![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.12.2004
![]() |
Lite-On 812S i korekcja błędów?
Witam!
Mam LiteOn 812S BIOS US0Q i mały problemik: nie chce mi czytać kilku płytek CD i CD-RW lub czyta je ale po kilkakrotnym wyciąganiu i wsadzaniu nośnika. To wina złej korekcji błędów? W byle czytniku LG nie ma problemu. To były płytki nowa Preformance, stare Platinium, CD-RW Esperanza i Datex. Może RW się już zużyły ale dlczaego w takim razie czasami czyta ![]() Ma ktoś tak? Szukałem na forum ale nikt nie poruszał tego tematu (komuś tylko zupełnie nie czytało CDR i RW) Dzięki za wszelkie sugestie! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.11.2004
![]() |
lg
![]() a masz jeszcze na niego gwarancje
#3 |
Nowy na forum
![]() |
na liteka mam gwarancję, ale czy to podejdzie pod gwarancję: wypala, czyta niby jest ok.
a co do LG to wlasnie sie przezuciłem na LiteOna mialem dwa napedy LG oba padły... |
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.11.2004
![]() |
a płyty dvd (np. esperanza) nagrywa ci
#5 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
oddaj go na gware i powiedz ze nie czyta CD-R/RW i po klopocie jeszcze jedno czy tak masz ze wszystkimi nosnikami (ze ci nie czyta) czy tylko z nielicznymi wyjatkami ?? |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Esperanze CD-R, RW, DVD nagrywa. Problem na razie wyszedł z 5 płytkami: 3 CD (2 stare nagrane z 4 lata temu, 1 z labu ze skanami świeża) 2 CD-RW z tym że RW można zwalić na zużycie płyt.
Wątpię żeby na gwarancję to przyjeli - gdyby nic nie czytał to owszem. Już słyszę serwisanta: "przecież działa" Poczekam co się wykluje z tego i pozbieram płyt co nie czyta i zobaczymy. |
![]() |
![]() |
#7 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kod:
Już słyszę serwisanta: "przecież działa" ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
oddaj na gwarancji i sie nie przejmuj musza przyjac a oni i tak nie moga go rozkrecic bo jest plomba na obudowie
![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Wrzuciłem testowo pare płyt do napędu: nie lubi platinium, starych esperanz - ledwo czyta lub wcale. Wieczorem podepne starego LG i powrzucam do obu wiecej płyt - zobaczę czy problem bedzie sie powtarzał i czy LG będzie to czytał. Jeśli tak to na gwarancję.
|
![]() |
![]() |
|
|