![]() |
no i mam nowa nagryware ale nadal nic... ciagle to samo...
ja juz nie wiem, sterowniki milion razy instalowalem, odinstalowywalem na rozne sposoby i ciagle to samo... |
a co sadzicie jakbym ta nagrywarke wymienil na NEC ND-3500A 16x OEM ?
|
To akurat wydaje mi się być kwestią sterowników VIA
O ile się nie mylę - są to Hyperiony Podobny problem miałem kiedyś na Epoxie 8KHAL Hyperiony nic nie dawały - Teac W540E - pozostawał w trybie Multiword Wtedy pomógł mi chyba jakiś sterownik VIA Miniport Driver Coś podobnego znalazłem TU :czytaj: Zobacz i sprawdź :taktak: |
Cytat:
|
to sproboje tego mini port i zobacze co to da i dam znac
|
no i sito... pisze ze jest obslugiwane UDMA 1,2,3,4 ale jak proboje przelaczyc na jakikolwiek po resecie kompa nadal jest MultI Word 2...
nie rozumiem tego zupelnie, bo kontorler jest ok, bo gdy dysk na nim byl bez problemu smigal na UDMA 5... moze ta nagrywara nie lubi sie z ta plyta i juz... |
Sprawdzałeś nagrywarę na innym komputerze (np. kumpla)? Napisałeś, że u kumpla nagrywa inaczej (lepiej) - ale czy jest to Twoja nagrywarka , czy ten sam model?
Zobacz swoją jak u niego (kumpla) pracuje. Przynajmniej wykluczysz albo potwierdzisz wadę nagrywarki. I wtedy albo serwis albo :rozwal:. ;) |
kumpel ma ten sam model, ale ja juz dzis bylem w sklepie i dostalem druga nowa nagrywarke i jest to samo wiec to nie jest wada nagrywarki
a sadzicie ze NEC ND-3500A 16x jest dobry? bo jutro moge wymienic tego liteona na tego neca |
Cytat:
:) |
no ale ze wszystkimi nagrywarkami czy tylko z liteonem?
a jaka plyte glowna bys polecil, obecnie mam: p4 2,53 512 ddr na 2 kosciach seagata 80GB baracuda seagate 120GB baracuda oba dyski sa na ATA NIE SATA!! ten liteon 1633s sound blaster live 5.1 tuner prolink tv pro realtek 10/100 mbit zalezy ma na tym zeby byly usb 2.0 i firewire obudowa miditower |
Cytat:
Więc po prostu powiedz o problemie gościom w sklepie i weź na spróbowanie Jak będzie chodzić - to OK W końcu nagrywarka jest do poprawnego nagrywania :taktak: I chodzić ci musi A Nec też dobry napęd :D |
no juz mam zarezerwowanego tego neca, ma byc po 14 wiec ide i wymieniam, no ale moze jeszcze da sie cos zrobic do tego czasu
|
Cytat:
Pozdrawiam (i życzę powodzenia) |
NEC to Fajna Nagrywarka. Tak w ogóle to za późno się dowiedziałem, że w Lęborku jest oddział Komputronika i mogliby mi sprowadzic NECA lub Pionka. A tak mam SOHW-1633S i jak na razie jest OK więc nie będę zmieniał. Całe szczęście, że moja MOBO nie wariuje tak jak co po niektóre (A jednak SiS zrobił coś fajnego ;))
|
heh... nadal to samo... formata zrobie i tyle bo to nie ma sensu chyba...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:06. |