![]() |
Cytat:
to niech się przekona i jescze raz ponawiam pytanie do @wojdi dlaczego chcesz wypalać z taką prędkością ??? |
Cytat:
Należy do tak zmienionej prędkości dobrać optymalną strategię innego nośnika zapisywanego max 4x. To już wyższa szkoła jazdy... pracochłonna, kosztowna i nie zawsze przynosząca zamierzony skutek. To nie BenQ, który sam dobiera optymalną strategię do prędkości zapisu. Nie polecam takich zmian. :nie: :) |
http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html
i przepuscic przez omnipatchera tez jest na powyzszej stronie |
ok dziex a gdzie moge taki sciaganac
|
Cytat:
tu na forum już dawno stwierdzono i udowodniono że nagrywanie z taką prędkością wcale nie oznacza lepiej a wręcz przeciwnie ale jeżeli dalej będziesz się upierał aby wypalać z tak małą prędkością to musisz poszukać w sklepach płytek z certyfikowaną predkościa x2 w tedy wypalisz taką płytkę z tą prędkością lub wgrać z modyfikowany bios w którym będzie "odblokowana" prędkość zapisu x2 dla danego nośnika |
niestety tez nie idzie
|
ale dzis sie pojawil najnowszy sprubuje moze teraz pujdzie na 2X
|
Nagrywarka SOHW-1213S
elo jest tu prawie nowy i mam problem z nagrywarka liteon sohw-1213s nie moge nagrac na zadnym dvd-r ani dvd+r mam roznych firm np.tdk budget i jeszcze jedna ale nie oge nagrac wcale z predkoscia 2X mam nowy firmware z tej stronki do niego ale nie moge wcale nagrac na 2X ani 2.4x tylko
4 6 8 co mam zrobic prosze o szybko odpowiec nagrywam na starym nero ale i tez nagrywalem na najnowszym |
Duzo zależy od płyt, których używasz. (TDK ostatnio nie grzeszy nadzwyczajną jakością), od wersji firmware i jeszcze kilku innych czynników, o których nawet nie wiem :P
Ja bym się nie przejmował dopóki ocena jakości płytki jest wyższa lub równa 90. Dopuszczalna norma błędów PI Failure przy skanowaniu ECC 8/8 (a tak skanuje DW1640) to 32, do tej wartości jeszcze daleko na Twoich wykresach. Dopuszczalna wartość PI Error to 280. |
Ta płyta jest bez problemu czytana przez Emperora 2 - ale nic dziwnego, akurat ten odtwarzacz łyka nawet największe gówna. Swoją drogą bardziej niepokoją mnie wyniki na BenQ - nagrywa płyty dobrze, ale do wykresów z tematu o 1640 niestety sporo brakuje. Zwłaszcza błędy PIF - większość ludzi ma pojedyncze 'igiełki', natomiast ja mam może nie za wysokie, ale praktycznie w każdym fragmencie płyty :(
|
:wow:
Czy płyta nagrana LiteOnem czyta się w jakimkolwiek odtwarzaczu stacjonarnym?? Pierwszy raz w życiu widze tak dobrze nagraną (jeżeli test nie kłamie ;) ) płyte na SOHW1213S. Moja nagrywarka tak niszczyła płty, że w końcu musiałem jej się pozbyć. Moze ta płytka "przypadkowo" wyszła tak dobrze (jest od Taio Yuden, a więc b. dobra jakościowo). Jednego jestem pewnien. DW1640 to zdecydowanie lepszy napęd niż SOHW1213S. Nie będziesz żałował zakupu :) |
Uwaga, uwaga:
Sorry, że drążę temat ale nie daje mi to spokoju. Kupiłem ostatnio Benq1640 z oczywistych powodów (pomijając ich serwis). Przetestowałem na nim płytkę wypaloną na 1213s i.... :wow: Kod:
Informacja ogólnaGdyby nie ten 'zadzior' na wykresie PIF w początkowej części płyty, płyta uzyskała by jakość podchodzącą pod 100. Tak niskiego poziomu błędów nie mogę osiągnąć nawet nagrywając na BenQ. Na żadnym nośniku - ten poniżej jest przykładowy (palony x8 i testowany x8): Kod:
Informacja ogólnaTest na LiteOnie pokazuje kosmiczne ilości błędów a w teście na BenQ płyta praktycznie nie ma błędów, co najlepsze ma mniej błędów niż płyta palona na nim samym. Dlaczego tak się dzieje? |
Normalnie katastrofa. Wyrzuc ten złom przez okno :P i kup porządna nagrywarke.
|
jak najprędzej z tym złomem do serwisu i niech dają 1693S :D
(nie czyta markowych płyt, które sama nagrała :> ) |
Witam ponownie - przetestowałem z prędkością x4 na nagrywarce tak jak radziliście. Jak widać nagrywa na wypasie:
http://img294.imageshack.us/img294/792/liteon1zz.th.png http://img415.imageshack.us/img415/4...eon20zt.th.png Chyba nie ma już wątpliwości że z taką jakością nagranych płyt powinna polecieć do serwisu, rajt? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:59. |