szczerze, ze nigdy sie nie spotkalem z wersją 7.0.0.0 programu Nero. Gdy sciagnalem Nero 7 to oznaczenie juz bylo 7.0.1.2 i nie dzialalo lightscribe w zaden sposob. Sprawdzalem z HP dvd640i dvd840i i z Benq dw1625. W najnowszym Nero to samo.... porazka! Nero 6.6.0.18 dziala rewelacyjnie! Dziwne ze w nowej wersji takie sceny robią... |
Cytat:
|
Panowie pomocy,
mam nagrywarkę LITE-ON DVDRW SHW-16H5S, PŁYTY VERBATIM, ZAINSTALOWAŁEM WSZYSTKO CO PISALIŚCIE, A DZIEJE SIĘ TAK: Po wyskakującej informacji o przełożeniu plyty na drugą stronę komputer jakby się lekko przywieszał, po czym wyskakuje informacja, że brakuje mi pamięci wirtualnej, miejsca mam od groma ( przynajmniej tak mi się wydaje), następnie wyskakuje błąd wewnętrzny i wszystko się kończy. Co mam zrobić ??? Może ktoś mi pomóc ?? |
proponuje przykleic ten temat:)
a co do nero to jakie jeszcze oprocz 6.3.0.18 obsluguje Light Scribe?? rozumiem ze wyzsze np: 6.6.0.1; 6.6.0.12; 6.3.1.6 tez obsluguja LS |
Czy można powiedzieć że obecnie najlepszą nagrywarką z LS jest BenQ1625?
|
Cytat:
|
Ja też wybrałem LG GSA 4166B. Jest cicha i dobrze pali. Niestety tacka trochę za wolno się odpala. :P
|
i ja zdecydowalem sie na LG GSA 4166. Narazie mam ja w akademiku ale przez swieta ja przetestuje:)
|
No to świetnie , że ktoś mi pomógł, LG jest do kitu i wszyscy o tym wiedza , którzy dużo wypalają
|
Cytat:
a co do problemu to najlepiej na swiezy system zainstalowac wszystko jesli tylko format nie stanowi problemu |
tak, to powiec to zadowolonym uzytkownikom lg:)
|
to jest tak jak z dentystą, najlepszy jest ten, który wyleczy Twoje zęby
|
kruca bomba, wiec 4166 jest git? a co ze smugami przy LS? nie wiem na co mam sie zdecydowac, moze poczekac na benq 1655?
|
jak narazie wypalilem jedna etykiete i tylko raz (na plycie CD) i jakos nie rzucily mi sie na oczy smugi, moze zdjecie ktore wypalilem nie jest calkowicie jednolite (sa miejsca jasniejsze i ciemniejsze) ale nie bylo widac nie wiadomo jakich roznic. Dalsze testy przez swieta w domku.
A tak poza tym to za taka cene tj 204 zl wersja OEM to LS jest dobrym dodatkiem |
Płytka BenQ CD malowana dwa razy na jakości najlepszej na Philips DVDR16LS :spoko:
http://img33.imageshack.us/img33/289...00012qq.th.jpg |
verbatim dvd+r x8 palona na lg 4166
jedna palona dwa razy na najlepszej jakosci druga tylko raz co widac przy palonej podwojnie niestety widac minimalne smugi o ktorych byla mowa kilka wypowiedzi wczesniej przy tej palonej raz wszystko jest ok chociaz mogla by byc wyrazniejsza pozdrawiam http://img196.imageshack.us/my.php?i...005r0093fe.jpg http://img182.imageshack.us/my.php?i...005r0100zq.jpg http://img325.imageshack.us/my.php?i...005r0111hs.jpg |
A tu Verbatim Pastel wypalony x8 na Philips DVDR16LS
|
Mam do pokazania dwa skany płyt CD-R wykonane na LG GSA-4166B. Jedna płytka to Philips a druga to Verbatim. Skany wyszły tak sobie ale widać że Philips ma trochę lepszy kontrast. Palone dwukrotnie na najwyższej jakości z grafiki dostępnej w necie. Ponieważ grafa była jasna smug nie uświadczycie. Postaram się przygotować niedługo coś ze smugami (na pokaz).
|
juz sie nie moge doczekac zeby samemu sprawdzic te plyty. Kupilem w spindlu 10 sztuk verbatimow za 29 zl i sie zastanawiam czy to dobra cena za te plytki. Jesli macie w Krakowie wyczajony jakis sklep to mozecie go zasugerowac:)
|
Gdzie kupiłeś w tej cene? W Krakowie?
|
Cytat:
|
Nietety na zdjęciach nie widać tego. Ale fakt, jak wypali się 2 razy nadruk to widać smugi. Jak się wypali 3 raz, to prawie znikają. :)
|
Cytat:
|
kupiłem nagrywarkę Samsung SH-W162L i nie mam pojęcia jak odpalić wypalanie etykiety. Próbowałem na wszystkich wersjach nero oraz na surething i nic ciągle wyskakuje błąd "A communication error has accured with the lightsccribe drive. Please restart your PC and try the label again" Restartowałem już chyba 10 razy. Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!! ???
|
Cytat:
|
Cytat:
Sterowniki ze strony NERO lubią sprawiać kłopoty, IMHO pewniejsze ze strony lightscribe.com 8 ) |
Nie nie zainstalowałem a gdzie moge to znbależć tzn. ściągnąć. Jestem szary w tych sparawach więc proszę o wyrozumiałość. Zgóry dzięki!!! Pozdrawiam!!!
|
dobra dzięki!!!! Pozdro4ALL
|
Imation DVD+R 8x Lightscribe
Qscan 4x :
http://217.144.201.36/attachment.php...id=28121&stc=1 Burn 4x BenQ 1640@BSNB http://217.144.201.36/attachment.php...id=28122&stc=1 Załącznik 28121 Załącznik 28122 |
dziala w koncu komus lightscribe pod nero 7 (7.0.14) ???
|
nero 7
|
Cytat:
|
nero 7
no i dziala :wow:
|
Zorg opisz dokładnie jak odpaliłes light na nero7?Pomozesz mnie i wielu osobom
|
nie jestem na 100% pewny ale to chyba sprawa sn. ?
znalazlem cos takiego Go to Start Menu 2) Click at 'Run' and type in 'regedit' 3) Go to 'HKEY_LOCAL_MECHINE > SOFTWARE > Ahead > Installation > Families > Nero 7 > info 4) Delete the line 'Serial7_xxxxxxxxxx' 5) Go to 'HKEY_LOCAL_MECHINE > SOFTWARE > Ahead > Installation > Families > Plugins > info 6) Delete everything that start with 'Serial7_xxxxxxxxxx' or make sure that this page is empty. 7) start the program 'Nero SmartStart' 8) Click at 'Accept' and 'Next' no i zainstalowalem ostatni update nero i LS. a efekt n jak na fotce nizej/wyzej |
Zorg wielkie dzięki.Udało sie.Potwierdzam,że to sprawa seriala.Co ja sie naszukałem ale znalazłem taki co odpalił lightscibe
|
Witam. Też mam problem z wersją 7 nero. Po usunięciu seriala w rejestrze to nic nie daje. Ponowna instalacja sterowników Lightscribe też nic nie daje.
Przy ponownym uruchomienu nero znowu muszę podac numer seryjny. U mnie w rejestrze nie ma też tego wiersza - 'HKEY_LOCAL_MECHINE > SOFTWARE > Ahead > Installation> Families > Plugins > info Proszę o pomoc mam nagrywarkę z LightScribe i nie mogę nagrać płyty z tym bajerem. |
dupa tam, mi nie widzi nagrywarki Benq 1640 :(
|
Stabio i Marcinm sprawdzcie prive.A koledze Zorgowi jeszcze raz wielkie dzieki
|
sa swieta i rozne cuda sie zdarzaja
wesolych swiat |
poprostu trzeba posiadać odpowiedni cd key i wszystko bedzie grało u mnie zadziałało z pomoca @zorg
dzięki |
Nowy update LS 1.4.56.1 dostępny na lightscribe.com
8 ) |
Zaczynacie balansowac na granicy z prosbami o seriale. Prosze nie robic tego publicznie. Publiczne prosby o seriale zostaly i beda kasowane.
|
Cytat:
Oto url: http://www.lightscribe.com/support/index.aspx?id=305 |
:bicz:
tam na dole jest button DOWNLOAD |
Ja musiałem firewalla wyłączyć, żeby ściągnąć :)
|
Cytat:
|
no jest to zdeka zamieszane ale jak się czyta co tam jest to się znajdzie bez problemu
|
Sugerujesz, że nie umiem czytać ? :)
|
nie sugeruje ze nie potrafisz czytać tylko że 1 ma wiekszego lenia a 2 mniejszego
|
Cytat:
Gwiazdor istnieje i należy w niego wierzyć wszystko jest OK pozdrawiam dominek :serdusz: |
moge sie założyć ze ci co kupili nero 7 nie maja problemu z lightscribem
ja juz tez nie mam LG4166b |
melag--thx :piwo:
|
oplaca sie kupic nowego litka 16h5s ?? chodzi mi oczywiscie odnosnie LS ;) nigdy nie mialem jescze z ta technologia doczynieniia dlatego pytam:)
|
Witam :)
Chłopaki pomóżcie.. nie dość że nie mam w smartstarcie wypal etykiete ls.. czy jakoś tak podobnie :P to również mi nie wykrywa napędu (w opcjach coverde../zakładka ls, to tak samo jak dam plik -> drukuj... - tu mi też wyskakuje "parametr nieprawidłowy"). W burning rom wogóle nie mam w opcjach zakł. ls.. Zainstalowane: Nero 7.0.1.4 LS 1.4.56.1 jak i to co jest na stronie nero również coś co znalazłem na stronie hp.... nie pomaga LG 4166B na pokładzie LS service działa w tle Usuwanie seriali nie pomogło Help just :\ |
|
Posiadam od 2 tygodni LG 4166B i jest super (w przeciwieństwie do 4167b która robi jaja) ostatnio płyty ligth scribe kupiłem po 2,20 zł więc cena jest bardzo ok. Co do nagrywarki na razie wypalała poprawnie wszystkie płyty DVD (Verbatim, TDK, Imation, BASF) oraz CD (Sony, Esperanza, Dysan, Verbatim) jakie uzywałem nigdy nie wypadł błąd. Co do zapisu napisów i obrazków do tego słuzy Nero żadne tam Power dvd czy inne, trzeba zainstalować sterowniki żeby komputer wiedział co ma tak sądzę, dlatego niektorzy maja problemy. co do napisów - wypalałem na razie najmnijesze Arial 10pt widać bardzo wyraźnie. Z obrazkami jest gorzej, nawet wypalenie na jakosci best (sa do wyboru 3) prowadzi do uzyskania obrazow cienkich jak kawa zbozowa. Jest za to jeden myk mozna to samo wypalic po raz 2 okazuje się że płytka na wewnętrznej krawędzi ma szereg "kresek" które jak się domyslam służą do pozycjonowania płyty, działa ekstremalnie dokładnie do dziesiątych częsci mm. Przy wypalaniu du zych ciemnych obrazów pojawia się minus w postaci widocznych koncentrycznych scieżek (a'la vinyl) i tak chyba zostanie poki co. Nagranie góry w najlepszej jakosci trwa ok. 30 minut. Ja preferuje dwukrotne nagranie w opcji pośredniej co trwa mniej wiecej 40 min i wtedy wygląda to juz bardzo ładnie. Jeszcze jedna rada wszelkie obrazki powinny być mozliwie jak najbardziej kontrastowe, jak najmniej szarzyzn, polcieni bo sie bedzie zlewać, trzeba podciagnąc kontrast i jaskrawość np w corelu i dopiero wtedy wypalac, patrzac na to co widzicie na preview w mozgu należy obniżyć nasycenie o polowe bo taki wyjdzie na prawde efekt z nagrywary. Reasumując napęd jest cichy, ma bardzo szybki czas dostępu do płyty, radzi sobie bez problemu z DVD 16x, no i wypala napisy. Choc trwa to strasznie długo to dla mnie warto wygląda to fajniej niz pisak, mozna zmioeścić dużo więcej tekstu i mozna się pobawić dla wszystkich gadżeciarzy jak znalazł. Bardzo polecam tę nagrywarkę (4166B) poki co NIE MA Z NIA ZADNYCH PROBLEMOW sie ma, jesli sie cos zmieni dam znać
|
Wypal 3 raz nadruk to te ciemniejsze strefy pod konec płyty zmniejszą się. :)
|
Dawno nikt się tu nie chwalił - płytka BenQ CD palona dwa razy na jakości najlepszej - w roli "malarza" - Philips DVDR16LS
|
Cytat:
|
Cytat:
jakby co mail do mnie ponizej |
@Raus obrazek OK ale widac ze smugi zostaja nie tylko po LG, choc sa malo zauwazalne
@brync co do nagrywarki to fakt pozera wszystko:) ale niestety mi padla dosc szybko - po dwoch tygodniach zwyklego uzytkowania. A co do LS to masz racje z doborem zdjec - jak sa szare to nie wyjda za rewelacyjnie |
Cytat:
skąd masz takie za***iste obrazki ?? |
LG 4166 - wypalany 2x nalepsza jakosc
[img=http://img374.imageshack.us/img374/7536/lg41663up.th.jpg] LITEON SHW-16H5S [img=http://img207.imageshack.us/img207/1485/liteon9sy.th.jpg] BENQ 1655 [img=http://img393.imageshack.us/img393/6905/benq16553wd.th.jpg] Nie wiem czy bedzie widac na skanach ale z trzech nagrywarek ktorymi palilem to najlepiej wyszly "wydruki" z LITEONA pozniej z LG i na koncu co mnie zdziwilo z BENka. Niestety nie mam innych skanow. |
Cytat:
ps. Co do dwóch smug (a właściwie kresek) które pojawiły się na moim skanie na dolnym obrazku na płycie tego DJ`a - zdażyło mi się to zaledwie drugi raz na kilkadziesiąt wypalonych już płytek LightScribe |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:33. |