Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.12.2004, 23:12   #1
adeon
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.12.2004
adeon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lite-On 1653S i problem z WYKRYCIEM tanich CD-R

Kupiłem dzisiaj Lite-On'a 1653S, ale od razu sie nim rozczarowałem. Po włożeniu jednej z tańszych płyt Esperanza (ale z tego co pamietam to nie była to NAJtańsza Esperanza), nagrywarka nie wykrywa mi jej - w Nero (6.3.1.11) otrzymuje komunikat, iż 'nie włożono dysku lub napęd jeszcze nie gotowy' pomimo włożonej płyty i kilku prób odświeżenia informacji w oknie. Nawet moja stara nagrywarka CD-R Acer 4x4x32 nie ma problemu z wykryciem tej płyty. Ponadto napęd miał również problemy z odczytem dołączonej płyty CD z Nero Express OEM. Czy spotkał sie ktoś z czymś podobnym? Czy to kolejne 'ten typ tak ma', czy też lepiej oddac ją do serwisu??

Pozdrawiam
AD
adeon jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.12.2004, 03:02   #2
adeon
Nowy na forum

Unhappy

Moze zapytam inaczej: czy jest ktos kto używa tej samej nagrywarki ale nie ma problemów z płytami Esperanza silver-blue??

Pozdr
adeon
adeon jest offline  
Stary 29.12.2004, 03:21   #3
CyberDe@th
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.08.2002
CyberDe@th w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Napisz, ktory BIOS masz aktualnie w nagrywarce.
CyberDe@th jest offline  
Stary 29.12.2004, 03:28   #4
adeon
Nowy na forum

Próbowałem CS02, CS09 i BS0R poprawiony OmniPatchem - za każdym razem to samo
adeon jest offline  
Stary 29.12.2004, 03:54   #5
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
idz do sklepu i ja wymien, bo chyba jakas wadliwa ?
Stary 29.12.2004, 08:16   #6
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
wadliwa moze i jest, ale ...

pomysl o Swoich teoretycznych oszczednosciach, jakosc nagrania i TRWALOSC nagrania

nie przesadzajmy, ze plytki markowe sa az takie drogie, ostatnio kupilem cake'a 50 verbatimow od MCC za 42pln, czyli 88gr/szt i pala sie bardzo ladnie, no i czytaja bezproblemowo
Stary 29.12.2004, 14:48   #7
szoszon
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.04.2003
szoszon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam taka sama nagrywarke i pasciowych plyt nie czyta ---esperanza-x4------bulkpaq-x8-----czyta platinum-x8 verbatim-x4-x8----tdk+x8--omega+x4+x8 dvdrw-+x4verbatim----na biosie CSO2i CSO9 jest tak samo--jest gdzies opis jak zmusic nagrywarkedo zapisu tych plyt przes modyfikacje biosu ---zmiane strategii zapisu
szoszon jest offline  
Stary 29.12.2004, 14:54   #8
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez szoszon
mam taka sama nagrywarke i pasciowych plyt nie czyta ---esperanza-x4------bulkpaq-x8-----czyta platinum-x8 verbatim-x4-x8----tdk+x8--omega+x4+x8 dvdrw-+x4verbatim----na biosie CSO2i CSO9 jest tak samo--jest gdzies opis jak zmusic nagrywarkedo zapisu tych plyt przes modyfikacje biosu ---zmiane strategii zapisu

ze o co ci biega w tej wypowiedzi ??

bo nie kumam - moze poswiateczne przemeczenie materialu
Stary 29.12.2004, 16:01   #9
adeon
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez szoszon
Tyle ze ja mam problem z samym WYKRYCIEM plyt CD-R Esperanza silver-blue.
adeon jest offline  
Stary 29.12.2004, 17:39   #10
adeon
Nowy na forum

Byłem dzis w sklepie, i (ku mojemu zaskoczeniu) od razu dostałem nowy model. Jednak problem nadal jest ten sam - nagrywara nie wykyrwa Esperanz silver-blue (bez wzgledu na wersje firmware). Jedyne co sie poprawilo to jakos nagrywania plytek CDRW, nie ma teraz tylu bledow weryfikacji. Ale mimo wszystko popatrzcie na to (Esperanza CDRW graphite palona 10x)

A tutaj Verbatim DatalifePlus CDRW palony 10x

Te dwa piki sa zawsze w tych samych miejscachsa na kazdej plycie CD-R(W) ktora nagralem ta albo poprednia nagrywara. Znowu wymienic??
Dołączone obrazki
File Type: png Resize of esperanza graphite.PNG (101.0 KB, 862 oglądane)
File Type: png Resize of verbatim datalifeplus.PNG (110.7 KB, 843 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez adeon : 29.12.2004 o godz. 17:52
adeon jest offline  
Stary 29.12.2004, 18:14   #11
adeon
Nowy na forum

A tutaj dla porownania Platinum DVD+R 8x palony 8x:
Dołączone obrazki
File Type: png Resize of platinum DVD+R 8x.PNG (122.3 KB, 895 oglądane)
adeon jest offline  
Stary 30.12.2004, 00:13   #12
8crusher7
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.12.2004
8crusher7 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a na czym najlepiej ci smaży??(chodzi mi o dvd)
8crusher7 jest offline  
Stary 30.12.2004, 00:21   #13
gareon
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.12.2004
gareon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ludzie juz byl topic o tej nagrywarce i esperach -r to jest ogolny problem a nie wina nagrywary tylko biosu jak chcecie to tu jest przerobiony www.gareon.ps.pl/gareon.exe dziala bo sam sprawdzalem ale nagrywac predkoscia 4 !! To jest ta zmieniona strategia
gareon jest offline  
Stary 30.12.2004, 07:10   #14
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

@gareon
ale jemu chodzi o CD-R
Kod:
...WYKRYCIEM plyt CD-R Esperanza silver-blue
a nie DVD-R
Stary 30.12.2004, 13:06   #15
gareon
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.12.2004
gareon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
aa no rzeczywiscie sory
gareon jest offline