![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#286 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 15.12.2003
![]() |
Verbatim DVD+R Lightscribe "malowany" na Philips DVDR16LS (BenQ 1625). Płytka malowana dwa razy - najpierw na jakości najlepszej, a potem na normalnej
![]() ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#287 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.11.2005
![]() |
Ja mam tez problem .
Dzis kupilem nagrywarke LG GSA 2166D wszystko dziala poprawnie oprocz lightscribe. A mianowicie chodzi o PLYTY Verbatim LightScribe. Wyskakuje mi blad, ze nie moze z nich czytac i nie naniesie rysunku. Sprawdzilem na 3 plytach i powtarza sie to samo . Prosze o pomoc. mam najnowsze stery lightscribe ze strony i nadal nie dziala / uzywam nero 6 Ostatnio zmieniany przez Kelemvor : 26.11.2005 o godz. 19:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
teraz mozna miec wlasnego ruskiego tloka
![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 26.11.2005 o godz. 22:27 |
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Nowy na forum
![]() |
To co mam zrobic z tym Verbatimem ? / kupic inne plytki innej firmy?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.05.2005
![]() |
LG GSA-4166 czy moze sie ktos wypowiedziec na temat tej nagrywareczki?? Zamierzam kupic ja przed swietami i wolalbym zeby byl to dobry prezent
![]() Pod uwage jeszcze biore Benq 1625 albo 1655 jesli sie pojawi;P Ewentualnie HP 840i choc to oem LG... Oczywiscie ma byc cos z LS 8 )
I am a man who walks alone And when I'm walking a dark road At night or strolling through the park When the light begins to change I sometimes feel a little strange A little anxious when it's dark (...) (...) When I'm walking a dark road I am a man who walks alone |
![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Nowy na forum
![]() |
A ja prosze po raz 3 o pomoc przy tym bledzie w verbatimach LS |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.10.2003
![]() |
Cytat:
U mnie z benq 1625 było identycznie. po reinstalce winzgrozy, też nic. Później doszedłem do numeru z literką (ile to mnie zdrowia kosztowało). Po zainstalowanu gołego systemu zmieniałem litery napedów optycznych, na ostatnie litery alfabetu, by ewentualne wymiany HD mi nie mieszały. I to był błąd. Za grzyba na takiej konfiguracji LS nie chciało się odpalić. Gdy zainstalowałem system bez czarowania, ruszyło i jak narazie działa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Nowy na forum
![]() |
mam ten dysk na H / co mam zrobic zeby zmienic bez formata bo nie mam na to czasu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.05.2005
![]() |
jesli masz Win XP to mozesz pozmieniac litery dyskow w narzedziach administratora
I am a man who walks alone And when I'm walking a dark road At night or strolling through the park When the light begins to change I sometimes feel a little strange A little anxious when it's dark (...) (...) When I'm walking a dark road I am a man who walks alone |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Cytat:
Szczerze powiedziawszy ja na swojej HP840i, która to jest tak naprawde LG nie zauważyłem podobnych objawów - może faktycznie jakiś trefny egzemplaż. Ogólnie rzecz biorąc jestem coraz bardziej zadowolony z tej nagrywarki HP. Faktem jednak jest, iż lepiej wygląda okładka 2krotnie wypalona na ustawieniach best na płytach DVD. Na cd jest lepiej, ponieważ płytka ma inny odcień. Zresztą to 2x wypalenie okładek na płytach DVD tyczy się wszystkich nagrywarek z LS. Po prostu - wtedy czerń jest czernią, a nie szarością.
Plextor 760 SA HP 840i Ostatnio zmieniany przez Raferti : 28.11.2005 o godz. 11:13 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Mistrzunio!
Data rejestracji: 17.05.2005
![]() |
Cytat:
PS: Podobno LS na płytach CD-R Philips wyglada lepiej niż na CDkach Verbatim'a.
![]() |
![]() |
#297 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.11.2005
![]() |
Witam!
Niestety podejrzewam ze kazda nagrywarka lg ma problem ze "smugami" po drugim wypaleniu etykiety. Wlasnie dzisiaj bawilem sie ta nagrywarka i po pierwszym wypaleniu obraz byl bez smug ale byl zbyt jasny, po drugim razie (oba na najwyzszej jakosci) pojawily sie te denerwujace smugi. Zauwazylem ze czym ciemniejszy kawalek etykiety tym smugi sa bardziej widoczne! Moze taka juz uroda lightscribe?? Dodam ze obraz byl wypalany na plycie PHILIPSa wiec mozna wykluczyc ze problem ten wystepuje tylko na plytach verbatim. PS: po trzecim wydrukowaniu etykiety na tej samej plyce (tym razem na jakosci sredniej) smugi jakby staly sie mniej widoczne - chociaz nie mam pewnosci co do tego-moze po prostu sie juz do nuich przyzwyczailem! Ciekawy jestem jaki kilkakrotne palenie etykiet na jednej plycie ma na nia wplyw? Wie ktos cos na ten temat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Nowy na forum
![]() |
Ciekawe dlaczego wobec tego nie ma tego problemu w HP840i? Muszę się dokładnie przyglądnąć tym płytą z nadrukami - może coś zauważe... chyba zrobie cały czarny nadruk na dvd całej... Może jest to kwestia oprogramowania i sterowników do LS? Ja używam do wypalania okładek oprogramowania dołączonego przez HP wraz znagrywarką, a nie Nero.
PS - bardzo zauważalne są te smugi? Może ktoś da zdjęcie?
Plextor 760 SA HP 840i Ostatnio zmieniany przez Raferti : 30.11.2005 o godz. 09:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.11.2005
![]() |
Cytat:
Smugi są widoczne na tyle ze jest to dla mnie denerwujace. Wieczorem moze uda mi sie wrzucic zdjecie! PS: Jesli to oprogramowanie HP nie waży zbyt duzo to jesli mozesz wyslij mi je na maila: jelinski.daniel@wp.pl. Potestowałbym i zobaczyl czy jest jakas roznica! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Nowy na forum
![]() |
Wypaliłem DVD 2x całą czarną okładke - zauważyłem, że minimalne smugi są faktycznie - dotychczas tego nie zauważyłem, gdyż okładki wykonywałem raczej w jaśniejszych odcieniach szarości (z kolorowych okładek). Czyli ogólnie rzecz biorąc HP840i ma ten sam problem co LG. Ciekawe co w przypadku HP/LG jest powodem tego...?
Plextor 760 SA HP 840i Ostatnio zmieniany przez Raferti : 02.12.2005 o godz. 09:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|