![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.06.2002
![]() |
![]()
Planuję zakup solidnego DVD-ROM'u do rippowania. Zależy mi na dobrej korekcji błędów (mocno porysowane płyty). Zastanawiam się nad Toshiba M-1802. Miałem kiedyś DVD-ROM M-1612 i nagrywarkę SD-R5002 i jeśli chodzi o korekcję byłem z nich zadowolony. Co sądzicie?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
1802 jakosc korekcji bledow na na poziomie z modelu 1612. Tylko radze wgrac zhackowany firmware bo dzieki niemu zaczyna czytac np. plyty z Liteonow.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
A może jakieś inne propozycje??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.02.2004
![]() |
czesc,
sorka ze sie podlaczam, ale planowalem kupno tego napedu dvd ale gdzies tutaj doczytalem ze ona nie czyta wszystkich plyt, czy to oznacza ze moge miec problemy, np z porysowanymi plytakmi i jakimis formatami dvd? a jesli nie ta toshiba 1802, to jaki naped warto wybrac, zalezy mi glownie na tym zeby nie bylo problemow z ogladaniem dvd z wypozyczalni i filmow z gazet. pozdrawiam Tomek Ostatnio zmieniany przez tz81 : 03.02.2004 o godz. 21:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Jeśli korekcja jest na poziomie M1612 to z porysowanymi płytami nie będzie większego problemu, a jeśli chodzi o formaty to nowy (zhakowany) fw ponoć wszystko załatwia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Cytat:
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Redakcja
Data rejestracji: 28.07.2003
![]() |
Jeżeli ktoś chce trochę zachować gotówki na inne cele, to alternatywą może być Sony DDU1612 ... no ciekawe, czy jak coś ma oznaczenie "1612", to ma dobrą korekcję błędów ? 8)
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
no to dzieki wielkie,
dzisiaj ja kupie i sie zobaczy jak sie sprawuje. pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.12.2002
![]() |
Rewelacyjnymi parametrami odczytu z wszelkich nośników DVD (-ROM(5)/(9), -R/RW, +R/RW) dysponuje model Pionner DVD-120 (koniecznie wersja z tacką - nie slot!). Modele innych firm świetnie sprawdzają się np. w jednej, dwóch czy góra trzech grupach nośników, podczas gdy w pozostałych prezentują dosyć mierne rezultaty.
Więc jeżeli tylko uda Ci się dopaść gdzieś taki model to kupuj bez namysłu. Powinien kosztować w granicach 180-200 zł brutto. Wiem, że to może i nie najtańszy DVD-rom na rynku, ale naprawdę wart jest swojej ceny. Alternatywą dla niego może być jeszcze Toshiba 1802 i chociaż nie jest może tak udana jak modele 1612/1712, to jednak po wgraniu odpowiedniego FW również doskonale się sprawdza. Pioneerowi znacznie ustępuje jedynie przy DVD+RW, i tylko troszkę przy DVD-ROM 9 i DVD+R. Pozdrawiam!
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
czesc,
no i kupilem dzisiaj model 1802, niestety nigdzie w moim miescie (żywiec) nie mieli wersji 1712, ale coz, mam ten i narazie spoko, zobaczymy jak sie bedzie sprawowal. jest cichy przy odtwarzaniu dvd, przy cd jest dosc glosny. jedna sprawa, podlaczylem go na jednej tasmie z moim TEAC 24x10x40 i nie moge nagrywac cd, probowalem rozne ustaiwnia zworek ale nic to nie dalo, no i podlaczylem dvd do drugiej tasmy. narazie jest ok, jesli bede mial jakies problemy to wgram ten inny bios i powinno byc ok. narazie czyta wszystko co posiadam tak ze jest OK ![]() pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 14.01.2004
![]() |
Heh ! Ja mam model ASUS E616/P1 i jestem strasznie zadowolony. Ciągnie każdą płytkę. Korekcja moim zdaniem bardzo dobra. Polecam !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
![]() |
OLAV:
Asus ma jeszcze tą zaletę, że można go podpiąć na jednej tasiemce z dyskiem, gdyż pracuje w Ultra ATA/100. ![]()
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
podlaczylem dvd razem z cdrw na tasmie ata33 i nagrywarka dziala jak powinna
![]() (na ata100 z podpietym dvd nie dalo sie nic nagrac) pozdrowka |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
![]() |
TZ:
Dokładnie. Taśmy 80-żyłowe to niektórych napędów optycznych pracujących w standardzie ATA/33 nie są dobrym rozwiązaniem. Ja miałem takie przeboje z Teac'em CDW-540E. Pozdro!
![]() |
|
|