![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.09.2004
![]() |
Lite-On SOHW 1213S
witam szanownych forumowiczow...
mam "maly problemik"...pomozecie...? problem zwiazany jestz nagrywarka Lite-On SOHW 1213S chodzi o nagrane plytki... caly proces nagrywania (nero 6.3.1.10 i wyzsze...) przebiega pomyslnie... po nagraniu wskakuje "nagrywanie zakonczone powodzeniem"..., wysowam plytke, wsuwam z powrotem i qpa... nic nie ma... ![]() ![]() co dziwne dokladnie ta sama sytuacja wystepowala przy nagrywarce Lite-On SOHW 812S... (?) oddalem w/w do serwisu, w zastepstwie dostalem ten sam model (nowiutki...) i ... to samo... (udalo mi sie co prawda pare plytek wypalic, ale odczyty pod k-probe byly raczej marne... - gory i doliny...) z naprawy gwarancyjnej odebralem juz ( w ramach przeprosin...) 1213S... i dalej juz wiecie... ![]() kominowalem juz na wszystkie sposoby... myslalem ze moze mam za slaby zasilacz? niestety - nie pomoglo... probowalem zmieniac tez tasmy na nowe, rozne mozliwosci podlaczenia i nic... ![]() z nagrywaniem CD jest ok... ale DVD...? hmm... kazda nagrywarka, ktora wpadnie mi w rece wypali kolo 10 plytek i pada... ![]() ... prosze o jakies info na ten temat... ![]() pozdrawiam... ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
No ładnie ! A ręce masz czyste ? ![]() No na litkach to ja się nieznam ! Ale postaram się sprowadzić pomoc ! Edit: O, i pomoc dotarła ! Ostatnio zmieniany przez Czołgista : 20.10.2004 o godz. 23:04 |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A coś więcej na temat konfiga kompa?
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
witam ponownie...
![]() dzieki za odzew... konfiguracja plyta Gigabite (nie pamietam w tym momencie modelu, ale jezeli bedzie to konieczne sprawdze...) Athlon 1600 xp 256 DDR dyski - sygate baracuda 7200 - 40GB, caviar 7200 - 80GB grafika Radeon 9200 pozdrawiam... |
![]() |
![]() |
#5 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Buller
a jakich uzywasz plytek ![]() bo z tego co moze przeczytales na forum to litki pala super na plytkach markowych i w dodatku na "plusach" tanie nosniki to sobie odpusc - szkoda szmalu i nerwow |
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() udalo mi sie wypalic dzis plytke... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.10.2004
![]() |
wszystkiemu winna nagrywarka.
jak bym ja miał to bym jej sie pozbył. |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
sprzedaj ten badziew (nagrywarke)
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.10.2004
![]() |
Cytat:
- czy gdy wypalę płytę tą nagrywarką i nie będzie ona chciała chodzić w nagrywarce - będzie można ją odczytać w stacjonarnym odtwarzaczu DVD? Dzięki za odpowiedź Zbyszek |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
![]() |
nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
![]() |
![]() |
#11 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
zawsze mozna sprobowac
![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
#12 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
dlatego wybralem verbatimy+R azo 4x - pieknie chodza, ladne wyniki, i leca po omni 8x ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Oraz TU ![]() Jeżeli każda nagrywarka tak u ciebie ma To może coś w systemie? A konfiguracją optymalną wydaje się być: Pierwszy kontroler IDE - dwa dyski Drugi kontroler IDE - nagrywarka na taśmie bliżej płyty Master lub Slave - trzeba sprawdzić ![]() Może jakiś konflikt sprzętowy ![]() Zobacz i napisz czy coś pomogło Ewentualnie sprawdź TU ![]() Czy masz najnowszy bios Jeżeli nie - to ściągnij i uaktualnij sobie ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.10.2004
![]() |
Cytat:
OK - dzięki za danie nadziei :-) Pozdrawiam Zbyszek |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Cytat:
Co do Verbatimów. Ostatnio miałem do czynienia z sytuacją, że w kompie odtwarzano płytę Verabtima nagraną 4 lata temu. Poszła, jak burza bez żadnych problemów. I to się nazywa jakość. Dla porównania. Rok temu nagrałem CD Distara. Uzyłem może 2-3 raz, a tak to leażał w pudełku. Po roku wkładam do DVD i qpa. Odprysk powłoki z wierzchniej częśći i płyta do kosza. Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
|
![]() |
![]() |
|
|