![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 | |
|
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Pokaz mi gdzie napisalem ze Liteony sa złe ? tylko stwierdzilem fakt ze napęd @Fyorda powoli konczy swoj zywot osobiscie mialem 1653S i bylem bardzo zadowolony naped chodzil do konca ale kupilem nowy i jusz mi nie byl potrzebny wiec poszedl na emeryture do szafy
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Cytat:
Znajomy ze sklepu na pytanie, czemu już nie sprzedają LiteOnów (CD-RW i pierwsze DVD RW mieli praktycznie tylko tej firmy) powiedział, że 80 % sprzedanych napędów z tej serii poszło do serwisu. Na moja prośbę ściągnął dla mnie z hurtowni Litka 1635S. Używałem go raczej mało, a wypalałem prawie wcale, gdyż zapis był kiepski. Ostatecznie okazało się, że problem tkwił w kompie (pisałem o tym w innym topicu), a nie w nagrywarce chociaż jakość zapisu nawet Verbatimów na tym Litku z pierwotnym biosem YSOR była delikatnie mówiąc niezadowalająca. Nagrany Verbatim DVD+R miał w teście NCDS ponad 500 PI i 40 PIF. Płyta nagrana w grudniu zeszłego roku, nie używana i bez uszkodzeń była nie do odczytania w stacjonarnym DVD Manta Emperor 2. Nowe biosy do tego modelu dały znaczną poprawę. Ostatnio nagrany Verbatim jest czytany przez Mantę i inne bardziej wybredne stacjonarki. Teoretycznie LiteOn w nowych biosach dodaje tylko obsługę nowych nośników, ale faktycznie nowsze wersje biosu poprawiają znacznie jakość zapisu (podobnie było przy CD-RW tej firmy). No i korekcja błędów jest na akceptowalnym poziomie.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
|
|
|
![]() |
|
|