![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#421 | |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#422 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Nie jest źle ![]() |
|
![]() |
![]() |
#424 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez slawekj : 03.10.2004 o godz. 10:32 |
|
![]() |
![]() |
#425 | |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#426 | |
Bywalec
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
Cytat:
a i tak pod koniec testy wywala mi sie program (99.9/ 99,8%) pokazuje jakies błędy -nawet do kilku tysiecy i leci do ponad 100% -co może być tego przyczyną -oto wykres przy takim raporcie -przerwany jak zaczynał świrować -może mam coś nie tak ustawione w kprobe? -proszę o rade i opis wykresu ![]() p.s czasami jest ok a czasami nie (częściej wariuje na DVD+RW) ,ale płytka w stacjonarnym działa bezbędnie |
|
![]() |
![]() |
#427 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
No to jeżeli o slawkaj chodzi No to jak na jego możliwości To jest tak sobie ![]() |
|
![]() |
![]() |
#428 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Zaproponowałbym ci Full Format tej płyty I ponowne jej nagranie ![]() Czy tak samo jest w przypadku +R i -R Czy tylko +RW i -RW ? |
|
![]() |
![]() |
#429 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
sformatowałem na full i sytuacja się powtarza (na dwóch różnych TDK-ach) ,jeśli chodzi o +R ,to rzadko aczkoliwek się zdarza.-a wykres (pomijając końcowy błąd) jest ok? czytałem na formu że norma PI -to 200 ..ale czy chodzi o Pi max czy średnie? ...i jeszcze jedno jak korzystać z omnipatchera? (chodzi mi o zmianę prędkości nagrywania płytki -na większą niż ma podane) -są może gdzieś jakiś ustawienia co pozminiać na ile? -chętnie bym potestował ..ale nie wiem jak ![]() |
|
![]() |
![]() |
#430 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() A co do tych błądów - to być może coś jest nie tak ![]() Być może bios - spróbuj zmienić na inny Albo coś przy flashowaniu - spróbuj powtórzyć procedurę wgrywania raz jeszcze ![]() |
|
![]() |
![]() |
#431 |
Nowy na forum
![]() |
Ludzie
Nie ufajcie bezgranicznie progsowi KProbe Na kilku płytach wywalał mi błędy ,a płyty czyta bez problemu w 2 napędach DVD do tego po przekopiowaniu setek mega archivum rar ,wszystkie archiva są OK więc ........ co jest z tym progsem ? |
![]() |
![]() |
#432 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Może faktycznie coś z Kprobe ![]() ![]() ..to ostatnio nagrana płytka TDK-a z plikiem filmowym -z tego co zaczynam łapać w tych testach to jest chyba ok -i żadnego problemu z kprobe -może faktycznie nie ma się czym martwić? ....dodam że na obecnym biosie nagrywa mi najlepiej. pozdrwiam i czekam na fachowe opinie ![]() ..jeszcze jedno w płytkach w których probe czytał 120 % ..i kilka tysięcy błędów ..chciałem sprawdzić czy przy zgrywaniu na dysk za pomocą DVD Decryptera pokaże mi jakiś błąd - zgrał idealnie i zero błędów ... Ostatnio zmieniany przez powell : 03.10.2004 o godz. 15:03 |
|
![]() |
![]() |
#433 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Kp nie jest wyrocznia czy plytka bedzie chodzic czy nie ![]() |
|
![]() |
![]() |
#434 | |
SOHW-812S@832S
Data rejestracji: 05.09.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
#435 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.10.2004
![]() |
![]()
Czy ktoś może mi pomóc z moimi wątpliwościami?
Mam litka 1213@dru710 . Nagrywam na płytkach verbatim DVD+R programem nero obraz płyty iso. Po nagraniu sprawdzam w kprobe 2.4.2 i teraz jest mój dylemat. Ta sama płyta sprawdzana w napędzie z biosem 1213 pokazuje PI max =450 , a srednie 350 , a odczytana po zmnianie boisu na DRU710 pokazuje PI max=20 , śrenie 11 . Więc jak to jest ? Rozumiem że może jest w nowym biosie poprawiona korekcja i parametry lepiej dopasowane do sprzętu , ale to nie zmienia jakości nagrania jeśli wrzucimy tą płytke do stacjonarnego odtwarzacza. Jaki może być prawdziwy wynik pomiarów tej samej płytki na tym samym napędzie lecz z różnymi biosami. Czuje sie lekko zagubiony tymi róznicami w pomiarze. Dziękuje jeśli ktos zechce mi to wyjaśnić. |
![]() |
![]() |
|
|