![]() |
Nie ma sie co czarowac, SOHW-1213S - to najgorsza nagrywarka jaką wyprodukowal liteon. Jesli masz jeszcze gwarancje na ten naped, to zglos usterke i niech Ci wymienia na 1693s lub 1635s.
|
Dobra, sprawdzę na wypalarce - jak tylko będę miał do niej dostęp.
Vizzard - bingo, byłem ciekawy kto to pierwszy zauważy :jezyk: |
Cytat:
Testy na DVD-ROMach można sobie w buty wsadzić :ysz: Co zresztą widać tak na pierwszym jak i na drugim wykresie :czytaj: Najbardziej jednak podoba mi się label pierwszej płytki :banan3: || |
Test robiony na DVD-ROM Toshiby - nie jest miarodajny. Zrób taki test na Liteonie z prędkością odczytu x4 - wtedy będzie można powiedzieć coś więcej.
|
No widzisz - generalnie nie chodzi mi o ilość C1, tylko raczej o te charakterystyczne nagromadzenia błędów - 'zęby' na wykresie. Przeglądając to forum nie zauważyłem, żeby w testach nośników ktoś miał coś podobnego. Co do C2 - są, na dupnych płytach nawet duzo:
http://img96.imageshack.us/img96/891...13020xe.th.png Płyta nagrywana dobrze ponad pół roku temu (Hawk+ x4). Wiem, że najlepszym remedium była by wymiana, ale jak pisałem ten sprzęt jest nie mój - a jest jeszcze na gwarancji, dlatego pytam. Wiem, jakiej 'klasy' (heh...) jest ten liteon, ale znajomy nie wyrzuci przecież spawary do zsypu i nie pobiegnie po nową. |
PI Error zdecydowanie za wysoki, brak PI Failures troche mnie dziwi, bo sam miałem taką nagrywarke i nie udało jej sie nagrać ani jednej płyty bez błędów PIF.
SOHW-1213S to bardzo słaba nagrywarka DVD i polecam wymianę na cokolwiek innego (polecam BenQ DW1620 lub 1640 lub Plextora PX716A. |
Witam wszystkich - odgrzebuję temat:
Dziś nagrana płytka na Liteonie 1213s - bios najnowszy z oficjalnych, system to XP SP2, chipset NForce3, sterowniki IDE standardowe z windowsa, nagrywarka podpięta jako secondary master: http://img112.imageshack.us/img112/1...12134fi.th.png Do nośnika się raczej przyczepić nie można - Verbatim Pastel x4, co do producenta to widać po ID :) Płyta palona oczywiście x4. Nagrywarka i sprzęt nie mój - ale chciałem zapytać, czy taki wykres kwalifikuje narywarkę do wymiany gwarancyjnej? Dodam, że na gorszych płytach jest.... jeszcze gorzej. |
Cytat:
Co do Verbatimów. Ostatnio miałem do czynienia z sytuacją, że w kompie odtwarzano płytę Verabtima nagraną 4 lata temu. Poszła, jak burza bez żadnych problemów. I to się nazywa jakość. Dla porównania. Rok temu nagrałem CD Distara. Uzyłem może 2-3 raz, a tak to leażał w pudełku. Po roku wkładam do DVD i qpa. Odprysk powłoki z wierzchniej częśći i płyta do kosza. Pozdr. |
Cytat:
OK - dzięki za danie nadziei :-) Pozdrawiam Zbyszek |
Cytat:
Oraz TU :czytaj: Jeżeli każda nagrywarka tak u ciebie ma To może coś w systemie? A konfiguracją optymalną wydaje się być: Pierwszy kontroler IDE - dwa dyski Drugi kontroler IDE - nagrywarka na taśmie bliżej płyty Master lub Slave - trzeba sprawdzić :taktak: Może jakiś konflikt sprzętowy :idea: Zobacz i napisz czy coś pomogło Ewentualnie sprawdź TU :czytaj: Czy masz najnowszy bios Jeżeli nie - to ściągnij i uaktualnij sobie :taktak: :czar: |
Cytat:
dlatego wybralem verbatimy+R azo 4x - pieknie chodza, ladne wyniki, i leca po omni 8x :spoko: :haha: |
zawsze mozna sprobowac :)
|
nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Cytat:
- czy gdy wypalę płytę tą nagrywarką i nie będzie ona chciała chodzić w nagrywarce - będzie można ją odczytać w stacjonarnym odtwarzaczu DVD? Dzięki za odpowiedź Zbyszek |
sprzedaj ten badziew (nagrywarke)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:41. |