Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.02.2004, 11:42   #1
Ytong
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.02.2004
Ytong w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Lite on vs.LG vs.Pionier - raz jeszcze - który ?

Witam wszystkich uczestników !
Temat znowu ten sam, pewnie juz macie go dość, ale przeczytałem większość wątków (dostałem nawet wytrzeszczu oczu od czytania)dotyczących LG, Pioniera i LiteOna i zdania są podzielone, a ja w dalszym ciągu nie wiem co wybrać.
Kasę zbierałem przez pół roku (cóż, bogaty to ja nie jestem), więc nie chciałbym wtopić w jakiś nieudany model.
Jednemu nie działa LG, innemu LiteOn, ktoś ma kłopoty z Pionierem, a są tacy, którym ww. nagrywarki działają bez zarzutu.
Pomóżcie, co mam kupić:
LG 4081B, Lite ON 811S (851 jest droższa), czy Pionier DVR 107 ?!
Wiem, że można kupić LiteOn-a 451s i sflashować go na 851s, ale jak coś skopię, to nie mam ani nagrywarki, ani kasy - wolałbym coś "gotowego", coś co montuje w kompie i działa.
Big thanx za wszelkie podpowiedzi.
Ytong jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.02.2004, 12:04   #2
darkoss
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.01.2004
darkoss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja proponuje LiteONa.
Sam mam model 451s i nie mam z nim najmniejszych problemów.
Pali mi wszystkie płytki bez zarzutu.
Zarówno te tanie jak i drogie.

Proponowałbym Ci się jeszcze zastanowić czy brać model 811s ??
Model nagrywa płytki x8 ale czy aktualnie z taką prędkością bedziesz palił ??
Płytki x8 są aktualnie wg. mnie za drogie.

Tak wiec na stan dzisiejszy z twoim portfelem proponował bym LiteON 451s no i nagrywanie płytek x4.
Cena nagrywarki jest atrakcyjna no i płytek też.

LITEON 451s RULEZ !!
darkoss jest offline  
Stary 16.02.2004, 12:35   #3
Ytong
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.02.2004
Ytong w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki - spróbuję LITEONA - napiszę na forum jak mi się sprawdza.
Ytong jest offline  
Stary 16.02.2004, 14:52   #4
777martin777
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.01.2004
777martin777 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dla mnie już LiteOff. Moja 451 pojechałą do serwisu i wykorzystałem możliwość zamiany na asusa DRW-0402P/D (pioneer 106 oem) Różnica w cenie niewielka - liteon 500zł, asus 560zł. Zaczęło się od kłopotów z nagrywaniem cdr, później siadł odczyt DVD-R.

Ostatnio zmieniany przez 777martin777 : 16.02.2004 o godz. 15:00
777martin777 jest offline  
Stary 16.02.2004, 16:48   #5
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
A ja polecam TDK 880N (aktualnie testowane przez cdrinfo), mozesz poczekac albo kupic jak chcesz... wydatek ok 850zl. LiteOn'a odradzam - wystarczy poczytac ile ludzie mieli z nim problemow! :/
pozdro
Smartek jest offline  
Stary 16.02.2004, 17:25   #6
kloncd1
Bywalec

Data rejestracji: 27.12.2003
kloncd1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wedlug mnie liteon 811 jest the best ale z frimeware ver "P"
kloncd1 jest offline  
Stary 16.02.2004, 21:21   #7
robert_d
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.01.2004
robert_d zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Liteon nie jest zły do nagrywania dvd, ma bardzo dobrą korekcje błędów, ale jest to masówa (tak jak lg tylko ten dla odmiany na co najwyżej przeciętną korekcje błędów) w związku z tym prawdopodobieństwo na to że trafisz problematyczny model jest spore, jeżeli chcesz mieć pewność że kupujesz coś porządnego, to kup plextora.
Tak na marginesie porządne napędy produkowała jeszcze yamaha, ale się wycofała z powodu braku opłacalności, tzn. musiała by zacząć produkować taniej - czyli masówę tak jak np. teac z bardzo dobrych napędów (i dużo droższych) zaczął robić przeciętne (i porównywalne w cenie).
robert_d jest offline  
Stary 16.02.2004, 23:19   #8
Radzikk
Bywalec

Data rejestracji: 18.12.2002
Radzikk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hmm co do Plextora to też radzę uważać. Było na forum kilka przypadków, że ww. napęd padł po kilku miesiącach użytkowania :-(
Radzikk jest offline  
Stary 17.02.2004, 01:20   #9
RuTo2
Bywalec

Data rejestracji: 02.02.2003
RuTo2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wiecie ,że....

Czy wiecie ,że TDK kupiła licencję na produkcję nagrywarek CDR od Liteona?? Podobnie jak SONY.Nie wiem jak z DVD ale być może to patent Liteona.Taka firma jak SONY robi nagrywarki CDR -RW na licencji LITEONA....to daje do myślenia ,TDK to LITEON..........
RuTo2 jest offline  
Stary 17.02.2004, 11:13   #10
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Data rejestracji: 25.11.2002
Martin_TP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
TDK to Liteon, Sony to Liteon.. Sam jestes LiteON (bez urazy . A teraz juz tak powaznie. Nagrywarki TDK CD-R byly duuzo wczesniej niz LiteON sie pojawil i tymbardziej nie ma mowy o jakiejkolwiek licencji. Sony tez zadnej licencji nie kupilo - tylko zlecilo produkcje napedow liteonowi, ktore potem pod wlasna marka bedzie sprzedawac. A to diametralna roznica! Poprostu mylisz pojecia.

A to ze Sony to nic nie znaczy, ta firma produkuje i bardzo dobre produkty, ale i niekiedy takie sobie rzeczy, wiec nie popadajmy w zachwyty. A to ze teraz bedzie robic dla niej napedy LiteON to znaczy tylko tyle ze napedy firmowane marka Sony juz nie beda takie dobre (juz ktorys model tak nieoficjalnie byl robiony przez liteona dla Sony, i okazalo sie ze byly dosc spore problemy z tym soniaczem, i byla cala jazda z co rusz aktualizowanym firmware - ot caly liteon).

A DVD.. to patent LiteON.. LOL no to to mnie zabilo

A daje to do myslenia tyle ze zabardzo nieprzemyslales tego co pisali o sony i tdk i mijasz sie dalece z prawda, oni zadnej licencji nie wykupywali od LiteONa!

Ostatnio zmieniany przez Martin_TP : 17.02.2004 o godz. 11:18
Martin_TP jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: