Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.11.2005, 14:07   #1
asterX
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.06.2005
asterX w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Stacjonarna nagrywarka DVD - wybór

czesc! wymysliłem sobie ze kupie ojcu pod choinkę własnie taką nagrywarke bo 15 letnie video juz ledwo ciągnie. ale jestem prawie zupełnie zielony w tej kwestii. ojciec czesto nagrywa jakies seriale wiec ma to byc nagrywarka z HDD. kasy moge dać 1500 - 2000 plnów. słyszalem ze sony robi/robił dobre nagrywarki.
chcialbym poznac wasze opinie na temat w/w sprzetu, ew. sugestie itd.

pozdrawiam!
asterX jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.11.2005, 14:28   #2
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nasze opinie będą subiektywne

Masz rację - jeśli nagrywarka stacionarna to tylko z HD.

i teraz tak: biorąc pod uwagę przyzwyczajenie Twojego ojca do VHS szukałbym raczej dobrego 6 głowicowego magnetowidu.

będzie to łatwiejsze w obsłudze i bardziej praktyczne dla ojca.

jeśli chodzi o stacjonarne nagrywarki DVD to mam do nich dużą niechęć ze względu na nieobsługiwanie różnych formatów.... może teraz jest inaczej, ale szkoda kasy
ed hunter jest offline  
Stary 14.11.2005, 18:04   #3
hojlo1
Bywalec

Data rejestracji: 09.01.2005
hojlo1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
..np. Pioneer DVR-530H , dostał tegoroczną nagrodę EISA 2005/2006 (lub jego tańszy odpowiednik DVR-433H).

Sam użytkuję model DVR-520H i nie kusi mnie na zmianę na nowszy (każdy model, ma jakieś swoje unikatowe funkcje).

Taka, przyzwoitej klasy nagrywarka sprawia, ze mój magnetowid HiFi poszedl całkowicie w odstawkę (nie wyrzuciłem, bo z modulatora w nim korzystam i tak po "kablu antenowym" czasami do sypialni puszczam obraz).

Nagrywarka z HDD = HIT !!!! , odciąża w znacznym stopniu PC (na warunki amatorskie - wystarczająco).
Pozdrawiam.
hojlo1 jest offline  
Stary 14.11.2005, 18:16   #4
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez hojlo1
..np. Pioneer DVR-530H , dostał tegoroczną nagrodę EISA 2005/2006 (lub jego tańszy odpowiednik DVR-433H).

Sam użytkuję model DVR-520H i nie kusi mnie na zmianę na nowszy (każdy model, ma jakieś swoje unikatowe funkcje).

Taka, przyzwoitej klasy nagrywarka sprawia, ze mój magnetowid HiFi poszedl całkowicie w odstawkę (nie wyrzuciłem, bo z modulatora w nim korzystam i tak po "kablu antenowym" czasami do sypialni puszczam obraz).

Nagrywarka z HDD = HIT !!!! , odciąża w znacznym stopniu PC (na warunki amatorskie - wystarczająco).
Pozdrawiam.
gratuluję dobrego samopoczucia
to najważniejsze
różnica pomiędzy przechwytywaniem a nagrywaniem istnieje i nic na razie tego nie zmieni.
ed hunter jest offline  
Stary 15.11.2005, 09:22   #5
hojlo1
Bywalec

ed hunter - chetnie poczytam o czym tym razem "bzdurzysz".

Ps - tylko trzymaj się tematu (i nie pisz/namawiaj np. o magnetowidach, bo produkcja na całym świecie zostaje zatrzymywana - oficjalnie to podawano,).
hojlo1 jest offline  
Stary 15.11.2005, 10:10   #6
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez hojlo1
ed hunter - chetnie poczytam o czym tym razem "bzdurzysz".

Ps - tylko trzymaj się tematu (i nie pisz/namawiaj np. o magnetowidach, bo produkcja na całym świecie zostaje zatrzymywana - oficjalnie to podawano,).
jasne do nagrywania seriali z TV tylko nagrywarka stacjonarna za 1800 zł

albo nie! magnetowid cyfrowy, np ten

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71242212

bzdurą to jest chwalenie swego na zasadzie - kupiłem, to mnie zabijcie ale i tak to jest najlepsze do wszystkiego.

nawet do nagrywania seriali z tv.

jak ktoś lubi wywalać forsę bez potrzeby to bardzo proszę.

ja chciałem doradzić coś ekonomicznego i pasującego do potrzeb.

jeszcze jedno - zrób kopię zapasową oryginalnej płyty na swojej stacjonarnej nagrywarce. i nie pisz, że od tego masz komputer - przecież nagrywarka ma go odciążyć
ed hunter jest offline  
Stary 15.11.2005, 11:01   #7
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

czytać to ty chyba nie umiesz, ciesz się swoją stacjonarną nagrywarką i doradzaj boś wielki i bzdur nie piszesz. trzeci raz nie będę pisał o co mi chodziło.
ed hunter jest offline  
Stary 15.11.2005, 11:47   #8
asterX
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.06.2005
asterX w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
hmmm widze ze dyskusja ma typowo "polski" charakter....

dodam jeszcze: rodzice nie mają "zwykłego" dvd ale ciągle wspominają, że trzeba by kupic... a ze video sie sypie to pomyslałem - załatwie sprawe za jednym razem. czy naprwade jest sens kupowac odtwarzacz dvd i magnetowid? wiem ze starzy nie będą oglądac div`xów tylko filmy z wypozyczalni, ew. jpeg`i
asterX jest offline  
Stary 15.11.2005, 13:47   #9
hojlo1
Bywalec

asterX - Twój wybór jest słuszny, nagrywarki DVD (koniecznie z HDD, to i plyty tylko w rezerwie) wypierają całkowiecie magnetowidy.
Polecam każdą , ale raczej tzw. "firmową" , bo tak sie składa ,ze mam trochę doczynienia z DVD i Divx...., a rodziecom przede wszystkim trzeba zapewnić stabilność (z tymi tanimi jest różnie).

Nagrywarka w momencie zakupu ma mieć wgrany soft , który jest 100% sprawny i nawet bez możliwości zmian, by potem (jak np. w przypadku Divx) nie eksperymentować na użytkownikach.

Ma działac wszystko co w opisie i już.

Ps - każdy model czymś się różni (czasami drobnostki , ale potrafią "uprzykrzyć" - choćby tzw. "nagrywanie zastępujące" , często wykorzystywane przy ...serialach) i czasami dopiero w eksploatacji widać .
hojlo1 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: