Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.10.2004, 16:47   #1
Buller
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.09.2004
Buller w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lite-On SOHW 1213S

witam szanownych forumowiczow...
mam "maly problemik"...pomozecie...?

problem zwiazany jestz nagrywarka Lite-On SOHW 1213S
chodzi o nagrane plytki... caly proces nagrywania (nero 6.3.1.10 i wyzsze...) przebiega pomyslnie... po nagraniu wskakuje "nagrywanie zakonczone powodzeniem"..., wysowam plytke, wsuwam z powrotem i qpa... nic nie ma... (tzn. plyta jest nagrana, ale nie ma mozliwosci odczytania jej... mieli i mieli i... tak do usr...ej smierci... )
co dziwne dokladnie ta sama sytuacja wystepowala przy nagrywarce Lite-On SOHW 812S... (?)
oddalem w/w do serwisu, w zastepstwie dostalem ten sam model (nowiutki...) i ... to samo... (udalo mi sie co prawda pare plytek wypalic, ale odczyty pod k-probe byly raczej marne... - gory i doliny...)
z naprawy gwarancyjnej odebralem juz ( w ramach przeprosin...) 1213S... i dalej juz wiecie...
kominowalem juz na wszystkie sposoby... myslalem ze moze mam za slaby zasilacz? niestety - nie pomoglo... probowalem zmieniac tez tasmy na nowe, rozne mozliwosci podlaczenia i nic...
z nagrywaniem CD jest ok... ale DVD...? hmm...
kazda nagrywarka, ktora wpadnie mi w rece wypali kolo 10 plytek i pada...
...

prosze o jakies info na ten temat...

pozdrawiam...
Buller jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.10.2004, 22:47   #2
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Buller
kazda nagrywarka, ktora wpadnie mi w rece wypali kolo 10 plytek i pada...

No ładnie ! A ręce masz czyste ?

No na litkach to ja się nieznam ! Ale postaram się sprowadzić pomoc !

Edit:
O, i pomoc dotarła !

Ostatnio zmieniany przez Czołgista : 20.10.2004 o godz. 23:04
Czołgista jest offline  
Stary 20.10.2004, 22:51   #3
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
A coś więcej na temat konfiga kompa?
VIZZARD jest offline  
Stary 21.10.2004, 06:59   #4
Buller
Nowy na forum

witam ponownie...
dzieki za odzew...
konfiguracja
plyta Gigabite (nie pamietam w tym momencie modelu, ale jezeli bedzie to konieczne sprawdze...)

Athlon 1600 xp
256 DDR
dyski - sygate baracuda 7200 - 40GB, caviar 7200 - 80GB
grafika Radeon 9200

pozdrawiam...
Buller jest offline  
Stary 21.10.2004, 09:13   #5
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@Buller

a jakich uzywasz plytek

bo z tego co moze przeczytales na forum to litki pala super na plytkach markowych i w dodatku na "plusach"

tanie nosniki to sobie odpusc - szkoda szmalu i nerwow
Stary 21.10.2004, 20:53   #6
Buller
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez icemac
@Buller

a jakich uzywasz plytek

bo z tego co moze przeczytales na forum to litki pala super na plytkach markowych i w dodatku na "plusach"

@icemac... po doswiadczeniach zwiaznych z tanimi plytkami nagrywam tylko na Verbatimkach... ostatnio na minusach z powodu deficytu plusow w mojej wiosce...
udalo mi sie wypalic dzis plytke... ale tylko z predkoscia 2x... 4x juz pali...
Buller jest offline  
Stary 21.10.2004, 21:17   #7
mastermania
Bywalec

Data rejestracji: 20.10.2004
mastermania zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wszystkiemu winna nagrywarka.
jak bym ja miał to bym jej sie pozbył.
mastermania jest offline  
Stary 21.10.2004, 21:18   #8
mastermania
Bywalec

sprzedaj ten badziew (nagrywarke)
mastermania jest offline  
Stary 21.10.2004, 23:26   #9
zyga70
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.10.2004
zyga70 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
@Buller

a jakich uzywasz plytek

Mam pytanie związane z takimi tanimi nośnikami i takim samym problemem z nagrywarką:
- czy gdy wypalę płytę tą nagrywarką i nie będzie ona chciała chodzić w nagrywarce - będzie można ją odczytać w stacjonarnym odtwarzaczu DVD?

Dzięki za odpowiedź
Zbyszek
zyga70 jest offline  
Stary 22.10.2004, 08:45   #10
mastermania
Bywalec

nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mastermania jest offline  
Stary 22.10.2004, 08:58   #11
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
zawsze mozna sprobowac

Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline  
Stary 22.10.2004, 09:03   #12
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez zyga70
Mam pytanie związane z takimi tanimi nośnikami i takim samym problemem z nagrywarką:
- czy gdy wypalę płytę tą nagrywarką i nie będzie ona chciała chodzić w nagrywarce - będzie można ją odczytać w stacjonarnym odtwarzaczu DVD?

Dzięki za odpowiedź
Zbyszek
zalezy jakiego masz stacjonarnego playera, u mnie ronin907 czyta wszystkie plytki (espery, mediashity itp.), ale nie wiem co z ich trwaloscia

dlatego wybralem verbatimy+R azo 4x - pieknie chodza, ladne wyniki, i leca po omni 8x
Stary 22.10.2004, 12:20   #13
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Buller
witam ponownie...
dzieki za odzew...
konfiguracja
plyta Gigabite (nie pamietam w tym momencie modelu, ale jezeli bedzie to konieczne sprawdze...)

Athlon 1600 xp
256 DDR
dyski - sygate baracuda 7200 - 40GB, caviar 7200 - 80GB
grafika Radeon 9200

pozdrawiam...
Na początek zobacz TU

Oraz TU

Jeżeli każda nagrywarka tak u ciebie ma

To może coś w systemie?

A konfiguracją optymalną wydaje się być:

Pierwszy kontroler IDE - dwa dyski

Drugi kontroler IDE - nagrywarka na taśmie bliżej płyty

Master lub Slave - trzeba sprawdzić

Może jakiś konflikt sprzętowy

Zobacz i napisz czy coś pomogło

Ewentualnie sprawdź TU

Czy masz najnowszy bios

Jeżeli nie - to ściągnij i uaktualnij sobie

VIZZARD jest offline  
Stary 24.10.2004, 15:39   #14
zyga70
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.10.2004
zyga70 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
zalezy jakiego masz stacjonarnego playera, u mnie ronin907 czyta wszystkie plytki (espery, mediashity itp.), ale nie wiem co z ich trwaloscia

dlatego wybralem verbatimy+R azo 4x - pieknie chodza, ladne wyniki, i leca po omni 8x

OK - dzięki za danie nadziei :-)

Pozdrawiam
Zbyszek
zyga70 jest offline  
Stary 25.10.2004, 21:00   #15
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac

Ronin to świetny sprzet. Ma dwa lata gwarancji i czyta wszystko. To naprawdę dopbry zakup, zwłaszcza, że jest też tani
Co do Verbatimów. Ostatnio miałem do czynienia z sytuacją, że w kompie odtwarzano płytę Verabtima nagraną 4 lata temu. Poszła, jak burza bez żadnych problemów. I to się nazywa jakość. Dla porównania. Rok temu nagrałem CD Distara. Uzyłem może 2-3 raz, a tak to leażał w pudełku. Po roku wkładam do DVD i qpa. Odprysk powłoki z wierzchniej częśći i płyta do kosza.
Pozdr.
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
madmax2 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: